[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez DJ[Zone] w 13 Kwi 2012, 15:30

Wydaje mi sie, że to jest zamierzone. Tak dokładniej to u Wolności albo u innej frakcji wystarczą 4 zadania, a dokładniej to ta w której trzeba odnieść walizke z kasą i przynieść skrzynke ze sprzętem. Ale u samotników masz lepszy sprzęt za reputacje a we frakcjach trzeba te punkty zasobów zdobywać. Dodatkowo samotnika spotkasz wszędzie a członka frakcji nie. Czyli np. zrobisz 14 zadań dla samotników albo komuś pomożesz to wiadomości o tym się rozchodzą po Zonie jeden powie drugiemu a drugi trzeciemu i tak w kółko albo jakoś tak i w ten sposób stajesz sie lubiany przez samotników a dodatkowo gdy jakiegoś spotkasz to może udzielić ci wartościowych informacji.
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez kacperos111 w 14 Kwi 2012, 12:10

Mam pytanie bo grajac samotnikiem wziąłem misje od oporu z dostarczeniem tej skrzynki z amunicja , ale postanowilem dolaczyc do wolnosci i teraz nie moge pozbyć sie tej skrzynki a strasznie ciąży (20 kg) da sie to jakos wyrzucic czy cos?
Image

Image
Awatar użytkownika
kacperos111
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 17:00
Ostatnio był: 26 Mar 2015, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez igla2008 w 14 Kwi 2012, 14:39

Wyrzuć i zapomnij że to miałeś nic z tym już nie zrobisz.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez duty w 14 Kwi 2012, 14:48

Hee kacperos111 no to masz niezły problem :E nie można wyrzucić i nie ma innego sposobu jak dokończenie zadania :/ .
smoq2 może w przyszłości to zmieni i umożliwi sprzedanie jej u jakiegoś handlarza za grosze (tak na prawdę nie widzę powodu żeby się w ogóle tym zajmować, zadania trzeba kończyć jak się zaczęło a decyzje podejmować rozsądnie) a na pewno nie w właśnie przygotowywanym patchu .
Musisz zacząć grę od nowa ale wstrzymaj się z tym bo może dziś się uda w stawić ten patch dla smoq2 .
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez kubekpop w 14 Kwi 2012, 16:19

kacperos111 napisał(a):Mam pytanie bo grajac samotnikiem wziąłem misje od oporu z dostarczeniem tej skrzynki z amunicja , ale postanowilem dolaczyc do wolnosci i teraz nie moge pozbyć sie tej skrzynki a strasznie ciąży (20 kg) da sie to jakos wyrzucic czy cos?

Otwórz plik /configs/misc/items.ltx i znajdź sekcję [faction_eq_box]. Tam masz quest_item = true. I zmień "true" na "false" i będziesz mógł wsadzić do schowka jakiegoś.
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez DJ[Zone] w 14 Kwi 2012, 18:12

DJ[Zone]
Stalker

Postprzez Soma w 15 Kwi 2012, 20:13

Tak dawno w tego moda nie grałem że aż dla mnie jest niemożliwy. Zgineło połowa "unikatowych" stalkerów (np. Łopata). Najgorsze jest to....że Wheeljack umarł. (Nie wnerw się D:) Tylko Łopata został. Też śmieszne bugi jeśli wojskowi wejdą do składu. Wszyscy zaczynają tańczeć. x)
"Forget the past, carry the future."

Soma
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Maj 2011, 09:09
Ostatnio był: 07 Maj 2012, 19:51
Miejscowość: Baza FOXHOUND / Alaska
Frakcja: Grzech
Kozaki: 3

Postprzez duty w 15 Kwi 2012, 21:15

Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez 8Preacher8 w 16 Kwi 2012, 09:01

Siemka :) mam taki mały problemik. Przy wykonywaniu jednej z misji (zabić dowódcę oddziału wolności) z racji na braki "apteczkowe" dokonuję częstych quicksave'ow. Niestety jak każdemu zdarza mi się polec (cholernie są celni) i właśnie tu zaczynają się schody. Otóż mojego quicksave'a mogę załadować ze 2 może 3 razy, przy czwartym ekran robi się czarny. Muszę uruchomić menedżera zadań i w procesach wyłączyć xrEngine żeby móc ponownie chociaż włączyć grę, ale i wtedy loading kończy się czarnym ekranem. Jedyne wyjście to cofnięcie się do poprzedniego punktu zapisu, który z racji na ferwor walki jakiś bliski nie jest :) Korzystając z poradnika tego powyżej wyszukałem loga i przeczytałem mniej więcej coś takiego ->

* phase time: 0 ms
* phase cmem: 130230 K
Buforowanie obiektów...
Loading objects...
Loading models...
* [prefetch] time: 14707 ms
* [prefetch] memory: 0Kb
* phase time: 15425 ms
* phase cmem: 121148 K
SERWER: rozpoczynanie...
* phase time: 1097 ms
* phase cmem: 108318 K
SERWER: Wczytywanie symulatora Alife...
* phase time: 249 ms
* phase cmem: 108318 K
Wczytywanie zapisanej gry "a_quicksave.sav"...
* Loading spawn registry...
* 10999 spawn points are successfully loaded
* Loading objects...
* 22757 objects are successfully loaded
stack trace:

0023:06331290 xrGame.dll
0023:0633165B xrGame.dll

[error][ 8] : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.

czy jest jakieś rozwiązanie mojego problemu czy tak już po prostu będzie??

Uwagi moderatora:

Logi w [code] - Wheeljack
8Preacher8
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 19:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2012, 10:17
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 16 Kwi 2012, 09:57

Najwidoczniej masz za mało wolnej pamięci - może wyczyść rejestry, zrób oczyszczanie dysku i wyłącz zbędne programy działające w tle na czas gry :wink:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez duty w 16 Kwi 2012, 10:17

Error 8 - powtarzał się już kiedyś ale pojawiał się podczas grania a nie ładowania save, 8Preacher8 o prócz czyszczenia możesz spróbować jeszcze rady smoq2 :
"Możesz zwiększyć pamięć wirtualną. Nie dam głowy, że pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Google powinno ci powiedzieć jak to zrobić."
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez DJ[Zone] w 16 Kwi 2012, 16:35

mi ten error wyskoczyl moze 3 4 razy w calej grze i na poczatku usunalem pare save'ow ale potem juz mialem to w dupie i nic nie usuwalem^^
DJ[Zone]
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość