ZAKOŃCZENIA (SPOILERY) ANKIETA

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Które zakończenie uważasz za najlepsze i dlaczego?

Kroszunow
1
11%
Striełok
5
56%
Kajmanow
3
33%
Szrama
0
Brak głosów

Razem głosów : 9

ZAKOŃCZENIA (SPOILERY) ANKIETA

Postprzez Popow w 29 Lis 2024, 13:41

Z racji, iż minął tydzień od premiery i tysiące ludzi przeszło grę - postanowiłem utworzyć ankietę.

Za pierwszym przejściem skończyłem na Zakończeniu Kajmanowa - ekspansja Zony.
Czy było to pozytywne zakończenie? Ciężko ocenić - tak jak nie potrafił tego ocenić sam Kajmanow.
Trochę w klimatach Pikniku na skraju drogi. Zona dla wszystkich a jak się to skończy - nie wiadomo.

Zakończenie Kroszunowa - zanik Zony. Fajne, do przewidzenia patrząc po zadaniach fabularnych, kończące całkowicie świat wykreowany przez GSC.

Zakończenie Striełoka - odgrodzenie Zony od świata zewnętrznego. Chciał chronić ją przed czynnikami zewnętrznymi - ludźmi. Jednocześnie uwięził wszystkich wewnątrz. Pomysł ciekawy ale na krótką metę, w końcu wszyscy pomrą z głodu i wybiją się dla zasobów.

Zakończenie Szramy - najgorsze w skutkach dla wszystkich. Zombifikacja (?) całej Zony. Praktycznie śmierć całej populacji.
4070 Super - AMD 5 3600 - RAM 32 GB
Awatar użytkownika
Popow
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2024, 13:21
Ostatnio był: 19 Gru 2024, 11:35
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: ZAKOŃCZENIA (SPOILERY) ANKIETA

Postprzez Alchemik w 21 Paź 2025, 02:54

Być może ktoś będzie się wykłócał, ale dla mnie nazwy zakończeń jakimi operują gracze są w zasadzie nieadekwatne do nich.
Zakończenie Korszunowa to tak naprawdę zakończenie Agaty. Babsko zdobyło co chciała ona i jej organizacja, co skutkuje tak naprawdę kiepską przyszłością dla ludzkości, która będzie w przyszłości być może kontrolowana na masową skalę za pomocą technologii z Zony.
Zakończenie Szramy to tak naprawdę zakończenie Świadomości-Z. Z tym nikt się raczej nie wykłóci.
Zakończenie Strieloka to tak naprawdę zakończenie Monolitu, który jako frakcja miał po prostu zadanie odseparować Centrum od wścibskich oczu. Widać, że jednak pranie mózgu sprzed 10 czy 11 lat zrobiło z nim coś dziwnego, chociaż o wiele subtelniej niż Szramie, Monoliciarzom, czy nawet innym Agentom.
Zakończenie Doktora, to zakończenie Fausta, co jest tak powalonym plottwistem, że jestem w stanie skomentować to tylko tak: :pogarda:
Najsmutniejsze tak naprawdę jest to, że nie ma tu dobrych zakończeń, można wybrać tylko różne rodzaje zła.
Traci ludzkość, stalkerzy, albo główny bohater.

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive doomer77.
Awatar użytkownika
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 12:17
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 208

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości