Kilka podstawowych pytań o Last Alpha

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kilka podstawowych pytań o Last Alpha

Postprzez Kiwi_PL w 13 Maj 2019, 22:23

Od dwuch dni próbuję zainstalować Last Alpha 1.4007. Ostatecznie udało się rozpakować i zainstalować ale
sktrót na pulpicie informuje że nie ma tego pliku do którego się skkrót odnosi. I "lanczera" nie mogę zlokalizować.

Pyt. 1 Czy aby zainstalować LA potrzebny jest STALKER Cień Czarnobyla (mam w wersji 1.006PL)
Pyt.1a Czy LA jest samodzielną grą, bo instaluje się w zupełnie oddzielnym miejscu
Pyt 2. czy S.Ć.Cz może być spiracony ... tak wiem....muszę się wytłumaczyć ... kupiłem pierwszego STALKERA dawno temu (dawno zaginął) potem kupiłem jeszcze raz, poszukiwania pudełka z grą tam gdzie inne płyty też zawiodły ... zdesperowany pobrałem z chomika.
Pyt.3 czy po zainstalowaniu LA (pojawia się komunikat o sukcesie instalacji) trzeba coś jeszcze zrobić w plikach?

Log
Detected CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz [GenuineIntel], F6/M12/S3, 3192.00 mhz, 25-clk 'rdtsc'
* CPU features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, HTT
* CPU cores/threads: 4/4

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 51 files cached, 18Kb memory used.
Init FileSystem 0.015350 sec
Lost Alpha 'xrCore' build 7246, Dec 8 2018

EH: 5CBA000E115F14EAFBDF8EC4F4CF9DD0
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 22:01
Ostatnio był: 08 Kwi 2021, 22:38
Miejscowość: Festung Thorn
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kilka podstawowych pytań o Last Alpha

Postprzez tom3kb w 13 Maj 2019, 22:29

LA DC to samodzielny mod nie wymaga do gry żadnej części stalkera, nie instalujemy go folderu z grą.

Pobierasz wszystkie party z modem, wypakowujesz archiwa np do jakiegoś folderu na pulpicie.
Potem odpalasz setup i najpierw leci weryfikacja plików moda, jak wszystko jest ok to zaczyna się instalacja, wybierasz sobie gdzie np D:\Lost Alpha czy gdzie tam chcesz. I czekasz.
Po instalacji moda odpalasz jego własnym launcherem.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 10 Maj 2025, 22:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 94

Re: Kilka podstawowych pytań o Last Alpha

Postprzez Kiwi_PL w 05 Cze 2019, 12:34

Dzięki za odpowiedź. Udało się tym razem, LA ruszyło, zobaczymy co dalej. Zaginiony "lanczer" okazało się ze to mój NORTON traktował go jako groźne zagrożenie i usuwał exeka.
Pozdro
-----------------------------
Mam kolejne pytanie o Last Alpha, czy skradanie jest w jakiś sposób efektywne? Muszę się dostać do Agropromu, idę w ciemną noc kanałami i muszę wyjść na teren jednostki, ja sam nie widzę niczego, a żołnierze wypatrują mnie w ciemnościch bez problemu. To frustrujące dosć. To jest taka przypadłość tego moda?
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 22:01
Ostatnio był: 08 Kwi 2021, 22:38
Miejscowość: Festung Thorn
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości