Jak założyć serwer?

Kolejka dla wszystkich! Nikt nie będzie pił sam! Krzyczał głośno Łysy dosiadając się do ogniska.

Re: Jak założyć serwer?

Postprzez Adriano9 w 15 Wrz 2009, 09:10

Usul ma najlepszy serwer w tym kraju,nawet przy 24 graczach nie ma problemów.Nie wiem o co chodzi z tym tunelowaniem ale siedzieć mogę :) wiec jest ok :) pozdro odwiedzajcie serwer warto oprócz singla zagrać w stalkerowe multi. :!:
Adriano9
Kot

Dołączenie: 06 Kwi 2009, 15:36
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 11:33
Miejscowość: Dolina Mroku
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez usul w 15 Wrz 2009, 13:38

Idaho napisał(a):A i termin "dziecko neo" nie odnosi się do kogoś kto ma neostrade od TP, tylko ogólnie przyjął się względem gówniarzy, udających mądrych i gnojących innych. Równie dobrze mógłbym mieć internet od UPC, Netii, czy innego operatora.

Sorki za to, troche popłynolem :D
usul napisał(a):Jakim cudem z lokalnym IP (najczęściej jest to pula adresów lokalnych klasy C - od 192.168.0.0 do 192.168.255.255.) zakładasz serwer który widoczny jest na zewnątrz? Jakim cudem w ogóle ktoś może połączyć się z Twoją maszyną bez tunelowania? Nie ma takiej możliwości. To tak jakbyś wysłał list do Nowego Jorku, pisząc na kopercie tylko nazwę miasta i spodziewał się, że listonosz zaniesie go pod konkretny adres. Jeśli łączysz się przez sieć lokalną, widoczna na zewnątrz jest tylko maszyna przez którą się łączysz (serwer). A wewnątrz sieci działa kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt/kilkaset maszyn lokalnych z lokalnymi adresami. Identycznych lokalnych adresów IP na świecie są miliony.

Widze ze pojecie masz - w porównaniu do mnie:) Moj ip zaczyna sie 192.168.... jak nie wierzysz, to zainstaluj Clear Skya i odwiedz moj serwer [PURE] polska.
usul
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2009, 14:08
Ostatnio był: 13 Wrz 2010, 15:50
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez pzengota w 27 Wrz 2009, 22:36

ss_paweł_09-27-09_19-56-26_(Ŕđĺíŕ).jpg

Jak gram na multi to pojawia mi się jakieś napisy w dolnym lewym rogu. O co w nich chodzi???
I nie widać mojego serweru na liście.

POMOCY
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 10:08
Ostatnio był: 08 Sie 2021, 14:59
Miejscowość: Gdynia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 10

Postprzez usul w 28 Wrz 2009, 01:29

O napisy sie nie przejmój, to normale dla osoby, ktora zaklada na swoim kompie serwer.
Aby serwer byl widoczny musisz miec wlaczone serwer publiczny i battleye
, bez tego nie da rady. No i poczekaj ok 1 min aby twoj serwer sie zalodowal do listy serwerow;)
usul
Kot

Postprzez pzengota w 28 Wrz 2009, 07:10

I czekałem 20 minut i nic to nie dało, jedynie mój serwer był widoczny w "sieć lokalna" ale mi chodzi o to był widoczny na liście serwerów z internetu.

POMOCY
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Postprzez usul w 28 Wrz 2009, 12:31

troche malo informacji udzieliles;p Kto jest twoim uslugodawca netu? Jakie masz lącze? Jaka predkosc?? Czy czasem nie korzystasz z routera?? A tu masz instrukcje ze stalkera cs:

ROZGRYWKA WIELOOSOBOWA W GRZE S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Połączenie wieloosobowe w sieci LAN i bezpośrednio przez IP:

Gracze mogą łączyć się między sobą w sieci lokalnej (LAN) lub poprzez bezpośrednie połączenie IP. Oba typy połączenia wykorzystują protokół TCP/IP. Aby zahostować albo dołączyć się do gry tego typu, wybierz Grę Sieciową z menu głównego.

Klucz produktu
* Aby połączyć się i grać w sieci, musisz posiadać zainstalowaną kopię gry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky z ważnym kluczem produktu. Dwa komputery nie mogą dzielić tego samego klucza. Jeśli w trakcie połączenia otrzymasz komunikat błędu, związany z kluczem produktu, zainstaluj ponownie grę i podaj ważny klucz produktu.

Ustawienia firewall
* Hostowanie rozgrywek wieloosobowych zza routera/firewalla/proxy nie jest obecnie obsługiwane. Gracze mogą połączyć się z hostem, korzystając z poniższych informacji.

Jeśli znajdujesz się za firewallem/proxy i możesz go konfigurować, gra S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky wymaga otwarcia następujących portów TCP, aby działać poprawnie:
6667 (IRC)
3783 (Voice Chat Port)
27900 (Master Server UDP Heartbeat)
28900 (Master Server List Request)
29900 (GP Connection Manager)
29901 (GP Search Manager)
13139 (Custom UDP Pings)
6515 (Dplay UDP)
6500 (Query Port)
Upewnij się, że gra S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky znajduje się na liście wyjątków Zapory Ogniowej Windows i wszystkich pozostałych firewalli, które uruchamiasz. Jeśli znajdujesz się za DMZ, wyłącz wszystkie skanery dostępowe.

Instalator gry S.T.A.L.K.E.R. automatycznie dołącza ją do listy wyjątków Zapory Ogniowej Windows.

Oprogramowanie antywirusowe
• Wielu użytkowników oprogramowania antywirusowego (takiego jak Nvidia Access Manager, NOD32, Norton, PandaSoft, itp.) ma kłopoty z połączeniem się z serwisem GameSpy, doświadczają spadku wydajności lub nieoczekiwanych błędów w grze. Jeśli spotka cię taki przypadek, zalecamy umieszczenie gry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky na liście wyjątków wszelkiego oprogramowania antywirusowego lub wyłączenie go na czas gry.

Routery z symetrycznym NAT
• Niektóre routery, wykorzystujące symetryczny NAT mogą błędnie działać z grą S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Routery te są bardzo rzadko spotykane i większość z nich posiada aktualizacje firmware'u, pozwalające na pozbycie się tego problemu. Jeżeli korzystasz z routera z symetrycznym NAT, skontaktuj się z jego producentem i zapytaj o aktualizacje firmware'u.
usul
Kot

Postprzez pzengota w 28 Wrz 2009, 16:00

Moim operatorem internetu jest Multimedia, mam 1MB prędkości i korzystam z routera D-Link DIR-300. A jeżeli chodzi o instrukcje to opisz jak idiocie bo jej nie rozumiem. (jeżeli chodzi o jakieś hosty itp. to jestem zielony).
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
:

Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Postprzez usul w 28 Wrz 2009, 20:49

Majac 1megowe łacze zapomnij o stawieniu serwa, chyba ze chcesz sobie pograc 1vs1;)
usul napisał(a):* Hostowanie rozgrywek wieloosobowych zza routera/firewalla/proxy nie jest obecnie obsługiwane

Nie wiem jak to rozumiec ;/ Ale mozesz jeszcze spróbowac tej instukcji:
Wchodzisz w (>>) 'panel sterowania', potem >> 'centrum zabezpieczen' >> 'zapora systemu windows' >> 'zmien ustawienia' >> 'wyjatki' >> 'dodaj port' no i wpisujesz kazde po kolei;p
6667 (IRC)
3783 (Voice Chat Port)
27900 (Master Server UDP Heartbeat)
28900 (Master Server List Request)
29900 (GP Connection Manager)
29901 (GP Search Manager)
13139 (Custom UDP Pings)
6515 (Dplay UDP)
6500 (Query Port)
usul
Kot

Poprzednia

Powróć do Multiplayer

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości