Czyste niebo i windows 7...

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Czyste niebo i windows 7...

Postprzez spymaster99 w 31 Lip 2011, 10:21

Podobnie jak w temacie , posiadam stalker czyste niebo i zainstalowałem go u siebie na windows 7 , odpaliłem normalnie lecz zauważyłem , że gra ma błędy i potem widzę : wersja 1.5.01 no to zasysam patcha 1.5.10 zainstalował się normalnie ale teraz gra w ogóle nie chce się włączyć . Pomóżcie bo nie wiem co robić ( próbowałem reinstalek , nizszych patchy oraz trybów zgodności . Równierz próbowałem uruchamiać jako administrator i wszystko lipa ) a chętnie bym sobie zagrał po skończonym cieniu czarnobyla...( jak było to sorry )
spymaster99
Kot

Posty: 22
Dołączenie: 13 Mar 2011, 09:58
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 17:59
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez tomasz4815 w 31 Lip 2011, 10:23

1] Podaj konfigurację kompa
2] Grasz na modach?
3] Sterowniki. Jakie masz starsze? Nowsze?
-------------------------------------------------------
To spróbuj zainstalować starsze stery. Miałem podobnie i jak zainstalowałem starsze driver'ki problem ustąpił.
A ta kart to GeForce czy jakiś Radek?
Ostatnio edytowany przez tomasz4815, 31 Lip 2011, 10:32, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
tomasz4815
Tropiciel

Posty: 398
Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: 21 Lis 2014, 23:03
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ostrzeżenia: 1
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 93

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez spymaster99 w 31 Lip 2011, 10:36

procesor 2 rdzeniowy , karta 256 , 2 giga ramu .... na żadnych modach nie gram a stery mam najnowsze ( domojego modelu karty)
------------------------------
GeForce 7300gt . Kiedyś próbowałem bawić się ze starszymi sterownikami bo potrzebowałem do innej gry i miałem crash całego systemu , więc sterki raczej odpadają...

Uwagi moderatora:

Double post
spymaster99
Kot

Posty: 22
Dołączenie: 13 Mar 2011, 09:58
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 17:59
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez Kontroler w 31 Lip 2011, 11:14

@spymaster99 Double post...

1. Wyskakuję jakiś błąd?
2. Co masz w logu po FATAL ERROR?
3. Gra oryginalna?
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Posty: 787
Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 21:49
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 130

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez spymaster99 w 31 Lip 2011, 11:27

Żaden błąd nie wyskakuje ( gra po prostu nie chce się uruchomic ) w logu nic nie ma ( lecz kiedy patrzę w managerze zadań to proces jest aktywny tzn jest proces o nazwie Xrengine czy coś w ten deseń) a gra oryginalna , premierówka...
spymaster99
Kot

Posty: 22
Dołączenie: 13 Mar 2011, 09:58
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 17:59
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez Kpuc w 31 Lip 2011, 11:31

Na pliki xray.exe klikasz prawym klawiszem i tryb zgodnosći xpsp3 , druga sprawa tez z ta gra po patchu miałem takie hocki klocki a problemem jest dx10, w twoim przypadku to nie możliwe bo 7300 go nie obsługuje. Skasuj plik user.ltx i spróbuj włączyć grę.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Posty: 1759
Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: Wczoraj, 09:31
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 263

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez szczypiorofix w 31 Lip 2011, 11:33

spymaster99 napisał(a):GeForce 7300gt . Kiedyś próbowałem bawić się ze starszymi sterownikami bo potrzebowałem do innej gry i miałem crash całego systemu , więc sterki raczej odpadają...

Najlepiej po czymś takim wywalić całe sterowniki (i aplikacje do nich), wy walić grę. Restart kompa. Zainstalować najnowsze sterowniki, DirectX, restart. Instalacja gry, instalacja patcha 1.5.10 i powinno działać. A jak z pozostałymi grami? Działają bez problemu?
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Posty: 268
Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 03 Lis 2014, 17:23
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez spymaster99 w 31 Lip 2011, 11:40

Spróbuje z tym plikem user.exe a co do drugiej wypowiedzi to tak pozostałe gry chodza bez problemu...
----------------------------------------
Co do tego pliku USER.LTX to nie moge go znależć...

Uwagi moderatora:

za te double posty powinieneś mieć warna...
spymaster99
Kot

Posty: 22
Dołączenie: 13 Mar 2011, 09:58
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 17:59
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez szczypiorofix w 31 Lip 2011, 11:41

jeśli wersja bez patcha działa normalnie a po zainstalowaniu 1.5.10 przestaje działać wydawać by się mogło że to wina patcha. Spróbuj dokładnie pousuwać sterowniki od grafy, restart i zainstaluj najnowsze. I tak jak pisałem resinstal gry i patcha.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Posty: 268
Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 03 Lis 2014, 17:23
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez Kpuc w 31 Lip 2011, 11:42

spymaster99 napisał(a):Co do tego pliku USER.LTX to nie moge go znależć...



C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\user.ltx
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Posty: 1759
Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: Wczoraj, 09:31
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 263

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez spymaster99 w 31 Lip 2011, 11:48

Usunąłem i nic...
spymaster99
Kot

Posty: 22
Dołączenie: 13 Mar 2011, 09:58
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 17:59
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Re: Czyste niebo i windows 7...

Postprzez szczypiorofix w 31 Lip 2011, 12:07

to jest 32bit czy 64? (chociaż słyszałem że z reguły działa zarówno na 32 jak i 64 bitowym systemie). Aktualizacje wszystkie pobrane?
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Posty: 268
Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 03 Lis 2014, 17:23
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron