Wheeljack zapewnił mnie, że nie dostanę bana, temat nie zostanie usunięty itd... Więc odważyłem się to wstawić.
Jakiś czas temu, specjalnie na urodziny kumpla, zmajstrowałem własną wersję, dość popularnego w internecie, "NarkoChińczyka".
Opowieść o człowieku, który dotarł na sam koniec jest bardziej legendarna niż sam Spełniacz Życzeń.
Pomyślałem, że kto wie co wy tam macie za uszami i może wam się spodoba, zwłaszcza Wolności... Kilka informacji na temat gry:
- Liczba graczy jest nieograniczona,
- Każdy gracz potrzebuje 1 pionka do gry,
- Do gry potrzebna jest jedna sześcienna kostka,
- Kolejka gracza odbywa się w prosty sposób - rzuca on kością, następnie przesuwa swój pionek o ilość pól odpowiadającą wartości wyrzuconej na kości,
- Tekst z pola rozpatruje się za każdym razem, gdy pionek gracza się na nim zatrzyma (dotyczy to także cofania się wszystkich lub kilku graczy),
- Wyjątek od zasady rozpatrywania pól stanowi pole oznaczone kolorem
czerwonym.
Plansza do gry w formacie A3PS: Chciałem zrobić też wersję dla stalkera, z motywem picia kolejek, aczkolwiek nie mogę znaleźć odpowiedniego obrazka w wystarczająco dużej rozdzielczości, więc jeśli ktoś ma jakąś propozycję to zachęcam do przedstawienia mi jej w PW lub poście pod tym wątkiem.
Zrzekam się jakiejkolwiek odpowiedzialności prawnej w kwestii naruszenia oraz utraty życia wskutek użytku. Każdy korzysta z gry na własną odpowiedzialność.