Klucz z napisem "szyb"

"Serce Czarnobyla? Czy to jakaś aplikacja randkowa?" Wania nie nadążał za współczesnym postępem.

Klucz z napisem "szyb"

Postprzez doomer77 w 30 Sty 2026, 13:38

W początkowej fazie gry znalazłem/zdobyłem klucz z napisem "szyb" i pamiętam, że przy tej okazji pojawiła się informacja o miejscu gdzieś w północnej/zachodnio-północnej części Dugi, do którego ten klucz dawał dostęp. Poszperałem wtedy w internecie i faktycznie ludzie wskazywali na tamtą okolicę.

Teraz jestem po szturmie na Dugę i zacząłem przeszukiwać teren, ale nie znajduję żadnych zamkniętych drzwi, szybu, włazu itd., do którego ten klucz by pasował. To pojedynczy, pordzewiały klucz z napisem "szyb". Ktoś coś?
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 19:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Reklamy Google

Re: Klucz z napisem "szyb"

Postprzez Darth ReX w 03 Lut 2026, 08:30

Chyba najlepiej jak sobie odfiltrujesz to z interaktywnej mapy:
https://mapgenie.io/stalker-2-heart-of- ... s/the-zone
Możesz filtrować i lokalizacje kluczy, i drzwi. Ale nie znajduję na tej mapie nic z twojego opisu, więc popatrz może gdzie ten klucz znalazłeś, to sobie zobaczysz co otwiera.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 08 Lut 2026, 20:51
Kozaki: 224

Re: Klucz z napisem "szyb"

Postprzez doomer77 w 04 Lut 2026, 19:13

Znam tę stronę, ale nie znalazłem tam odpowiedzi. Rozwiązania są wg mnie trzy.
1. W trakcie gry podjąłem decyzje, które zablokowały cokolwiek związanego z tym kluczem.
2. Dostałem go kompletnie przypadkiem przez jakiś błąd, albo to echo jakiegoś zadania, które wyleciało z gry.
3. Alzheimer mnie dopadł i mylą mi się klucze :/ Internet mówi, że ten klucz dostaje się od Harcmistrza i otwiera on szyb wentylacyjny na dachu obozu Kazkovyi. Ale tam klucz dostałem i po otwarciu włazu straciłem, a ten miałem wcześniej i nadal mam.

Jak się znajdzie rozwiązanie, to dam znać, na razie przestałem się nim przejmować. Z innymi kluczami też bywa problem, bo albo nigdzie nie pasują, albo jakiś poltergeist go zwinie i ciupnie w jakiś kąt :facepalm:
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 19:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość