[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Gray Fox w 17 Cze 2012, 11:07

Mam problem związany z Mrówką. Otóż już zdobyłem PONAD 9000 XP, ten (za przeproszeniem) cymbał nie chce się do mnie dołączyć. Gram najemnikami, mam Obka i Fiodora, ale ten cep dalej nie chce się do mnie przyłączyć.
Awatar użytkownika
Gray Fox
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2012, 19:56
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 10:49
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez DJ[Zone] w 17 Cze 2012, 11:44

1. Dlaczego nazywasz go cepem/cymbałem? Najpierw pomyśl dlaczego nie chce sie do ciebie przylaczyć..
2. Trzeba być najpierw samotnikiem.. teraz juz za późno
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Prif w 17 Cze 2012, 12:17

Nieprawda, o ile dobrze kojarzę to po rozbiciu pierwszej wrogiej frakcji (zdobyciu bazy) dostaje się wiadomość, że koleś ksywką Mrówka chce się z nami spotkać. Myk polega na tym, czy, Gray Fox, wziąłeś na ostatnim poziomie doświadczenia perk dowódcy. Normalnie można mieć 2 kompanów maks, dopiero z tym perkiem można dobrać trzeciego.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez Juraszka w 17 Cze 2012, 12:26

możliwe, że po prostu Smoq nie brał pod uwagę, że ktoś może najpierw zdobuć perka "Dowódca" a dopiero po tym iść po Mrówkę... ale nie wiem jaka jest sytuacja u Fox'a, jakie ma perki itd.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez Gandzia w 17 Cze 2012, 13:19

Nie śledziłem wątku, od grubo ok. trzysta coś strony. Pojawił się nowy patch? Wiem, że było o nim wzmianka. Lecz nie miałem czasu zajrzeć.

Jak tam prace Smoq2?
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Prif w 17 Cze 2012, 14:18

@Gandzia
Aktualna wersja TFW to 3.8 + 3 hotfixy i jedna poprawka polegająca na zmianie pojedynczej linijki w którymś tam pliku, żeby medycy w oddziałach działali poprawnie.
I obecnie Smoq2 pracuje nad "żywą ekonomią". W telegraficznym skrócie, to ma dać możliwość zmian cen u poszczególnych handlarzy na zasadzie podaży i popytu w trakcie trwania gry oraz uzależnia w dużym stopniu wyposażenie NPC od tego co handlarze maja rzeczywiście na składzie i majętności samych NPC.

Za ten post Prif otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gandzia.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez Marjan w 17 Cze 2012, 15:43

A skąd mogę ściągnąć to nowa wersje bo ja gram na starej i nie wiem czy to tylko u mnie ale nie ma artefaktów w anomaliach i tylko są u handlarzy...
Marjan
Kot

Dołączenie: 13 Sie 2007, 21:12
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 22:43

Postprzez Gray Fox w 17 Cze 2012, 16:06

@ Do wszystkich

Tak, mam dowódce, bo przecież mam Fiodora i udało mi się ułoma zrekrutować. Więc sprawa zakończona. ^^
Awatar użytkownika
Gray Fox
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2012, 19:56
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 10:49
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez smoq2 w 17 Cze 2012, 19:16

Tak wygląda obecny plan "ficzerów" związanych z ekonomią (X oznacza, że dana cecha jest już skończona):

X- Add art hunting smart terrains
X- Moddify loner target smart allocation
X- Add buying weapons for trade AI for loners
- TEST
X- Remove random offers
X- Add notifications for good items at traders
- loners maybe too
- Add different times for resupply
X- Add saving function for money leftover
X- Modify "What are you doing?" dialog
- Add anomalies in Dark Valley southern point
- Add artifact detection animation points near art hunting smart terrains
- Add trade GUI
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez pajak117 w 17 Cze 2012, 19:18

Czy to mutant czy też człowiek, gdy wejdzie w jakąkolwiek anomalie wywala mi do XRaya. Da się coś zrobić? A to LOG:

Kod: Zaznacz wszystko
Expression    : fatal error
Function      : CScriptEngine::lua_error
File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
Line          : 180
Description   : <no expression>
Arguments     : LUA error: ...ar sky\gamedata\scripts\xr_monster_combat_new.script:856: attempt to index field '?' (a nil value)

Znalazłem to, że Kolega Spadnięty miał podobny problem na stronie 294 tego wątku, ale nikt nie odpowiedział. :/
pajak117
Kot

Dołączenie: 17 Cze 2012, 19:09
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 13:34
Miejscowość: Parczów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez smoq2 w 18 Cze 2012, 12:18

@ pajak117 - Ściągnij najnowszą wersję (3.8), jest nieoficjalna, więc link co chwila się pojawia. Powinien być gdzieś w 10 ostatnich stronach.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Trochę zmieniłem ceny jakimi handlarz operuje ze światem spoza Zony. Dla przypomnienia oryginalnego planu zacytuję sam siebie:

smoq2 napisał(a):E - Jeżeli danej broni jest więcej niż 25 sztuk, to nadwyżka jest niszczona.
F - Jeżeli danego detektora jest więcej niż 25 sztuk, to nadwyżka jest niszczona.
G - Handlarz neutralny za każdy przedmiot, który podczas zarządzania inwentarzem zostaje usunięty odzyskuje 20% jego wartości (CP). Można powiedzieć, że sprzedaje go poza Zonę. Za zarobionych pieniędzy za 50% zakupuje dodatkowe bronie i za 30% pancerze (oprócz tych, które pojawiają się w standardzie), a 20% powiedzmy, że odkłada na emeryturę. Czyli załóżmy, że po pół godziny handlarz jakimś cudem zarobił 100.000 Ru. Oznacza to, że za 50.000 Ru kupi losowo wybrane bronie (ze wszystkich dostępnych broni w TFW), a za 20.000 losowo wybrane pancerze (z dostępnych dla samotników).

(LINK)

Obecnie handlarz będzie odzyskiwał 50% wartości przedmiotu, i 100% wartości jeżeli przedmiotem jest artefakt. Zostały dodane też ograniczniki, żeby handlarz nie zamawiał broni ani pancerzy, których ma więcej niż 5 sztuk. Zmieniony został też poziom "nadwyżki" z 25 do 5 sztuk.

Zastanawiam się też nad dodaniem możliwości zainwestowania w handlarza. Powiedzmy, inwestycja 20.000 Ru zwiększyła by odzyskiwanie wartości o 20% (70% za sprzęt i 120% za artefakty), podnosiłoby to znacznie naszą reputację z Samotnikami, oraz dostawalibyśmy 10% rabatu na każdą broń i pancerz. Można by tak zainwestować 2 razy, za każdym razem +20% do odzysku i +10% do rabatu.
Ostatnio edytowany przez smoq2, 18 Cze 2012, 13:26, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez duty w 18 Cze 2012, 13:09

Cieszą mnie postępy w "Żywej ekonomi" , przelicznik jaki przedstawił smoq2 jest rozsądny inaczej handlarz byłby zasypany forsą, dlatego zakładamy, że odkłada kasę na swoje szwajcarskie konto. Zawalić go gratami też nie ma sensu i te ograniczenia do 5 sztuk są dobre.
Co do inwestowania kasy w największych krętaczy w Zonie, zlecających nam zabicie niewygodnych dla siebie ludzi i zdzierających z nas skórę za byle granat to już przesada , kto z Was pożyczył by komuś takiemu kasę bez obawy, że zleci teraz załatwienie Was ???
:

No chyba że wiązało by się to z planem jaki przedstawił wcześniej smoq2 a mianowicie napadem na gracza, oczywiście zapytany handlarz nie przyznał by się do zlecenia zabicia nas.
Ostatnio edytowany przez duty, 18 Cze 2012, 13:13, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość