nagyatsu napisał(a):No ja chce głównie aparat do krajobrazów, wiadomo w nocy jak coś ciekawego to fotke zawsze można strzelić...
nagyatsu napisał(a):Jak to możliwe że nowszy model wyszedł na teście gorzej od starszego... Przecież ma to co stary tylko troszkę lepsze...
nagyatsu napisał(a):Tak do końca to ja już nie wiem jaki mam kupić ten aparat... Na początku miał być Canon, później Microtus coś wspomniał o Konice Minolcie... Zapytałem znajomego polecił mi te Lumixy a teraz ty mówisz że lepszy Fuji... lol ^^
nagyatsu napisał(a):Co sądzicie o aparacikach: Panasonic Lumix DMC-FZ7 i Panasonic Lumix DMC-FZ8 ? ? ?
Winegar napisał(a):Na Allegro używanego z "kitowym" obiektywem 18-55 mm kupisz za niewiele ponad 1000 zł.
Winegar napisał(a):Jedyny problem mialem z pierścieniem ostrości w "kitowym" obiektywie (niestety z plastiku). Przy -15 i silnym wietrze zamarzł, a kiedy ruszył nim silnik autofocusa, coś pękło w środku. Naprawa gwarancyjna była jednak za friko, żadnego smędzenia o "winie użytkownika".
regnar napisał(a):No 1000zl za d50 + kit to troche za malo, bardziej 2000zl.
regnar napisał(a):Wyslales do sklepu w ktorym kupowales czy bezposrednio na serwis Nikona?
Winegar napisał(a):2250 to ja dałem 1,5 roku temu. Chociaż 1000 to była absolutnie najniższa cena na Allegro jaką widziałem. Sprzedawca pisał że aparat ma rok i jest kupiony w Anglii. Widziałem też body za 1300.
Winegar napisał(a):Do serwisu w Wawie.
nagyatsu napisał(a):Hah mnie nie stać na taki aparat za 2000zł... Lol kasę którą mam odłożoną na aparat to uzbierałem tylko i wyłącznie z kieszonkowego (50zl/miesiąc !), wiec ciężko mi ja wydać na pierwszy lepszy aparat.... Pozatym jestem totalnym amatorem... Jak kupie takiego Nikona d50 to nawet go nie będę umiał wykorzystać w 100%...
PS: Dzięki że mi piszecie swoje opinie...Przyglądnę sie bardziej temu Fuji
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość