[PROBLEM] (Rozwiązany) Nie można uruchomić gry

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[PROBLEM] (Rozwiązany) Nie można uruchomić gry

Postprzez orsur w 28 Kwi 2014, 12:09

Witam. Gdy chcę uruchomić grę wyskakuje taki komunikat jak widać w załączniku oraz czarny ekran i gdy naciskam OK wszystko się zamyka. Gra instalowana i uruchamiana jako administrator.

System: Windows 8.1.1 x64 (Microsoft Visual 2013 x64 i x86 zainstalowane, oraz wszystkie aktualizacje systemu)
GPU: GTX 770 4GB
8GB RAM
Wersja sterownika NVIDIA: 335.23

Logi z wykrzyknikiem znalezione w pliku "xray_admin.log" w lokalizacji:
C:\Program Files (x86)\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-SHOC\ in registry
! c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha\appdata\shaders_cache\r1\effects_gradient_p.ps\0100000
Can't compile shader hr=0x80004005
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez orsur, 28 Kwi 2014, 13:08, edytowano w sumie 1 raz
orsur
Kot

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 11:35
Ostatnio był: 29 Kwi 2014, 11:45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [PROBLEM] Nie można uruchomić gry

Postprzez Gizbarus w 28 Kwi 2014, 12:21

Ewidentnie przecież masz napisane, że twoja karta graficzna jest do dupy jak papier toaletowy "Rurzowa Pantera" i masz obniżyć maksymalne detale. Uruchom user.ltx (w folderze z grą) i pogrzeb w opcjach.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Cloneus w 28 Kwi 2014, 12:38

Gizbarus napisał(a):Ewidentnie przecież masz napisane, że twoja karta graficzna jest do dupy jak papier toaletowy "Rurzowa Pantera" i masz obniżyć maksymalne detale. Uruchom user.ltx (w folderze z grą) i pogrzeb w opcjach.

GTX 770 z 4GB pamięci za słaby? Chyba sobie kpisz :| Jadę na GTX 660 i nie mam takich problemów, więc przyczyna musi leżeć w czymś innym.

Autorze, czy masz poinstalowane wszystkie rzeczy z folderu "3rdparties" w katalogu z instalką? EDIT - nie doczytałem, masz poinstalowane biblioteki Visual. Może aktualizacja DirectX coś da? Ostatecznie pozostaje reinstalka, lub gdy i to nie pomoże - ponowne pobranie gry. Miejmy nadzieję, że ktoś z ekipy się odezwie na ten temat.
Awatar użytkownika
Cloneus
Kot

Dołączenie: 10 Wrz 2007, 22:47
Ostatnio był: 18 Wrz 2014, 17:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez orsur w 28 Kwi 2014, 13:03

Gizbarus gdym wiedział dokładnie które opcje to bym tu nie pisał. Cloneus instalowałem wszystko oprócz Xvid-1.3.2-20110601.exe i directx_Jun2010_redist.exe. Bo myślałem że directx jest w windows 8 już najnowszy i nie trzeba. I właśnie przed chwilą wypróbowałem zainstalowałem directx_Jun2010_redist.exe system uruchomił się ponownie odpalam grę i uruchamia się ;) Jak na razie do menu sprawdzałem xD Widocznie czegoś brakowało. Jeszcze nie ustawiałem gry. Więc może to nie koniec kłopotów xD Ale instalacja directx pomogła więc opisany problem okazał się błachy i jest rozwiązany.
orsur
Kot

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 11:35
Ostatnio był: 29 Kwi 2014, 11:45
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości