Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Nagonka na gry komputerowe

Postprzez Realkriss w 28 Maj 2012, 10:15

Achtung!! Nieoceniony onet donosi, że mamy już PIERWSZĄ ofiarę gry Diabolo III.
Oczywiście oznacza to, że jeśli jest pierwsza ofiara, to pociągnie za sobą następne, bo przecież nieważne, że facet był dwustukilowym wieprzkiem, który "nie lubił" wychodzić z domu. Równie dobrze mógł czytać książkę "Puc, Bursztyn i goście", albo oglądać Hannah Montana i też dostać zawału. Ale wtedy by było "Jaki to był oświecony człowiek".

Link do tego straszliwego newsa:
http://gry.onet.pl/wiadomosci/oto-pierwsza-ofiara-diablo-iii,1,5142018,artykul.html
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 28 Maj 2012, 10:58

Myślałem, że pierwszą ofiarą Diablo III był kurier zakopany przez Sovieta w ogródku ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez paintball_0 w 28 Maj 2012, 11:53

Tutaj chodzi o pierwszą zidentyfikowaną ofiarę. ;)
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Szpagin w 28 Maj 2012, 12:07

Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez xionc w 28 Maj 2012, 16:42

i alkoholików.
No ale wiadomo temat zrealizowany przez dziennikarzy TVP tzw telewizji z "misją" na którą trzeba płacić osobny podatek ekhm... znaczy ten abonament radiowo-telewizyjny. Świętojebliwe, sprzedajne mendy które dają dupy każdej partii która jest przy władzy.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Tajemniczy w 28 Maj 2012, 16:56

Realkriss napisał(a):Achtung!! Nieoceniony onet donosi, że mamy już PIERWSZĄ ofiarę gry Diabolo III.
Oczywiście oznacza to, że jeśli jest pierwsza ofiara, to pociągnie za sobą następne, bo przecież nieważne, że facet był dwustukilowym wieprzkiem, który "nie lubił" wychodzić z domu. Równie dobrze mógł czytać książkę "Puc, Bursztyn i goście", albo oglądać Hannah Montana i też dostać zawału. Ale wtedy by było "Jaki to był oświecony człowiek".

Link do tego straszliwego newsa:
http://gry.onet.pl/wiadomosci/oto-pierwsza-ofiara-diablo-iii,1,5142018,artykul.html

Już parę takich historii w przeszłości było. Kilka lat temu w "Młodym Techniku" czytałem artykuł o Chińczyku który zmarł po tygodniu gry w kafejce internetowej. Żywił się tylko zupkami błyskawicznymi i napojami energetycznymi. Wszystko zależy od człowieka i jego psychiki. Jeden nie wytrzyma godziny ciągłego grania inny siedzi cały dzień i nic mu to nie robi... Ale sam sobie nie wyobrażam 3 dni nie odchodzić od kompa :o . Mi po godzinie się nudzi a co 3 dni- za Chiny bym tyle nie grał...
-------------------------------------------------
Glaeken napisał(a):Kneblujcie dzieci i zamykajcie komputery w szafach bo oto nadchodzą czterej Jeźdźcy Apokalipsy... a imiona ich to Diablo 3, GTA V, Assassins Creed 3 i Crysis 3... i jako zostało zapowiedziane przed wiekami zniszczą całą grającą ludzkość ;)

A o piątym jeźdźcu o Hitmanie Absolutionie to milord zapomniał ;) ?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez jalkavaki w 28 Maj 2012, 17:26

Najbardziej bawi mnie argument taki, że gry komputerowe wywołują agresję. Tak jakby przed wynalezieniem tetrisa ludzie byli spokojnymi, pacyfistycznie nastawionymi osobnikami.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PeterHD, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez scigacz1975 w 28 Maj 2012, 18:08

Ciekawy jestem co by powiedział pan "mundry" pierdoła o którym pisała @Kriss i reszta jego popleczników na to że, moim zdaniem, ciupanie w Stalkera i zabawa w mody pozwala mi w mojej obecnej, popier...nej sytuacji w miarę normalnie funkcjonować psychicznie, bo sprawy poje*ały mi się maksymalnie i tylko się zastanawiam z której strony dostanę jeszcze buta. A muszę przy tym normalnie pracować, zajmować się synem i być w dobrym humorze kiedy rozmawiam z klientami bo od tego zależy moja efektywność. I właśnie - m.in. granie w i modowanie Stalka pozwala mi nie paść na pysk, ani zwariować???

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, Wayathin.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez jalkavaki w 28 Maj 2012, 18:21

Piątkę przybijam!
Zapuszczenie STALKERA na 1-2 h pozwala odpłynąć w inny świat, gdzie ma się inne problemy i na chwilę odpocząć od codziennych trosk.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez mateszew w 28 Maj 2012, 18:55

Witam.
Po dłuższej nieobecności powracam jak diablo III :D Ale do rzeczy mam 15,5 roku :nie pale, nie pije (no może w wakacje jak kolega ma to zawsze się podłącze ;) ),gram w różne gry jak np. Battlefield bad company 2,S.t.a.l.k.e.r,Sniper elite v2 ( brutalna na maksa!).Tu nie chodzi o to w jakie ktoś gry gra tylko jaką ma psychikę.A wszelkie nagonki na gry to ja olewam ,bardziej mózg psuje moim zdaniem szkoła gdzie już niektórzy nawet w szkole podstawowej palą papierosy co dla mnie jest kompletnie bez sensu :facepalm: .. ale np.telewizja to świetna jest i wgl bez winy tak?.Moim skromnym zdaniem to właśnie tv daje najgorszy przykład naszymi durnymi politykami, którzy nic dobrze nie umieją zrobić
i3 3rd
660
8gb
ssd
Awatar użytkownika
mateszew
Tropiciel

Dołączenie: 09 Paź 2009, 19:54
Ostatnio był: 10 Cze 2017, 16:04
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez jalkavaki w 28 Maj 2012, 19:46

Akurat na szkołę bym nie narzekał. Ale rozumiem tą złość, rozczarowanie, niemoc. Jednak i tak znaczenie szkoły człowiek rozumie dopiero kiedy już do niej nie może wrócić.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez Tajemniczy w 28 Maj 2012, 21:24

jalkavaki napisał(a):Najbardziej bawi mnie argument taki, że gry komputerowe wywołują agresję. Tak jakby przed wynalezieniem tetrisa ludzie byli spokojnymi, pacyfistycznie nastawionymi osobnikami.

Co najdziwniejsze dwa najbardziej krwawe konflikty (I i II wojna światowa) rozegrały się na dłuuuugo przed wynalezieniem komputera i gier komputerowych. Czyżby jakiś dziwny paradoks?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości