Największy trolling w historii forum - DM:E

Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne.

Moderator: Realkriss

Re: [Dima's MOD: Eee tam.]

Postprzez Jarexxx w 07 Wrz 2009, 19:41

Neta nie mam pisze od kumpla.
Moje pomysły,
Pada deszcz - opór deszczu na pociski itp.
Za krzakami nie powinno nas być widać.
Szybka kasa - szybki czas, upływ powinien być wolniejszy, mniejszy spawn npc itp.
Kiedy mod wyjdzie, miał wyjść w koniec wakacji, męczyłem kumpla, że ma ściągnąć, a tu nie ma!
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 07 Wrz 2009, 20:59

Mógłbyś dodać radioaktywny deszcz Witcher. Wiem, że to miało być w innym modzie, ale inno-pipki i tak tego nie wydadzą, więc w czym problem...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez dorian w 08 Wrz 2009, 08:56

Dobre były by jeszcze takie zwarcia :

No to ja to se tak pomyślałem, że na filmie j/w, że się tak wyrażę :"Blołaut może i nawet fajny, ale niebo czerwone na maxa, pieruny bijom i tłukom, wszycko sie trzensie, promieniowanie tyz daje nie źle po łocach, a ptaski na niebie se latajom beztrosko, zamiast spadać natychmiast". I tu kiszkę w tym widzę, bo cały nastrój zwarcia te ptaszyska niespadające psują i jakby to The Łiczer nam poprawił to takie cuś mogło by być. :D No i deszcz radioaktywny, to dobry pomysł.
Moje pytanie z kolei jest takie.Czy jest możliwość w ogóle zrobienia do moda jakichś dodatkowych i całkiem nowych mutantów i przede wszystkim takiego śpiwora :
Image
wziąłem go stąd:
http://stalker.filefront.com/file/ATM_Sleeping_Bag;100517
Jest to śpiwór do CS-a, ale jest lepszy od standardowego jak dotychczas, bo ma opcje wyboru spania z paskiem stanu zagrożenia jednocześnie. Sprawdza się to znakomicie, bo jak zaległem na nockę w krzaczorach to coś mnie zeżarło w nocy i po mnie, a jak znalazłem miejsce na drzewie to przywitał mnie słoneczny dzionek z rana. :wink:
Więc taki śpiwór chyba był by git, chciałbym go mieć też np.w Priboi'u, albo w Rebalanced (nie dałem rady wstawić jednak, bo coś się gryzie, tekstura chyba), o całkiem nowych stworach (chociaż 1) to już nie wspomnę.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Jarexxx w 09 Wrz 2009, 11:15

Noktowizory, termowizory, itp, czemu nie baterie do nich bądź potrzeba ładowania akumulatorów?
Poziom energii w egzo, (kiedy spada do zera, nie możemy w nim chodzić itp).
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez Adi007 w 09 Wrz 2009, 18:25

Tu trzeba by tworzyć skrypty a jak wiadomo, skrypty nie jest łatwo robić bo tu trzeba mieć pojęcie. Ale wszystko jest możliwe.

EDIT:
Jeszcze takie pytanie, czy dałoby radę dać wstępowanie do frakcji u Sidorowicza tak jak w OL 2009?
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez PrzemoC w 11 Wrz 2009, 22:22

Chcę poinformować, że moje beta testy się skończyły, ale zdążyłem zrobić wszystko
zanim dopadł mnie format. Aby osłodzić Wam oczekiwania na moda, daje kilka skrinów,
które znalazłem a jeszcze ich nie pokazałem ( Nie bijcie! :P ). Mam tylko nadzieję,
że Witcher nie zapomni wspomnieć w creditsach o starym, dobrym PrzemoCu.
Chyba, że już zapomniał, trochę mnie nie było :wink:

Nowa teksturka dla nano:
Image Image
Sprinter:
Image Image Image
Explorer:
Image Image Image Image

Polecam się na przyszłość. I nie zapomnijcie opowiedzieć o mnie znajomym! :D
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez The Witcher w 12 Wrz 2009, 07:55

Adi007 - Nie, ponieważ lepiej dołączać tak jak w CS. Przynajmniej moim zdaniem. :P

PrzemoC - Nie martw się, nie zapomnę. I czekaj na nowe pliki. :)

A i ten tego. Ktoś chętny do tych tesktur? :P
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Kuballa44 w 12 Wrz 2009, 09:20

Witam wszystkich :) Nie bardzo wiem do kogo mam zadać to pytanie, czy do Witchera czy do PrzemoCa no ale. Otóż jak będzie wyglądać sprawa detektorów? Będą one widoczne w wyciągniętej dłoni, czy tylko będziemy słyszeć pikanie?
Hmm... Mam pewien pomysł mianowicie granat dźwiękowy. Otóż po rzuceniu takiego granatu, emituje on piskliwy dźwięk, co powoduje ucieczkę niektórych mutantów. Co o tym sądzicie? Pomysł chyba ciekawy ale czy wykonalny?
Ahh:) Jam jeszcze z prośbą wycięcia z super mod packa Vla z celownikiem i dodaniu do Dima's Moda bo widziałem go w ikonach ekwipunku, a ta broń mi się cholernie podoba. I kolejna sprawa jest zwiazana z Wintorezem/Wintarem otóz w modzie soljanka jest on z zamkiem po prawej stronie tak samo jak na tym filmiku z zmodowanego Stalka http://www.youtube.com/watch?v=Hn7mYYWv ... re=related . Dałoby się coś takiego dodać? Byłbym baardzo wdzięczny.

A propo tego nowego Vintoreza - tez uwielbiam te bron ale sorry - jesli ma wygladac tak jak na tym filmiku z youtube to ja dziekuje bardzo za taki model...Przeciez na gole oko widac ze ktos przerobil model SVD na Vintoreza i wyglada to IMO dosc dziwnie - np. komora zamkowa za mocno wystaje i bije po oczach ze to przerobione SVD jak juz wspomnialem wczesniej... - caleb59
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez PrzemoC w 12 Wrz 2009, 10:42

Kuballa44 napisał(a):Otóż jak będzie wyglądać sprawa detektorów? Będą one widoczne w wyciągniętej dłoni, czy tylko będziemy słyszeć pikanie?

W wersji, którą testowałem, było tylko pikanie, ale Witcher stara się dodać ten na dłoni. Jak mu się nie uda,
to zostanie ten stary.
Kuballa44 napisał(a):Jam jeszcze z prośbą wycięcia z super mod packa Vla z celownikiem i dodaniu do Dima's Moda bo widziałem go w ikonach ekwipunku, a ta broń mi się cholernie podoba.

Nawet w czystym stalku jest Val z możliwością doczepienia celownika. Dostajesz go od Woroniła
za misję. Możesz go również zespawnować lub dodać do handlarza. Albo poproś o takiego moda,
jest tu gdzieś temat gdzie możesz to zrobić. jeżeli chodzi o Wintoreza, w testowanej wersji
większość broni miała zamki po prawej, wydaje mi się, że on także, tylko teksturka była inna.

@Caleb, Tobie się to może nie podoba, ale Jemu widać tak. Ma prawo zapytać.

Oczywiscie ze ma prawo - toz ja nikogo nie neguje i nie pisze: "Nie i uj - nie bedzie broni w modzie" hehe ;) - caleb59
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez Kuballa44 w 12 Wrz 2009, 11:14

I tak dobrze że będzie detektor, a jak Witcherowi uda się zrobić go w dłoni to juz wogóle super.
A co do Wintoreza, bardzo go lubie i chodzi mi o to zeby umiescic hmm no nie wiem? Dwa modele, żeby jesli komuś się nie podoba jak np. Tobie to używał standardowego:)Bo ten z yt mi sie bardzo spodobał. Jesli chodzi o Val'a to nie sprecyzowałem przepraszam... Chodziło mi o to ze w któryś ikonach ekwipunku widzialem model Val'a z kolimatorem, chyba cobrą(miał go Aks-74 z arsenala) bo to ze można doczepić do niego PSO to wiem:) Wiele bym za to dał w Dimasie. Jak znajdę link do tych ikon to podrzuce jesli nie bedziecie wiedziec o co chodzi.
Mam linka http://media.moddb.com/images/mods/1/13 ... ment.1.jpg Piąta kolumna od lewej dziesiąta broń od dołu to mój Val z cobra.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Kozaki: 297

Postprzez Freeman w 12 Wrz 2009, 14:08

Jak już powiedziano mod wkrótce wyjdzie, ja mam natomiast małą prośbę o screena na którym widać "poprawione ręce" gdy mamy exo na sobie, chciałbym zobaczyć jak to wyszło w praktyce, a byłbym zapomniał czy tekstury przerobionych rąk są pod każdy exo, i ile właściwie kombinezonów tego typu przerobiono...
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 3

Postprzez PrzemoC w 12 Wrz 2009, 17:59

Kuballa44 napisał(a):A co do Wintoreza, bardzo go lubie i chodzi mi o to zeby umiescic hmm no nie wiem? Dwa modele, żeby jesli komuś się nie podoba jak np. Tobie to używał standardowego:)

Ja myślę, że wystarczy jeden model, a potem jak udobruchasz Witchera i dasz mu pliki
to Ci zrobi łatkę żebyś miał tego innego.
Kuballa44 napisał(a):Jesli chodzi o Val'a to nie sprecyzowałem przepraszam...

Kuballa44 napisał(a):Piąta kolumna od lewej dziesiąta broń od dołu to mój Val z cobra.

A możesz sprecyzować jeszcze bardziej, bo ja dalej widzę tylko WAL'a z PSO-1? Może tylko ja,
ale lepiej zaznacz go jakoś bodajże paintem.
Kuballa44 napisał(a):Wiele bym za to dał w Dimasie.

5 zł! :P
Freeman napisał(a):ja mam natomiast małą prośbę o screena na którym widać "poprawione ręce" gdy mamy exo na sobie,

Sądzę, że prośba była do mnie? Niestety, nie mogę Ci PomóC. Moja wersja jeszcze tego nie zwierała.
Poproszę Witrchera żeby coś pokazał.
\Edit: Witcher twierdzi, że nic z tego.
The Witcher napisał(a):PrzemoC - Nie martw się, nie zapomnę. I czekaj na nowe pliki. :)

Powiedz tylko kiedy :) Nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

PoprzedniaNastępna

Powróć do Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość