Jak zatankować samochód

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Jak zatankować samochód

Postprzez Pangia w 05 Maj 2014, 21:13

bonzik napisał(a):edytowałem plik vechickle.itx

No to nie dziwię się, ze nie działa.
A na serio to na 99% zrobiłeś to źle, ale możesz jeszcze sprawdzić plik handlarza (tu: Barmana), może ma jakiś duży mnożnik ustawiony i mnoży wyjściową cenę razy 10.
A w ogóle to co to byłoby „furmanka” (tu już z ciekawości pytam)?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez bonzik w 05 Maj 2014, 21:28

bonzik
Kot

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 17:49
Ostatnio był: 01 Cze 2014, 08:35
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 0

Postprzez impulse_101 w 14 Maj 2014, 17:03

Sidor ma te kanistry ale TYLKO na początku gry, specjalnie darłem kapcia do kordonu żeby się o tym przekonać.
Wlazłem w pliki sidora jak i barmana żeby dodać im te kanistry do oferty robiąc przeszczep tej wartości z początku gry...i lipa, właściwie mogę sobie w plikach wstawiać co chce i tak nie ma to znaczenia.
Przypisałem do wszystkich etapów w postępie gry a efektów żadnych, coś jest zmienione w systemie plików LA? Nie ogarniam tego.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Kmiotu w 14 Maj 2014, 18:01

Musisz jeszcze zmienić w sekcji sell z "no trade" na jakieś wartości. Do tego chyba trzeba wyjść i wrócić na daną lokacje żeby zmiana się wczytała ( chyba ). Ja dodawałem kilka rzeczy i działa. Dodaje w sekcji supplies i jeśli w sekcji sell jest no trade to trzeba to zmienić.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez mikew_86 w 15 Maj 2014, 08:31

Raczej na pewno da się zatankować traktor (klikając w inne miejsce niż wnętrze pojazdu wyświetla się menu (napraw, zatankuj). Jakby ktoś chciał lokalizację kanistrów to znalazłem 2 w...

:

lesie - największy kompleks budynków, w jednym z nich na piętrze przy ścianie
Born to be wild.
Awatar użytkownika
mikew_86
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2006, 21:36
Ostatnio był: 28 Sty 2024, 13:35
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez will223 w 16 Maj 2014, 17:02

Paliwo można kupić u Milo - handlarza w bazie Najemników z lokacji Construction Site. Żeby wejść do bazy bez walki
:

wykonać zadanie od Alexa (handlarza) znaleźć Toolkit i Transistors, albo jeden ze stalkerów za 2000 rubli sprzeda hasło, za drobną opłatą poda jeszcze przybliżoną lokalizacje Toolkit i Transistors

Za ten post will223 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive AlianPl.
will223
Kot

Dołączenie: 15 Maj 2014, 19:38
Ostatnio był: 25 Maj 2014, 18:14
Kozaki: 5

Postprzez johny caravagio w 23 Maj 2014, 12:17

Ahmed1109 napisał(a):
Pangia napisał(a):Pewnie w vehicles.ltx, skoro tam się zmieniało ich cenę, to pewnie tam jest i reszta configu.

Dokładnie, spalanie paliwa można zmienić w linijce "fuel_consumption"

A wie może ktoś z Was co tam konkretnie trzeba wpisać ? Bo u mnie standardowo w Nivie białej jest tak

Kod: Zaznacz wszystko
fuel_tank               = 30         ;-- litres
fuel_consumption        = 0            ;-- liters per 100 000 rotations

Będę wdzięczny za pomoc, bo paliwo rzeczywiście schodzi raz dwa.
johny caravagio
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2012, 15:25
Ostatnio był: 25 Gru 2014, 21:18
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez will223 w 24 Maj 2014, 20:40

Zużycie paliwa jest w tutaj S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\gamedata\config\misc\items\vehicles.ltx. Konkretnie to trzeba zmieniać wartości w tych liniach
dist_use_fuel = 600
fuel_consumption = 0.0004

Kanistry znalazłem w tych miejscach:
Dark Valley - na placu obok Nivy
Agroprom - na terenie walk między wojskiem a stalkerami
Rostok - obok zamaskowanego BTR, przy przejściu do Kordonu
Forest - na piętrze budynku w bazie bandytów
X10 - w zamkniętym pomieszczeniu na samym dole
:

kod do drzwi 1234

Paliwo sprzedaje tylko Sidorovich w Kordonu i Milo w Construction Site.
will223
Kot

Dołączenie: 15 Maj 2014, 19:38
Ostatnio był: 25 Maj 2014, 18:14
Kozaki: 5

Postprzez johny caravagio w 24 Maj 2014, 22:24

will223 napisał(a):Zużycie paliwa jest w tutaj S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\gamedata\config\misc\items\vehicles.ltx. Konkretnie to trzeba zmieniać wartości w tych liniach
dist_use_fuel = 600
fuel_consumption = 0.0004

Kanistry znalazłem w tych miejscach:
Dark Valley - na placu obok Nivy
Agroprom - na terenie walk między wojskiem a stalkerami
Rostok - obok zamaskowanego BTR, przy przejściu do Kordonu
Forest - na piętrze budynku w bazie bandytów
X10 - w zamkniętym pomieszczeniu na samym dole
:

kod do drzwi 1234

Paliwo sprzedaje tylko Sidorovich w Kordonu i Milo w Construction Site.

Dzięki, ale już to wczoraj udało mi się znaleźć ;) W złym folderze szukałem, bo najpierw sprawdzałem w "models" a nie w "misc".

A co do karnistrów, to jakieś paliwo udało mi się znaleźć z starej dziczy, w jednym z rozwalonych budynków niedaleko rozbitego helikoptera z Cienia, ale nie sprawdzałem czy działa.

Poza tym jeszcze jedna sprawa związana z samochodami & paliwem, a konkretnie beczkami. Wiadomo, póki co z nich tankować nie można, ale jak je przewoziłem w bagażniku & chciałem wyjąć to odpada mi klapa od bagażnika. Problemu by nie było gdyby nie uniemożliwiło to dostęp do menu samochodu. Ogólnie jak jakiś większy fant wyjmuje to tak się dzieje. Nie wiem czy to tylko ja tak mam, czy komuś innemu też się zdarzyło. Dla jasności jeżdżę białą nivą. Nie sprawdzałem z innymi samochodami, ale pewnym sposobem na to jest albo save przed każdą wizytą w bagażniku, albo otworzenie drzwi. Wtedy samochód się trzęsie, ale zamiast tylnej klapy odpadają drzwi.
johny caravagio
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2012, 15:25
Ostatnio był: 25 Gru 2014, 21:18
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez lehoslav w 24 Maj 2014, 22:43

johny caravagio napisał(a):Poza tym jeszcze jedna sprawa związana z samochodami & paliwem, a konkretnie beczkami. Wiadomo, póki co z nich tankować nie można, ale jak je przewoziłem w bagażniku & chciałem wyjąć to odpada mi klapa od bagażnika. Problemu by nie było gdyby nie uniemożliwiło to dostęp do menu samochodu. Ogólnie jak jakiś większy fant wyjmuje to tak się dzieje. Nie wiem czy to tylko ja tak mam, czy komuś innemu też się zdarzyło. Dla jasności jeżdżę białą nivą. Nie sprawdzałem z innymi samochodami, ale pewnym sposobem na to jest albo save przed każdą wizytą w bagażniku, albo otworzenie drzwi. Wtedy samochód się trzęsie, ale zamiast tylnej klapy odpadają drzwi.

Mam w Niwie dokładnie to samo.
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 28 Lut 2025, 12:43
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez mayer99 w 25 Maj 2014, 14:20

Gdzie dokładnie w Dark Valley jest paliwo do gabloty? Może ja nie mogę znaleźć koło Nivy nigdzie bo już uciekłem przed helikopterem i po rozmowie z przywódcą Sin, wróciłem po fanty chcąc ja zapakować do mojego wypasionego Jeepa...;) Potrzebuję dokładnej lokalizacji tych kanistrów bo bagażnik pełen gratów a do Baru nie dojadę, a w plikach konfiguracyjnych nie chcę grzebać ( chcę grać na ustawieniach org. ;) fair play).
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 13 Lut 2025, 16:46
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez lehoslav w 25 Maj 2014, 16:23

mayer99 napisał(a):Gdzie dokładnie w Dark Valley jest paliwo do gabloty? Może ja nie mogę znaleźć koło Nivy nigdzie bo już uciekłem przed helikopterem i po rozmowie z przywódcą Sin, wróciłem po fanty chcąc ja zapakować do mojego wypasionego Jeepa...;) Potrzebuję dokładnej lokalizacji tych kanistrów bo bagażnik pełen gratów a do Baru nie dojadę, a w plikach konfiguracyjnych nie chcę grzebać ( chcę grać na ustawieniach org. ;) fair play).

Tuż obok Niwy, pod ścianą. Ja też zaszedłem po nie dopiero później, czekały.
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 28 Lut 2025, 12:43
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości