[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez TheKowal w 17 Lip 2012, 16:07

Dzięki ze odpisałeś, a co do Strieloka i Szramy to wlasnie nie wiedziałem w jakim czasie sie dokładnie mod dzieje, bardziej się orientuje w uniwersum fallouta niz stalkera, ale modzik to cudeńko, właśnie zaczynam grać drugi raz od nowa, zobaczymy ale moze mnie nie być prez następne 24h :P

Aha i jeszcze pytanie, jest w grze taka broń Trophy AKM 47/2 i w niezmodyfikowanej grze zadanie ze znalezieniem jej mozna bylo dostac tylko w Kordonie i tylko od dowódcy neutralnego składu samotników, teraz nie da się go dostać bo po prostu oddziały samotników nie mają dowodzącego, czy powinienem tych zadań szukac u kolesi z Defiance czy tego zadania juz po prostu sie nie da dostac i moge zapomnieć? ciekawi mnie to bo to był mój ulubiony karabin.
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2012, 23:44
Ostatnio był: 26 Lut 2013, 01:42
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez duty w 17 Lip 2012, 20:24

Nie, niema takiego zadania, jest to całkiem nowa fabuła a innych odmian AK jak Trophy Akm 47/2, AKMS 7.62, czy "specjalnie" zmodernizowanych broni nie ma.
smoq2 napisał(a):...
Nie za bardzo rozumiem. W tej chwili grupowane przedmioty to tylko takie, które nie mają zmiennych parametrów. Wszystkie bronie i pancerze występują zawsze osobno. Chcesz żeby były grupowane? Wtedy nie będziesz miał wyboru który AK sprzedajesz jeśli masz ich więcej niż 1 w inwentarzu. Skrypt weźmie pierwszy z brzegu.
...

Przyznaje namieszałem w odpowiedzi na post Wojaka chciałem napisać, że obecne rozwiązanie jest dobre i nie potrzebna jest wspólna zmiana oglądanych przedmiotów, jak ja w to wmieszałem grupowanie sam nie wiem.
smoq2 napisał(a):...
To akuratnie nie był mój najlepszy pomysł. Zawsze wnerwiało mnie, że po to aby sprawdzić cenę danego przedmiotu, którą oferuje handlarz, muszę ten przedmiot wrzucić do okna przedmiotów na sprzedaż/kupno. ...

No, ale chyba nie zrobisz tak, że w plecaku będziemy mieli od razu cenę przy przedmiocie po rozpoczęciu handlu? Brak jej daje złudzenie targowania się, ja pokazuje przedmiot (wrzucam do okna przedmiotów na sprzedaż/kupno) a handlarz mówi ile za niego da i tak powinno chyba zostać.

Co do "obrazka" to uważam że nazwa broni i procent jej zużycia powinien być na tej samej wysokości , poprawi to przejrzystość :
ImageImage
Po poprawkach
Image
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez TheKowal w 17 Lip 2012, 21:06

Dzięki duty za info, a trophy ak szkoda bo to był pieroński rozpylacz, no nic wracam do grania :E
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2012, 23:44
Ostatnio był: 26 Lut 2013, 01:42
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez Eff3ctiv3 w 17 Lip 2012, 21:26

Witam,
Jest już może jakiś wstępny termin wystawienia nowej wersji moda? Nie mogę grać póki nowa wersja nie usunie tego błędu przy rozmowie z handlarzem w bazie oporu. Znaczy mogę grać, ale chciałbym zrobić dla niego zadania, a ten błąd mi nie pozwala. Czekam cierpliwie na wynik prac :) .

Pozdrawiam
Eff3ctiv3
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 15:20
Ostatnio był: 17 Cze 2013, 18:49
Miejscowość: Варшаве
Kozaki: 0

Odp: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez nati20 w 17 Lip 2012, 22:35

Mam pytanie, ten mod się kiedyś kończy? Mam zajęte wszystkie strategiczne pozycje przez moją frakcje (czyste niebo), nie mam aktywnych zadań, nie atakowałam składu i bazy wojskowych w kordonie (raz to zrobiłam ale helikoptery nie chciały odlecieć i wczytałam wcześniejszy zapis). Moż powinnam ich zaatakować by ruszyć dalej czy po prostu mam sobie biegać i czekać na wiadomość obroń punktu x. Pytam bo nie wiem czy na tym mod się kończy i wziąć się z jakiś inny czy mogę z TFW jeszcze coś wycisnąć.

Tapatalknięto
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez reks w 17 Lip 2012, 23:04

Fabuła będzie w późniejszych wersjach. Na razie gra skupia się na wyniszczeniu wszystkich frakcji, a potem freeplay.
Awatar użytkownika
reks
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 14:56
Ostatnio był: 17 Mar 2017, 12:04
Miejscowość: Krasnystaw
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez smoq2 w 18 Lip 2012, 16:54

Wracając do pomysłu z polującymi na gracza najemnikami/samotnikami/innymi-ikami. Wymyśliłem metodę, która umożliwi mi pozostać wiernym swojej doktrynie "wiernego" alife. A teraz normalnymi słowami, nikt nie będzie się materializował za naszymi plecami bo jest to zdarzenie "oskryptowane", a w TFW miało takich być jak najmniej. Rozwiązanie będzie wyglądać następująco:

1. Zdobywamy coraz lepszą/gorszą reputację wśród samotników lub nasza frakcja się mocniej rozrosła i raz dziennie pojawia się szansa, że ktoś zleci nasze zabójstwo.
2. Jeżeli tak się stanie, to gdzieś w Zonie (na mapie innej niż się aktualnie znajdujemy) na punkcie handlarza pojawi się oddział neutralnych najemników.
3. Oddział będzie tropił gracza. Oznacza to, że przechodząc przez każdy punkt kontrolny będzie korygował swoją drogę, ustalając za cel punkt na którym znajduje się aktualnie gracz, aż w końcu się spotkają. Ponieważ nikt o zdrowych zmysłach nie zrobiłby burdy w jakimś zaludnionym punkcie, jeżeli gracz będzie znajdował się w bazie, punktem docelowym oddziału stanie się najbliższy punkt neutralny dla tej bazy. Oddział będzie wtedy czekał aż gracz raczy się wyłonić.
4. Oddział będzie dysponował sprzętem zależnym od poziomu XP gracza. Dokładne tabele zostaną jeszcze ustalone.
5. Będzie się składał zawsze z 3-5 członków, czyli tak jak wszyscy.
6. Samotnicy mogą wysłać wiadomość z komentarzem, że widzieli grupkę najemników w Zonie. Dokładne teksty zostaną jeszcze ustalone.
7. Oddział będzie w każdym calu częścią alife, czyli śmierć od mutantów/wojska/monolitu/helikopterów/itd. wchodzi tak samo w grę.
8. Wpływy:
Reputacja z samotnikami +/-25% lub frakcja posiada 2 bazy łącznie - 15% na powstanie oddziału raz dziennie, przy obu czynnikach 20%
Reputacja z samotnikami +/-50% lub frakcja posiada 3 bazy łącznie - 25% na powstanie oddziału raz dziennie, przy obu czynnikach 35%
Reputacja z samotnikami +/-75% lub frakcja posiada 3 bazy łącznie - 35% na powstanie oddziału raz dziennie, przy obu czynnikach 50%
Reputacja z samotnikami +/-100% lub frakcja posiada 4 bazy łącznie - 45% na powstanie oddziału raz dziennie, przy obu czynnikach 65%
9. W Zonie może być w tym samym czasie maksymalnie 1 oddział z rozkazem zabicia gracza.

To tyle o działaniu. Wydaje mi się, że to będzie o wiele bardziej wiarygodne niż poprzedni projekt.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Idek w 18 Lip 2012, 22:03

Może ilość i częstotliwość będzie ustalana po wciśnięciu f5 ...
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez Wojak w 18 Lip 2012, 22:05

smoq2 napisał(a):6. Samotnicy mogą wysłać wiadomość z komentarzem, że widzieli grupkę najemników w Zonie. Dokładne teksty zostaną jeszcze ustalone.

No nie wiem, co o tym myśleć, bo masa Samotników roi się wszędzie i praktycznie w 80% przypadkach byśmy byli o tym informowani, a jeśli była by to wiadomość inna, niż informacja o zwykłych Najemnikach, to od razu było by wiadomo, że to są nasi zabójcy. To jest grupa zabójców, a nie ofiar, które czekają na zdemaskowanie przez Durada i jego atak. Może niech ci najemnicy będą najzwyklejszymi samotnikami nie rzucającymi się w oczy, a akcja zacznie się od wymuszonego dialogu, jak w przypadku bandytów. Jednak ten "wymuszony dialog" obecnie ma swoje wady, np po wczytaniu save'a ci sami stalkerzy już nic do nas nie mają, a po drugie - można od nich uciec. Gdyby dało się to zmienić, moim zdaniem było by perfekcyjnie.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez Rozdupnik w 18 Lip 2012, 22:56

Smoq ja mam takie pytanie. Z tego co pamiętam to kiedyś dawno kilka miesięcy temu miałeś fabułe napisaną na kartkach i stąd to pytanie. Czy nie lepiej najpierw wprowadzić fabułe i odblokowac limańsk oraz szpital, elektrownie i dopiero wtedy dodawać takie zmiany jak. okna handlu albo jak up oddział najemników który ma nas zabić. Większość już czeka na wersje która by miała tą ostateczną fabułę. Lepiej jest tą wersje wcześniej wydać bo będzie więcej czasu na np. poprawki gdyby były jakieś bugi w fabule. Z tego co pamiętam Limańsk jest wolny od bugów ale szpital.....

Za ten post Rozdupnik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gandzia.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Postprzez smoq2 w 19 Lip 2012, 09:08

Ostatnio na temat fabuły pisałem też, że brakuje nam grafika do zrobienia przerywników filmowych, bez których nie widzę sensu żeby wpychać ją do moda.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Kieł w 19 Lip 2012, 09:43

Co do fabuły ...Można by było dodać Szramę jako jednego z obrońców elektrowni ...?
A zabójcom może dodać kombinezon ,,snajpera,, z outfit mod-a do CoP-a.Przypomina on płaszcz bandyty tyle że ma kolory[zieleń-zółć]które wg mnie bardziej pomagają się ukryć.A poza tym to oni będą mieli stroje najemników czy samotników?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości