S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez doomer77 w 04 Sty 2026, 13:39

Właśnie skończyłem grę na patchu 1.7 i stwierdzam, że przez blisko rok od poprzedniego przejścia widać progres.

Miałem przez całą grę tylko jeden wylot i żadnych poważnych błędów uniemożliwiających rozgrywkę. Przy jednym z zadań pobocznych nie uruchamiał się jakiś skrypt, ale można go było uruchomić w inny sposób, bez ingerencji z konsoli.

Optymalizacyjnie też jest dużo lepiej, nie ma gwałtownych spadków fps, gra śmiga mi naprawdę miło, a graficznie też jest chyba lepiej, ale to może przez inny monitor. A-Life działa, wszędzie można spotkać jakąś aktywność stalkerów i mutantów, coś się wokół nas dzieje.

Ale schowków jest nadal za dużo a artefaktów za mało, zadania poboczne u handlarzy kiepskie, a tych pobocznych rozbudowanych zdecydowanie za mało. Znowu mam wrażenie, że konflikt między Wolnością a Powinnością miał być jakimś zadaniem, ale napisano tylko wstęp (takich śladów po zadaniach jest całkiem sporo). Poza tym masa drobnych, nieszkodliwych glitchy typu pojawiający się z powietrza postaci (ale nie wrogów), chwytający za broń stalkerzy mimo braku zagrożenia itd.

Tak więc postęp jest, ale fabularnie niestety bez zmian.

Za ten post doomer77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 21:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Reklamy Google

Poprzednia

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość