Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez KoweK w 28 Lip 2007, 17:38

grauzig napisał(a):A ja no końcu gry miałem życzenie, że Naznaczony chcę żeby Zona znikła. I był taki filmik...i koniec gry!

I to jest twoje negatywne wrażenie z gry? Taka jest fabuła... Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 12:41
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Reklamy Google

Postprzez grauzig w 28 Lip 2007, 17:42

nie... negatywnym wrażeniem z gry było to, że myślałem, że gra będzie dłuższa... ale i tak jest bardzo z niej zadowolony...
grauzig
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2007, 21:41
Ostatnio był: 28 Lip 2007, 17:49
Miejscowość: Dobrodzień
Kozaki: 0

Postprzez Quinn w 28 Lip 2007, 18:02

Ale w temacie tym można także pisać w formie kontargumenów co nam się podobało. ;]
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 14 Wrz 2025, 14:27
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez weasel w 28 Lip 2007, 18:53

Może za wiele wymagam, ale twórcy mogliby dodać jakieś minigierki, (przy ognisku, stalkerzy mogliby uprawiać hazard np. gra w pokera, kości itp.).Byłby to wtedy sposób może na mniejszy, ale za to przyjemniejszy zarobek. Mogliby też dodać grę na harmonijce lub gitarze poprzez np. odpowiednie wciskanie danych sekwencji klawiszy w odpowiednim czasie.
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Postprzez KoweK w 28 Lip 2007, 19:11

weasel napisał(a):Może za wiele wymagam, ale twórcy mogliby dodać jakieś minigierki, (przy ognisku, stalkerzy mogliby uprawiać hazard np. gra w pokera, kości itp.).Byłby to wtedy sposób może na mniejszy, ale za to przyjemniejszy zarobek. Mogliby też dodać grę na harmonijce lub gitarze poprzez np. odpowiednie wciskanie danych sekwencji klawiszy w odpowiednim czasie.

GSC kiedyś zapowiadało minigierki i oczywiście tego nie spełnili.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez grauzig w 28 Lip 2007, 19:31

weasel napisał:
Może za wiele wymagam, ale twórcy mogliby dodać jakieś minigierki, (przy ognisku, stalkerzy mogliby uprawiać hazard np. gra w pokera, kości itp.).Byłby to wtedy sposób może na mniejszy, ale za to przyjemniejszy zarobek. Mogliby też dodać grę na harmonijce lub gitarze poprzez np. odpowiednie wciskanie danych sekwencji klawiszy w odpowiednim czasie.

GSC kiedyś zapowiadało minigierki i oczywiście tego nie spełnili.

bo grę wydali by chyba w 2010 roku... a tak cieszmy się ze i jest i będzie ich więcej...
grauzig
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2007, 21:41
Ostatnio był: 28 Lip 2007, 17:49
Miejscowość: Dobrodzień

Postprzez shadow-face w 29 Lip 2007, 15:00

Co jak co... ale stalker urzeczywistnił moje marzenia.
Nareszcie trafiła się gra, w której moglem z punktu A do B przejsc na kilkanascie roznych sposobow i nie konczylo sie to na tym.

DOOM, CS, MOH, COD itp sa kultowymi grami, ale maja jedna wspolną, irytujaca, ceche. Pomimo różnorodnosci grafiki, scian, parkanów, rzeczek, winkli itd gra toczy sie wedle tego samego schematu. Idziesz, strzelasz, zabijasz albo giniesz. Nic dodac, nic ujać.

Tutaj masz "otwartą" przestrzeń. Wroga mozesz dostrzec na odległość 500 metrów i zaatakować twarza w twarz, albo obejść i uświadomić, ze nie zwracał uwagi na swój tyłek. Fallout... jest tu sporo podobienstwa i moznaby sie pokusić na stwierdzenie, ze wreszcie, ku radosci wielu graczy, został przeniesiony w kregi FPP i nazwany S.T.A.L.K.E.R

Jedyna rzecza, nad ktora ubolewam to inteligencja wrogów. Wystarczyło oddac strzał ostrzegawczy i ukryć się w miejscu, gdzie ma sie nad nimi przewage i wszystko idzie po naszej mysli. Reszta to tylko formalnosc.
Nie przecze, ze czasem irytował dystans jaki dzieli mnie od wymierzonego celu, ale to tylko polepszało klimat.
Z utesknieniem czekam na "czyste Niebo"
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Red w 29 Lip 2007, 17:51

Gra bardzo mi się spodobała, ale bardzo mi też szkoda zapowiadanych rozwiązań i nowości jakie miały się pojawić w Stalker. Ale na bezrybiu... Innych gier FPS z taką wolnością i klimacie niestety nie ma. No coż, pozostaje czekać na Clear Sky i Fallout 3. Druga wymieniona gra będzie różniła się od swoich poprzedników np. widok z pierwszej osoby, samodzielne posługiwanie się bronią itp. więc może będzie czymś podobnym do Stalkera...
Red
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2007, 22:50
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 00:37

Postprzez fjk w 30 Lip 2007, 08:59

może dlatego niektórym tu trochę klimatu brakuje bo poprostu jest za dużo NPC i te zwierzaki często nawet bez powodu atakują (wciąż się opieram na grze u kumpla xD ;P ) ... bo tak jak ktoś powiedziałże takie walanie się po trawie z śrubką faktycznie, jest bardziej klimatyczne niż np. ganianie z RPG-7...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Microtus w 30 Lip 2007, 09:32

Mi to klimatu brakuje z powodu tego, że w tej grze musisz strasznie dużo walczyć i nie oszukując się jest to fajne do momentu. Zwłaszcza, że nie ma mowy w kilku ważnych miejscach o przejściu ich skradankowo (tego elementu brakuje najbardziej). Czasami jak się da załatwić kilku gości po cichu to też wygląda to absurdalnie bo walisz do nich jak do kaczek a ci stoją sobie na luzaku.

I to czego najbardziej brakuje to rozwoju postaci, myślę że to by grze dało potężnego kopa.
Jakiś fajny system rozwoju postaci (zdolności specjalne ala perki falloutowe i prawdopodobnie byłaby to rewelacyjna gra, a tak jest "tylko" 5-) i zapomniałoby się o niedoróbkach.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Reaper w 30 Lip 2007, 10:30

Zawiodła mnie głównie końcówka gry gdy tam pojawia się po prostu" zasypywanie mięsem". Mogliby zamiast legionów monoliciarzy umieścić tam mutanty. Co do mutantów to wg mnie są dość udaną częścią gry (podoba mi się, że można z nich "wyciągać" trofea, które można sprzedać, dobry klimat mają też polowania na zlecenie). Szkoda tylko, że nie wykorzystano wszystkich mutantów w końcowej wersji. Oczywiście irytujące są także bugi, oraz "samozapłony" stalkerów spawnujących przy ogniskach.
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez KoweK w 30 Lip 2007, 13:52

http://www.youtube.com/watch?v=4ALmXh9Q8YY

Czekałem na taką grę. Przesiąknięte klimatem i brudem S.T.A.L.K.E.R. Wspaniała grafika, wspaniały klimat, wspaniały świat.

Aż się po prostu łezka w oku kręci, gdy się widzi ten trailer, jak to napisał ktoś w komentarzach ;)

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość