przez Darth ReX w 18 Paź 2014, 00:27
Najpierw myślałem, że to ragequit. Potem stwierdziłem, że to trolling. Na końcu uznałem, że to chwilowy przejaw słabości, że Wheel ogarnie dzisiaj Kowunia zgodnie z tym, co sam mówił. Kowek, nieważne, czy lubiany, czy nie, ogarnął forum w perfekcyjny sposób. Z resztą, to jemu zawdzięczamy zlot i parę innych fajnych spraw.
Trzeba pamiętać, że to forum, a w sumie community, miało zawsze swój specyficzny, groteskowy charakter.
Ale trzeba zgodzić się z Kowkiem. W sumie to odkąd jestem na studiach, udzielam się bardzo mało na forum. Nie jest to spowodowane brakiem czasu, ale raczej tym, że przebywanie na shoutboksie zwyczajnie męczy. Jak widzi się te same ograne podjazdy, nie ma się ochoty spędzać tam całego popołudnia, jak kiedyś. Userzy atakują się nawzajem. Nie, żebym był święty, ale stoimy na poziomie przeciętnej polskiej strony, będącej wylęgarnią trolli. Od zawsze community miało tendencję do kłótni, z resztą wojenki forumowe nie wzięły się z powietrza. Jako-taka netykieta została już dawno spuszczona w toalecie po podtarciu się forumowiczów po kolejnym shitstormie. Userom brakuje hamulców. Rozumiem, że nie wszyscy muszą być tolerancyjni i asertywni w swoim zachowaniu, ale trzeba nabrać trochę ogłady w stosunku do innych. Nie każdy ma taki sam próg tolerancji, zwłaszcza nowi, którzy dosłownie są zagryzani.
Osobiście dziwię się jeszcze, że ktokolwiek chce się tu rejestrować, ale marka jako-tako utrzymuje się jeszcze na powierzchni dzięki właśnie community. Z resztą jeśli chodzi o starych userów, to rzadko bywa się tu dla gry, a raczej dla jakiegoś klimatu i rozmowy. Z drugiej strony, nawet głównemu adminowi nie chciało się już użerać z użytkownikami, a to musi coś znaczyć. Wątpię, żeby ktokolwiek miał, jak on, ochotę wysłuchiwać tylu bzdur na swój temat. Gdyby każdy z nas postawił się w takiej samej sytuacji, to pieprznąłby to w cholerę.
Nawet nie wiem, jak zareagować na tą zmianę w administracji. Forum idzie teraz w dziwnym kierunku, ale nie jestem pewien, czy chcę w tym w uczestniczyć jako user.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
-
Za ten post Darth ReX otrzymał następujące punkty reputacji:
- KOSHI.