Gothic

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez Scurko w 14 Kwi 2008, 21:32

Powiedzmy tak.... Gothic 2 był czymś pięknym. Ulepszona "jedynka" z dużą ilością nowych bajerów. "trójka" jest prawie tak dobra jak Gothic 2. Jednak ta optymalizacja graficzna nie wyszła na dobre temu produktowi. Już wolę jak mi czasem ładuje sektory (tak jak w Stalkerze), niż ledwo co postać po ekranie się porusza. Mam na myśli posiadaczy średniej jakości sprzętu, bo sam posiadam taki, żeby mi tylko S.T.A.L.K.E.R fungował :wink:

Wracając do tematu... Nie ma wielu minusów, można spędzić kilka godzin na rąbaniu stworów i wykonywaniu zadań. Ogólnie dałbym ocenę 7,5/10.

Pozdrowienia :wink:
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Gildon w 14 Kwi 2008, 23:43

Gothic 3 jest super. Jako zatwardziały fan serii muszę stwierdzić jedno. Na początku wiele osób mówiło tak samo, mówiono, że jest ekstra. Ale jak to zwykle bywa, pojawiło się kilku "recenzentów" którzy po prostu lubią wybijać się poza tłum i napisało na przekór. Tak jest z każdym towarem, jaka nie była by fajna gra, znajdzie się ktoś kto powie, że jest do dupy, bo chce się wyróżnić. Ludzie to potem podchwycą i... Tak było i z oblivionem, po G3 zaczęto mówić, że jest lepszy, że jest ekstra. Teraz co? Wszyscy mówią, że to shit(z czym się zgadzam, nie ma nudniejszych gier niż tych z serii Elder Scrolls).

Co do Gothic ogólnie, wszyściutkie części po kilka razy zaliczone, muszę powiedzieć, że jeden z lepszych RPG w jakie grałem. Jestem wielkim fanem tej serii, czekamy na czwóreczkę.
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09
Kozaki: 2

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 22:14

Dokładnie to samo co Gildon. Czekam na część 4 tej wybitnej gry. TES niestety, ale nie dorównuje serii Gothic. Przy morrowindzie można było sobie spokojnie zasnąć, przy oblivionie wszelkie lokacje wyglądały tak samo, czy to północna część świata czy południowa.

Też zaliczyłem każdą część Gothica po kilka razy i muszę powiedzieć, że ta gra nie nudzi.
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Famiru w 26 Kwi 2008, 22:56

Mi sie wszystkie części Gothica podobają, jestem ich wielkim fanem :wink: . Ponoc Gothic 4 będzie robiła jakaś nieznana firma, mam nadzieje ,że rozwiną skrzydła Gothicowi :) .
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 23:07

Nieznana :?: Spellbound to robi.
Image
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Postprzez Fred w 27 Kwi 2008, 15:17

Jak w końcu wypuszczą patcha który spowoduje że gra przestanie się ciąć na każdym kompie niezależnie od konfiguracji to chętnie zagram.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

[Gothic 3:Forsaken Gods] [Arcania: A Gothic Tale]

Postprzez Bartas w 28 Kwi 2008, 14:59

Pojawiło się kilka nowych informacji na temat części czwartej tego wspaniałego RPG-a, więc warto założyć nowy temat by o tym podyskutować.

No więc kilka świeżych informacji:

1. oficjalny podtytuł Gothic 4 to "Arcania" (wcześniej mówiono o "Genesis")
2. akcja G4:A rozgrywa się w 10 lat po wydarzeniach z "trójki"
3. główny bohater odwiedzi cztery wyspy, z których każda ma inny klimat, faunę i florę
4. w grze będzie można doświadczyć zmian pogodowych oraz cyklu dnia i nocy
5. będzie można zaklęciem zmienić noc w dzień i nazad
6. w G4:A pojawią się NPC-e z poprzednich części, a stare potwory będą miały odświeżony wygląd
7. twórcy dodali możliwość ujeżdżania "bestii"
8. znacznie ulepszona grafika, ze wsparciem DirectX 10. Przykład: postać staje pod drzewem, obraz staje się nieco ciemniejszy. Gdy spojrzy się na słońce, jego promienie będą częściowo przenikać przez liście
9. platforma: PC, X360, PS3

Produkcją gry zajmuje się niemieckie studio Spellbound Entertainment (Desperados, Airline Tycoon Deluxe)
Ostatnio edytowany przez Bartas 27 Maj 2008, 13:04, edytowano w sumie 2 razy
Image
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Postprzez Infernal...l w 28 Kwi 2008, 15:02

Słyszałem, że będziemy grać kimś innym niż poprzednio. To prawda? I mam nadzieję, że nie zwalą tej części jak G3. ;/
Infernal...l
Kot

Dołączenie: 23 Kwi 2008, 17:08
Ostatnio był: 11 Maj 2009, 00:17
Kozaki: 0

Postprzez Bartas w 28 Kwi 2008, 15:09

Niestety prawda, będzie new hero... Zresztą po wydarzeniach z trójki nie bardzo było by jakie przygody wcisnąć. Jakby zrobili, takie coś, że ktoś napadł znowu na Myrthanę to chyba bym ich pozabijał... Jak widzicie wyżej już ktoś inny zajął się gothicem, przedtem była to Pirania, teraz Spellound.

Nie podoba mi się z tych nowości kilka rzeczy:
Wyspy... Wolę kontynent o różnorodnych klimatach
Zmiana zaklęciem nocy w dzień i dnia w noc... Bez sensu, bezcelowe, niepasujące w tą grę...
Podtytuł...

Ale jest jeden plus. Może wymagania będą mniejsze...
Image
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Postprzez Gildon w 28 Kwi 2008, 18:52

Tylko podtytuł jest kiepski. Co do zaklęcia dnia i nocy, jak dla mnie bomba. Potężne zaklęcie, pasuje do klimatu. Zawsze brakowało mi w gothicu zaklęć wpływających na świat.
Co do nowego bohatera, to jeszcze nie wiadomo. Jest duża szansa, że będzie nowy.
Po wydarzeniach z 3 łatwo można wkręcić bezia w nową historię. Wszak zakończenie adanosa opowiadało o nowej wędrówce, wgłąb wysp południowych.

Teraz jednak, czekam na dodatek do trójki.
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09

Postprzez Scurko w 28 Kwi 2008, 19:37

Trójeczka była nawet spoko, nie licząc kilku mniej znaczących dla rozgrywki wad (w moim otoczeniu ludzie narzekali na wymagania sprzętowe - w dzisiejszych czasach odbiorca jest wybredny i czegoś wymaga od programistów, właściciele słabszych maszyn muszą to przeboleć). Pomysł z 4 wyspami, odmiennymi od siebie jest trafiony... Może w końcu dodają "Kónia" (takie zwierzątko, na którym można było podróżować, ale autorzy ze względu na goniące ich terminy nie zdążyli go włożyć do G3) :wink:

Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości