Zona RPG

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: Zona RPG

Postprzez Zona_Citizien w 17 Kwi 2011, 16:15

Ciekawy projekt.
Sam do pewnego czasu zastanawiam się czy by nie stworzyć własnej gry w uniwersum Stalkera.
Mam pomysł, żeby była oparta na mechanice z gier Fallout i zmodyfikowanej Wolsunga. Wyeliminowane zostałyby zarówno archetypy i klasy postaci.
Doszłoby sporo nowych miejscówek, zresztą jak odwiedzę prawdziwą Zonę to pewnie dojdzie mi więcej pomysłów.
"Masz tu artefakt!
Masz tu ananasa!
Granada, pacanie!
Idika mnie!"
Cytaty z serii S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Zona_Citizien
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2011, 20:49
Ostatnio był: 19 Maj 2011, 20:26
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: Zona RPG

Postprzez Sakwan w 18 Cze 2012, 17:17

O patronacie nad Zoną RPG, najbliższych planach z nią związanych i nie tylko! Ale wyłącznie informacyjnie.

---

Dużo czasu minęło od ostatniej wieści z placu boju nad grą, w sumie specjalnie dużo od tamtego czasu się nie ruszyło, ale prace nad grą wciąż trwają. Co prawda przerwa wakacyjna nie służy tworzeniu gry, ale służy testom mechaniki. Za dwa tygodnie odbędzie się pierwsza otwarta sesja w Zonę SRP (teraz będzie nazywana SRP, a nie RPG, rozwinięcie skrótu brzmi "Stalker Roleplay), która będzie miała miejsce na Kreskonie w Tomaszowie Lubleskim. Więcej info niezmiennie na blogu Zona.

- - -

[offtop]
Wybacz, gdybym miał możliwość edycji postu to na pewno bym go zedytował. Z resztą dalej nie mam takiej możliwości, w dodatku dotyczy to właśnie tego jednego posta ;)

Udokumentowanie zbrodni:

W prawym górnym rogu posta nie ma pstryczka umożliwiającego edycję:Image

[/offtop]

Kontrolowany przeciek z jednego z etapów tworzenia postaci w Zonie SRP.

- - -

Rzuciłem całą mechaniką w cholerę - tyle powiem. Za dużo z tym roboty. Mimo to, wcale nie oznacza to końca projektu Zona RPG.

Tylko, że nie będzie on tak do końca darmowy, bo będzie wykorzystywał mechanikę uniwersalną systemu Savage Worlds Edycja Polska, do którego będzie trzeba kupić podręcznik (jedyne 35zł bodaj), a nakładka (setting) Zona RPG będzie dostępny za darmo, jak tylko opracuję modyfikacje mechaniki, artefakty, anomalie, broń, kombinezony itp. No i rzecz jasna będize trzeba opisać świat, który mimo wszystko będize odbiegał od tego przedstawionego w S.T.A.L.K.E.R.ze :) .

- - -

Z okazji Dnia Darmowych Gier Fabularnych zacząłem sypać zasadami do Zony.

Zapraszam TUTAJ

#edit: 13.12.2012

Projekt umarł. Największy problem to moje lenistwo w tej kwestii i brak chęci. Fura notatek wala mi się po półkach ale nie mam ochoty ich zbierać do kupy i coś z tym zrobić. Przynajmniej na razie.
Szkoła, treningi i inne ciekawsze rzeczy do roboty odciągnęły mnie od hobby jakim są gry RPG i Stalker.
Tyle w temacie.
Jeśli kogoś interesuje to, co do tej pory ogarnąłem, niech odzywa się na PW.
Ostatnio podbity przez Sakwan, 18 Cze 2012, 17:17
Awatar użytkownika
Sakwan
Kot

Dołączenie: 18 Lis 2010, 17:30
Ostatnio był: 26 Gru 2024, 02:00
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Poprzednia

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości