[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Striełok_ w 31 Lip 2012, 21:11

A szkoda że monolit nie jest frakcja grywalna.A właśnie czumu nie dodałeś Monolitu jako frakcji :?: :?: :?:
Woj­na nig­dy nie kończy się dla tych, co walczyli.
Striełok_
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 21:49
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 22:51
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Xen w 31 Lip 2012, 21:28

Bo to frakcja wrogo nastawiona do nas, jednak faktycznie fajnie by było jakby była dodana do frakcji grywalnych.

Raczej smoq jest teraz zajęty innymi rzeczami i nie pogramy monolitem.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Juraszka w 31 Lip 2012, 23:28

Wojska nie będzie na 100%, jest to pewnie i niezaprzeczalne... co do Monolitu... Smoq urywa ten temat, więc mam pewne spekulacje, które łącząc z schematem fabuły zaprezentowanym jakiś czas temu przez Smoq'a, pozwala DOMYŚLAĆ się, że wstąpienie do ludzi Monolitu będzie możliwe po punkcie kulminacyjnym (przejęcie kontroli na całą Zoną jedną z 6 frakcji).

tak...ja żyję nadzieją :P Monolit mi tak nakazuje!
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez smoq2 w 01 Sie 2012, 10:12

Zastanawiam się dla czego nie ma w TFW FN-2000, jest możliwość jej dodania i ja z niej korzystam zmieniając dostępność broni w sklepie do tego stopnia, że zapominam o jej braku w oficjalnym TFW. Sprawdziłem nawet czy jej używanie powoduje bugi, ale wszystko jest w porządku.

Przewidziałem taki scenariusz, dlatego jak dodaje/modyfikuje cokolwiek co ma związek z bronią, to zawsze ją gdzieś tam dopiszę. Jednak parametry wszystkich broni oprócz tej jednej zostały zmodyfikowane, więc odstaje ona od reszty. Ale skoro kolejna osoba uważa, że ta broń powinna być w grze, to razem z nowym systemem modyfikacji trafi ona do rozgrywki z powrotem.

smoq2 nie widzę żebyś to zmienił :(

Już zrobione.

Tak najlepiej zostańmy w fazie komiksów, lufa i wylot, brawo ,nie lepiej nazwać to modyfikacją "łoża" do którego można doczepi granatnik , modyfikacja zmniejszająca wagę i poprawiająca celność?

Mam koncepcje żeby zrobić przerywniki w TFW na zasadzie komiksu, więc jak najbardziej by pasowało. :E Ale rozumiem skąd rozżalenie... Więc co proponujesz? Dodać jeszcze jeden slot o nazwie "Zamek" z takimi samymi modułami jak ma w tej chwili "Suwadło", i tam wrzucić moduły zmieniające kaliber? Bo nie mogę usunąć "Wylotu", gdyż muszą być 2 sloty, które mają takie same moduły jak "Lufa". Chyba, że po prostu zamienić "Wylot" na "Zamek" i wszystkie moduły dotyczące granatników i tłumików przerzucić pod "Lufę", ale wtedy gracz będzie mógł zainstalować tylko granatnik lub tylko tłumik, w zależności od modułu.

[EDIT]

Coś takiego jak w zakładce Copy of Szturmowe? LINK

Jakie 20 miałem na myśli 6 podstawowych ( suwadło, lufa,kolba,magazynek,zamek i urządzenie powrotne, ale to ostatnie można sobie odpuścić) z tego nie wszystkie sloty powinny wstępować w wszystkich broniach tylko im wyższy poziom broni, tym więcej modułów.

Niestety ilość slotów w tym wypadku nie może być zmienna. Albo zmienna ilość slotów i instalujemy sobie moduły dowolnie tak jak w przypadku pancerzy, albo ilość slotów stała dla wszystkich broni i przypisane do nich różnorodne moduły.

Myślałem, że TFW ma własne standardy i nie trzymamy się oryginału tylko robimy coś lepszego.

Wbrew temu co może Ci się wydawać, jestem mało oryginalny w tworzeniu nowych rzeczy. Większość elementów w TFW jest zaciągnięte z innych modów/gier/filmów/itp. Ale skoro się upierasz...

A jeżeli dać 0.0048, czly jeszcze jedno zero, lecz tylko dla tych "lepszych" pancerzy a dać 0.048 dla tych "słabszych"? Podam przykład:

Seva: 0.0048
Kurta 0.048

Tylko czy nie wyjdzie tam, że kurka nie będzie lepsza od Sevy...

Chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. :( Niestety nie wiem jak lepiej to wytłumaczyć.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Junx w 01 Sie 2012, 12:32

A zrobiłem krok na przód i dałem sobie takie FN-2000

Image

@ Smog: Mała uwaga w wersji 3.7.1 jest dalszym ciągu błąd związany z dźwiękiem Kontrolera. Gdy zginąłem od niego i wczytałem ponownie grę to dalej był dźwięk, nawet jak go zabiłem to dźwięk był, pomogło przejście przez lokację. Może tylko u mnie tak było, ale zgłosić można.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 20:23
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez smoq2 w 01 Sie 2012, 12:40

Niestety błędu z kontrolerem nie da się naprawić. Próbowałem na wszelkie możliwe sposoby. Ba, chciałem nawet po prostu cały ten efekt wyłączyć żeby móc go zrobić od nowa, ale też się nie da.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez master husky w 01 Sie 2012, 12:49

Czy regularne bugtrapy i wieszanie się gry to u każdego norma? Mam właśnie taki problem, często po prostu przy zwiedzaniu gra się wiesza, mam wersję 3.7.1 na patchu 1.5.10, czy można jakoś poprawić stabilność moda?

Druga sprawa, na wysypisku, przy tym obozie do którego idą szyny kolejowe, u mnie tam NPC cały czas walczą, jest tam również 2 wojskowych, cały czas wszyscy do siebie strzelają a nikt nie umiera i ja również np. wojskowych nie mogę zabić w fabule jestem jeszcze samotnikiem jestem w trakcie nabijania reputacji w danej frakcji.
master husky
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2012, 10:09
Ostatnio był: 04 Sie 2014, 20:22
Kozaki: 0

Postprzez zip94 w 01 Sie 2012, 14:29

Mam ten sam problem co master husky, wojskowi w barze w składzie walczą ze wszystkimi i oczywiście wszyscy są nieśmiertelni oprócz mnie ;p
zip94
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2012, 14:22
Ostatnio był: 04 Sie 2013, 23:22
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez Prif w 01 Sie 2012, 14:59

Sugeruję instalację wersji 3.8 z zestawem 3 hotfixów i 2 poprawek "manualnych".
gosciu121 napisał(a):

http://uploading.com/files/7f4b2582/the ... %2B3.8.7z/
paczka zawiera 3.8 + hotfixy
7zip - potrzebny do rozpakowania

Poprawka naprawiająca medyków:

1. Otwórz xr_motivator.script w notatniku.

2. Znajdź tą linijkę:

self.object.health = math.min(self.object.health + heal_rate, 1)

3. Zamień ją na:

self.object.health = heal_rate

4. Zapisz

Sama wersja 3.8 + hotfixy + jedna poprawka wszystko dzięki uprzejmości niejakiego Pawlowicza od którego po prostu zerżnąłem tę treść. (oryginalnie napisał to gościu121, ale cytat jako całość wziąłem od Pawlowicza) ;D

a tu czuć się może orżnięty Smoq2:

Smoq2 napisał:
Fix naprawiający wypady do pulpitu przy zapytaniu o pracę.

https://dl.dropbox.com/u/66826401/xp_system.script

Wrzucić do gamedata/scripts/

To jest druga poprawka "manualna".
W tej wersji TFW o ile dobrze pamiętam jest dużo mniej crashy i bug trapów od 3.7.1 . Możliwe, że trzeba zaczynać grę od nowa, ale za to głowy sobie uciąć nie dam. Enjoy.

P.S.
NAJNOWSZY 7-ZIP (zupełnie darmowy) potrzebny do rozpakowania ŻADEN WinRar czy cokolwiek i nnego. Mimo, że jest to napisane w cytacie Pawlowicza to lepiej być pewnym, ze to przeczytacie.

P.S. 2:
Może z pierwszego postu w tym wątku wywalić wszystkie linki do starszych wersji i wstawić link do tego posta? To pewnie ograniczy ilość zapytań o walki w Składzie i pewnie nie tylko o ten konkretny temat wałkowany raz za razem.
Przy okazji proponuję stworzyć FAQ do TFW zawierające odpowiedzi na pytania w stylu "czy będzie można grać monolitem?" , "Czemu nie mogę się przyłączyć do wojska?" , "Kiedy nowa wersja?" itp. itd. ?

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez smoq2 w 01 Sie 2012, 15:41

Zrobiłem update pierwszej strony. Dodałem też mały faq z pytaniami, które pamiętam, że się pojawiały. Jeżeli ktoś pamięta inne problemy to może się podzielić. Będę wdzięczny.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez duty w 01 Sie 2012, 19:21

smoq2 chodziło mi o coś podobnego jak w zakładce Copy of Szturmowce, z tym, że modyfikacja zamka miałaby inne właściwości ( zwiększała by szybkostrzelność a zmniejszała celność i wytrzymałość), ale czy kosztem braku potrzeby montażu szyny dla celownika??

Pewne jest, że brak modyfikacji zwiększającej szybkostrzelność, jak to rozwiązać, dodatkowy slot...tylko jeden więcej smoq2 ;) No chyba że nie i koniec.

Jak ja to widzę :
W zakładce Copy of Szturmowce zmieniamy właściwości Zamka (na szybkostrzelność,celność i wytrzymałość) i dodajemy zakładkę "Wylot" lub usuwamy punkt montażowy dla granatnika anie dla celownika.
Ponad to dopatrzyłem się w kolbie braku parametru odrzutu i to by pasowało, jeśli usuniemy go z zamka to można go przenieść do kolby, ale na wszystkie 3 typy.

Zakładka Pistolety
Podobnie "wylot" zamienił bym na zamek i zmieniamy właściwości (na szybkostrzelność,celność i wytrzymałość) a tłumik przeniósł do lufy. Kolbę zamienił na Rękojeść i dodał parametr odrzutu tak jak wyżej.
Zakładka Snajperki
Skromnie tam dodał bym zamek.
Zakładka Strzelby
Podobnie "wylot" zamienił bym na zamek i zmieniamy właściwości (na szybkostrzelność,celność i wytrzymałość).

Co do FAQ to zawsze pada pytanie jak werbować kompanów i gdzie można ich znaleźć. Przydały by się też informacje "co z czym się je" o wszystkich nowinkach jakie zostały wprowadzone naszywki ,frakcyjne PDA,medycy, wędrowni handlarze,perki itd.
Ostatnio edytowany przez duty, 01 Sie 2012, 19:24, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez karol626 w 01 Sie 2012, 19:24

Mam mały problem mianowicie po zakupieniu pendrivów na wysypisku od handlarza z drogą m.in. Jantar-Magazyny Wojskowe nic się nie pojawia na mapce tak samo po "użyciu" pendriva. Czy to jest zamierzony efekt czy czegoś nie spełniłem? W opisie było coś o jakimś kombinezonie i ochronie przed promieniowaniem. Dodam że atkualnie nosze SEVE jeżli to w czymś pomoże i gram na wersji 3.7.1 patch 1.5.10.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości