Na razie dołożyłem dwa wentylatory wyciągowe na górze i pobawiłem się krzywymi. Temperatury nieco spadły, zwłaszcza przy The Last of Us, ale i hałas mniejszy. Poćwiczę jeszcze kierunkiem przepływu powietrza, bo to czasami ma większe znaczenie niż ilość powietrza. Ale AIO chyba wjedzie, spojrzę na to od Lian Li, chociaż NZXT wciąż mi wychodzi najwyżej w różnych poszukiwaniach.
Póki co temat otwarty

----------------
Mały update.
Do obudowy wjechało AIO NZXT 240mm Kraken. Instalacja prosta, chociaż dla medium tower wężyki trochę za długie i trudno je jakoś ładnie ułożyć.
Teraz temperatury. W spoczynku różnicy nie ma, wciąż te 30 stopni, ale pod obciążeniem spadki ok. 10 stopni, czasem mniej, czasem więcej. 55-57 to średnia temperatura w kilku grach, więc zysk jest. Pod dużym stresem nie przekroczyłem 87 stopni.
Hałas też mniejszy, bo wszystkie wentylatory kręcą się nieco wolniej, a i przy grafice spadek o kilka stopni zwolnił nieco wentylatory. Miał na to wpływ głównie przepływ powietrza, bo nad grafiką nie ma teraz dużego radiatora, który nie dość, że ten przepływ zakłócał, to jeszcze oddawał ciepło z CPU.
Dziękuję wszystkim za podzielenie się własnymi doświadczeniami