S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez doomer77 w 04 Sty 2026, 13:39

Właśnie skończyłem grę na patchu 1.7 i stwierdzam, że przez blisko rok od poprzedniego przejścia widać progres.

Miałem przez całą grę tylko jeden wylot i żadnych poważnych błędów uniemożliwiających rozgrywkę. Przy jednym z zadań pobocznych nie uruchamiał się jakiś skrypt, ale można go było uruchomić w inny sposób, bez ingerencji z konsoli.

Optymalizacyjnie też jest dużo lepiej, nie ma gwałtownych spadków fps, gra śmiga mi naprawdę miło, a graficznie też jest chyba lepiej, ale to może przez inny monitor. A-Life działa, wszędzie można spotkać jakąś aktywność stalkerów i mutantów, coś się wokół nas dzieje.

Ale schowków jest nadal za dużo a artefaktów za mało, zadania poboczne u handlarzy kiepskie, a tych pobocznych rozbudowanych zdecydowanie za mało. Znowu mam wrażenie, że konflikt między Wolnością a Powinnością miał być jakimś zadaniem, ale napisano tylko wstęp (takich śladów po zadaniach jest całkiem sporo). Poza tym masa drobnych, nieszkodliwych glitchy typu pojawiający się z powietrza postaci (ale nie wrogów), chwytający za broń stalkerzy mimo braku zagrożenia itd.

Tak więc postęp jest, ale fabularnie niestety bez zmian.

Za ten post doomer77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 19:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Reklamy Google

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez DeadMan w Wczoraj, 19:41

Kto wymyślił to zakończenie w S2? No k.... przez ściany i monitory mnie zabija Szrama. Jak całą grę fajnie sie grało to końcówka mnie odrzuciła. No jaki ddebil to wymyślił. Nie ma opcji tego obejścia?
MOBO Gigabyte Aorus Elite v2, CPU Ryzen 5600x, GPU Asus RTX 5070
RAM
Corsair VENGEANCE RGB, DDR4, 32 GB, 3600MHz
SSD
Samsung 990 Pro Heatsink 1TB, Sabrent Rocket Q 1TB
SYS
Windows 11 Pro 64-bit
Awatar użytkownika
DeadMan
Stalker

Dołączenie: 23 Wrz 2010, 15:23
Ostatnio był: Wczoraj, 20:17
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Poprzednia

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości