przez robson2222 w 06 Cze 2014, 13:25
Oczywiście problem występuje kiedy jest dzień. W Kordonie jeszcze ujdzie, ale na Wysypisku istna tragedia z tym niebem jak na razie. Pamiętam, że pewne sterowniki powodowały podobne problemy w Skyrim i dopiero nowsza wersja zawierała w sobie poprawkę. Mam nadzieję, że uda się kiedyś rozwiązać ten problem.
- - -
Przepraszam za double posta, ale zauważyłem, że problem leży raczej po stronie ustawień dynamiki oświetlenia. Chociaż z drugiej strony może to być problem mojej karty graficznej, która jest po OC i po prostu na teksturze nieba wyskakują artefakty - ale wątpię.
Po zmianie ustawień oświetlenia od statycznego do pełnego DX10 bywa, że problem znika i mogę podziwiać naprawdę piękne niebo, czasami z niebem jest wszystko OK ale np. tekstury broni, podłoża są za jasne.
Raz miałem również taką sytuację, że po wczytanie save'a całe niebo było rozświetlone niczym podczas zachodu czy wschodu słońca (wg. czasu gry było południe) ale było to zdecydowanie przesadzone, bo wyglądało jakby nasza planeta miała uderzyć w słońce albo na odwrót.
Uwagi moderatora:
Na drugi raz usuń poprzedni post i napisz nowy, łączę. :P - Wheeljack