Far Cry

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Far Cry 2

Postprzez fosio w 06 Gru 2008, 18:16

Ten pas na początku gry jest do lekkich pistoletów maszynowych typu MAC-10, UZI itp... w późniejszych etapach gry (Akt 2) można zakupić pas do karabinów szturmowych.
Ja cykam od około 6 rano w gierkę, dla mnie średnia i trochę sztuczna i o zgrozo często przy niej ziewam :| . Liczyłem na coś więcej.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 07 Gru 2008, 00:51

Ja bez żadnych pasów na amunicję mam normalnie 150 kul ;d Nie wiem, co wy za problemy macie :P Ale w grę nie gram, nuda...
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1493

Postprzez Michu w 07 Gru 2008, 01:06

kowek - dla tego też odinstalowałem ją, nuda nuda nuda, doszedłem do drugiej części mapy - przeszedłem kilka misji ... i koniec, nie chciało mi się grać...

eh ;(. Zrobią całkiem długą grę, to nuda.

Zrobią krótką, to wciągająca..
-,-
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez SaS TrooP w 07 Gru 2008, 15:33

To ja mam inne pytania:
1. Czy po kupieniu ten pas trzeba jakoś założyć czy co?
2. Gdzie jest jakiś Sztab Podziemia? Idę do kościoła w Pala bez żadnego questa i ten ksiądz wyparował. Nie wiem ile mam tych pigułek ;/
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez fosio w 07 Gru 2008, 18:51

1. Nie trzeba zakładać, od razu po zakupie posiadasz więcej ammo.
2. Musisz wykonywać wszystkie misje ze wszystkich frakcji. Nie ma wyboru dla kogo chcesz wykonywać misje. Po którymś tam przejściu innej frakcji odblokuje Ci się podziemie.
Co do dropsów jak Ci się skończą to bohater pokaże pustą kapsułkę po zażyciu ostatniej tablety.

BTW: Po zakupie kamuflażu nie widzę różnicy w postrzeganiu mnie przez wroga.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez marcel w 19 Gru 2008, 23:21

fosio napisał(a):Po zakupie kamuflażu nie widzę różnicy w postrzeganiu mnie przez wroga.

Popieram, cholerstwo jest psiejsko drogie - 45 diamentów - a nie przynosi żadnych efektów.

A co do samej gry:
Jest klimat, jest dynamika, jest piękna grafika i parę innych, ciekawych patentów. Fabuła niby też jest, ale tak naprawdę się jej nie zauważa. No i jeszcze jedno: nuda, nuda, nudaa. Gdy po raz pięćdziesiąty w ciągu klikugodzinnej rozgrywki przychodzi mi zniszczyć jakiś posterunek np. niedaleko Pala, to trafia mnie szlag... Grę rzuciłem po przejściu ok. 35%. Miałem dość.

A teraz ciekawostka. Nadchodzą święta, komercyjni Mikołaje wiozą kapitalistyczną Coca-Colę, więc postanowiłem wybrać się w Empiku w celu znalezienia czegoś ciekawego pod choinkę. W moje szatańskie szpony wpadła książka Rafała Dębskiego `Słońce we krwi`. Tyłek owej ksiomki streścił mi zawartą w niej historię pewnego reportera wojennego, relacjonującego wojnę w Afrykańskim kraiku Ghanezi. Jako że akuratnie grałem w owego FC2, postanowiłem czytadło zakupić, by jeszcze bardziej wczuć się w klimat. Kilka godzin później dopadło mnie dziwne deja vu.

[SPOJLER]
-Główny bohater książki to weteran wojny na Bałkanach > Jeden z możliwych do wyboru gierojów w grze również pochodzi, bodaj, z Serbii.
-Nasz dzielny bohater - Bodrick \ Davor - za cel stawia sobie zabicie handlarza bronią, ksywą Szakal > Nie wymaga komentarza chyba
-W Ghanezi wojnę toczą dwie partie: Zjednoczony Front Wyzwolenia i Pracy oraz Brygady Zbrojne Porozumienia Ludowego > Skojarzenia z UFLL i APR, anyone ?
[SPOJLER END]
Wymieniać dalej? Sądzę że nie ma takiej potrzeby. Cóż, sprawa jest ciekawa, zastanawiam się który z pomysłow był pierwszy: Dębskiego czy scenarzystów z Ubi.

Tak czy tak, książkę polecam. Przelotna znajomość z nią daje wiele satysfakcji, przyjemność bez zobowiązań i niepowtarzalną okazję poczucia gorącego powietrza sawanny w samym środku naszej zafajdanej, deszczowej zimy.

Peace
Marcel
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez KoweK w 20 Gru 2008, 01:01

Nie widać, bo AI po prostu nie ma takiej 'umiejętności' :) W ogóle AI poraża głupotą, jadąc samochodem ma oczy w promieniu 360 stopni, potrafi dostrzeć nas z dużej odległości w wysokiej trawie. Ogólnie to nie widzą nas tylko ci co stoją w miejscu i się do nich podkradniemy od tyłu, gdy nas zauważą to nas wszędzie dorwą. Szkoda gadać, gdyby AI było dobre to chciałoby się bardziej grać.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez SaS TrooP w 20 Gru 2008, 14:48

Wszystkie zachowania AI są realistyczny, oprócz wytrzymałości. Ich oprawa jest fatalna.
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez KoweK w 20 Gru 2008, 16:07

SaS TrooP napisał(a):Wszystkie zachowania AI są realistyczny, oprócz wytrzymałości. Ich oprawa jest fatalna.

Nawet to że jak podkradniemy się do posterunku to automatycznie ZAWSZE wsiadają do aut? I podjeźdzają do nas nawet jak jesteśmy na odległości 5 m, potem wysiadają i dopiero strzelają :D Albo gdy graczj, jest za samochodem, i przeciwnik też, to potrafi się zamrozić i tylko czekać na ruch gracza- rzeczywiście realistyczne ]:->

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez SaS TrooP w 20 Gru 2008, 16:11

No, to akurat nie. Ale to już są bugi w AI, a nie ich nierealistyczne zachowania.
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez dorian w 23 Gru 2008, 19:25

Powiedzcie mi jedno.
Gdzieś czytałem, że ta gra jest zabezpieczona jakimś durnym systemem DRM i można tylko parę razy wgrać na dysk, a potem już tylko starać się trza u naszego dystrybutora, bo za którymś tam razem już się nie zainstaluje :(
Prawda to?
To ile razy można ją wgrać max. ?
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez maciekt w 23 Gru 2008, 22:23

.
Ostatnio edytowany przez maciekt 14 Lip 2019, 22:21, edytowano w sumie 2 razy
maciekt

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości