bonzik napisał(a):edytowałem plik vechickle.itx
Ahmed1109 napisał(a):Pangia napisał(a):Pewnie w vehicles.ltx, skoro tam się zmieniało ich cenę, to pewnie tam jest i reszta configu.
Dokładnie, spalanie paliwa można zmienić w linijce "fuel_consumption"
fuel_tank = 30 ;-- litres
fuel_consumption = 0 ;-- liters per 100 000 rotations
will223 napisał(a):Zużycie paliwa jest w tutaj S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\gamedata\config\misc\items\vehicles.ltx. Konkretnie to trzeba zmieniać wartości w tych liniach
dist_use_fuel = 600
fuel_consumption = 0.0004
Kanistry znalazłem w tych miejscach:
Dark Valley - na placu obok Nivy
Agroprom - na terenie walk między wojskiem a stalkerami
Rostok - obok zamaskowanego BTR, przy przejściu do Kordonu
Forest - na piętrze budynku w bazie bandytów
X10 - w zamkniętym pomieszczeniu na samym dole:
Paliwo sprzedaje tylko Sidorovich w Kordonu i Milo w Construction Site.
johny caravagio napisał(a):Poza tym jeszcze jedna sprawa związana z samochodami & paliwem, a konkretnie beczkami. Wiadomo, póki co z nich tankować nie można, ale jak je przewoziłem w bagażniku & chciałem wyjąć to odpada mi klapa od bagażnika. Problemu by nie było gdyby nie uniemożliwiło to dostęp do menu samochodu. Ogólnie jak jakiś większy fant wyjmuje to tak się dzieje. Nie wiem czy to tylko ja tak mam, czy komuś innemu też się zdarzyło. Dla jasności jeżdżę białą nivą. Nie sprawdzałem z innymi samochodami, ale pewnym sposobem na to jest albo save przed każdą wizytą w bagażniku, albo otworzenie drzwi. Wtedy samochód się trzęsie, ale zamiast tylnej klapy odpadają drzwi.
mayer99 napisał(a):Gdzie dokładnie w Dark Valley jest paliwo do gabloty? Może ja nie mogę znaleźć koło Nivy nigdzie bo już uciekłem przed helikopterem i po rozmowie z przywódcą Sin, wróciłem po fanty chcąc ja zapakować do mojego wypasionego Jeepa...Potrzebuję dokładnej lokalizacji tych kanistrów bo bagażnik pełen gratów a do Baru nie dojadę, a w plikach konfiguracyjnych nie chcę grzebać ( chcę grać na ustawieniach org.
fair play).
Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości