KOSHI napisał(a):- humor - opowieści o pewnym legendarnym kremie, czy turystach - idiotach są niezłe.
brudne niebo napisał(a):Nie rozumiem narzekań na różnice między książką a grą i oskarżeń o bezsens.
brudne niebo napisał(a):Autor pokazał inną Strefę taką jaka jemu się marzy
brudne niebo napisał(a):Poza tym, dlaczego nie podoba się niektórym to że można się dogadać z mutantem.
Meesh napisał(a):"Idiotyzmy" zabolały mnie w moją wrażliwą duszyczkę artysty
slawek73 napisał(a):Grzechu, mnie najbardziej bolały (czy to u Meesha, czy to u Noczkina) właśnie te gameplayowe akcenty, typu: plecaczek ukryty przez poprzednika, skrytka na fanty czy przeszukiwanie umrzyków itp. Od takich "smaczków" to jest giera, a nie powieść. Tu ma być opowiadana historia. Będę chciał poszukać szrotu, odpalę gierę. I tyle.
Meesh napisał(a):"Idiotyzmy" zabolały mnie w moją wrażliwą duszyczkę artysty
Grzechu300 napisał(a):Meesh napisał(a):"Idiotyzmy" zabolały mnie w moją wrażliwą duszyczkę artysty
Jestem czytelnikiem, zwykłym pospolitym odbiorcą a nie krytykiem (choć wielu z nas usiłuje takowych udawać) więc mogę z pełną odpowiedzialnością napisać - sporo motywów było idiotycznych.
Pan Skarbonka napisał(a):Myślę, że dalsza zabawa może mieć tyle sensu, co lądowanie na paralotni w zonie cycatej reporterki tylko po to, żeby ktoś odprowadził ją stamtąd na pociąg.
Iwaszka napisał(a): te inteligentne mutanty z śladami człowieczeństwa - motyw fajny, ale opisany na tyle słabo, że jest poniekąd komiczny. Można to było ogarnąć lepszym opisem, jakimś wątkiem tłumaczącym takie zjawiska. Było za krótko i można przez to za dużo dopisać samemu - przez co nie każdy załapał o co chodziło. W końcu nie każdy musi mieć takie samo wyobrażenie Zony.
Można by porzucić robienie z Miśka zonowego "zaliczacza panienek" i plejboja na rzecz kilku szczegółowych opisów.
Podsumowując - wiele opowiadać z tego forum trzyma o wiele wyższy poziom
W Rosji może tak, u nas to partyzantka po kosztach.Seria literacka stalker to skok na kasę autorów, wydawnictw i właścicieli praw autorskich.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość