Problem z LA 1.4005

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z LA 1.4005

Postprzez Mecrak w 13 Gru 2018, 02:42

Siemano.
Mam mały problem z LA,pobrałem wszystko jak trzeba i szukałem Polonizacji bo w ustawieniach tylko język Angielski i Rosyjski.
Pobrałem chyba już z 2 polonizacje,na jednej była taka wskazówka :
1. Pobieramy polonizację.
2. Wypakowujemy katalog gamedata do głównego katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha z już zainstalowanym patchem 1.4005.
3. Na wszelki wypadek można usunąć user.ltx, żeby uniknąć problemów z wyświetlaniem się polskich czcionek (gra następnie sama utworzy plik user.ltx).
4. Otwieramy plik credits.txt, czytamy dokładnie i dziękujemy po kolei wszystkim osobom biorącym udział w tłumaczeniu. :)
5. Uruchamiamy grę i zmieniamy język rozgrywki w menu („Options” -> „Gameplay” -> „Language”) na Polish [pol].
6. Gramy i cieszymy się grą w naszym pięknym języku.
7. Najlepiej zacząć nową grę, żeby wszystko poprawnie działało.

Żadnego katalogu o nazwie GameData nie mam,jedynie Extended_Pack_LostAlpha_DC_1.3. Polonizacje,
Stalker LA DC 14005 oraz Torex i TagesSetup_x64.
Mógłby ktoś dokładnie wytłumaczyć co po pobraniu dokładnie i gdzie robić? Bo już parę się z tym męczę :facepalm: :mad:
Kod: Zaznacz wszystko
"Nawet nie zdajesz sobie sprawy,ile emocji jest w byciu Najemnikiem.
Mecrak
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2018, 01:57
Ostatnio był: 17 Gru 2018, 17:54
Miejscowość: Martwe Miasto.
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z LA 1.4005

Postprzez tom3kb w 13 Gru 2018, 08:34

Jak zainstalujesz Lost Alpha to potem wypakowujesz sobie gdzieś np na pulpicie archiwum z polonizacją. Po wypakowaniu będziesz miał folder o nazwie gamedate, bierzesz ten folder i przenosisz do głównego folderu Lost Alpha i to wszystko.
Ps. Takie pytania zadaje się w tematach danego moda.
Ps2. Widzę, że grasz z dlc, z weapon packiem 1.3, jak nie instalowałeś do niego spolszczenia to opisy broni będą po angielsku, nie jest to wielki problem. Jak chcesz to do niego też była dodatkową polonizacją, zerknij sobie w temat Lost Alpha na strony 476 i 477 viewtopic.php?f=126&t=4484&start=5712 tam pisałem jak instalować, ewentualnie na szybko
:

tom3kb napisał(a):
Keldorn WistBlade napisał(a):@tom3kb
Byłbym usatysfakcjonowany gdyby nowa treść z EP była po angielsku a reszta po polsku. Opisy broni i tak nie są dla mnie ważne.

A to tak to nie wyjdzie, bo jak wrzucisz na spolszczonego LA DC angielskiego Extended Packa to właśnie będziesz miał nazwy broni w stylu st_wapon_blabla i jej opis w stylu st_description_blabla jak na pierwszym obrazku.

Jak chcesz mieć LA DC po polsku i Extended packa po polsku to musisz zainstalować jeszcze dodatkowe spolszczenie do extended Packa: Ulepszone spolszczone LA 1.4005 DLC zrobione przez EGZOdaw
No i wtedy instalacja wygląda:
1.LA DC
2.Spolszczenie do LA DC
3.Extended PAck (to co tam z niego potrzebujesz, addon gameplayowy jest obowiązkowy, ja wybrałem jeszcze weapon packa i głosy rosyjskie ale kto co woli)
4.Ulepszone spolszczone LA 1.4005 DLC

Ewentualnie granie po angielsku:
1. LA DC.
2. Extended Pack.

Za ten post tom3kb otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mecrak.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 10 Maj 2025, 22:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 94

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość