[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Shaker279 w 16 Paź 2012, 21:19

DJ[Zone] np jeżeli opór zniszczy czyste niebo a dołączysz do frakcji to jest taki reset czyli każda frakcja zaczyna od nowa. U mnie tak było ale czy u ciebie to nie wiem
:

I po co to czytasz i tak nie znajdziesz tu nic mądrego
Awatar użytkownika
Shaker279
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2012, 19:17
Ostatnio był: 27 Wrz 2013, 17:14
Miejscowość: I tak nie zansz tego zadupia
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez DJ[Zone] w 16 Paź 2012, 22:01

Nie u mnie wlasnie tak nie bylo. wszystko bylo tak jak wczesniej tylko jak zobaczylem na mape to w osadzie rybacjkiej bylo Czyste Niebo a wczesniej Opor
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Delat w 18 Paź 2012, 18:37

Miałem nieco problemów z tym modem - a nawet z samą grą - stale brak pamięci przy przechodzeniu z mapy na mapę, bugi w stylu " brak miejsca w magazynie ". Wymazałem dysk, zrobiłem czystke, zainstalowałem co potrzebne i na nowo zainstalowałem Stalkera, wlepiłem patcha, zainstalowałem TFW i co ? Od jakiś 3 łącznych godzin gry ani jednego buga ! Pełna stabilność :)
Jednak warto mieć porządek na dysku dla tej gry !
Czy w przyszłości najbliższej będzie jakaś aktualizacja dla moda - nowe tekstury dla broni ? Lub można bezpiecznie wgrać swoje własne ?
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez igla2008 w 18 Paź 2012, 18:38

Z tego co pamiętam to Czystego Nieba nie da się do końca zlikwidować ... BO nikt do ich bazy wejść nie może. Niedługo wyjdzie wersja 3.9. Tam będzie trochę nowości.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Rumcajs93 w 18 Paź 2012, 19:11

Bazą Czystego Nieba według TFW jest Osada Rybacka. Ta "ukryta" baza jest jedynie zwykłym obozowiskiem w którym są tylko większe szychy frakcji i stacjonujące oddziały CN, nawet nie wliczają się oni do parametru "Siła frakcji".
Jeżeli CN straci osadę rybacką przestaje istnieć jako frakcja, ukryta baza nigdy nie wyśle oddziałów w celu odbicia osady.
A to pojawienie się nowych oddziałów sił CN było spowodowane dołączeniem gracza do frakcji - w tym momencie system wojen frakcyjnych się tak jakby resetuje i wszystkie frakcja wracają do pierwotnych baz.
Znaczy.... tak mi się wydaje :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 86

Postprzez tadzik041998 w 18 Paź 2012, 19:25

Będzie się dało zrobić swoją frakcje możesz nawet wziąć najlepszych z monolitu z wolności i powiedzmy że wojska :wódka:
tadzik041998
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2012, 18:31
Ostatnio był: 05 Mar 2013, 13:55
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez tadzik041998 w 18 Paź 2012, 19:27

polecam tą modyfikacje ale jak patrzałem to najlepiej będzie to wyglądać z modyfikacją faction commander i w stalkerze 2 o ile wyjdzie
tadzik041998
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2012, 18:31
Ostatnio był: 05 Mar 2013, 13:55
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez igla2008 w 18 Paź 2012, 21:31

No tak Rumcajs ale w teorii z Bazy mogły by napływać cały czas oddziały.

Tadzio041998 nie pisz posta za postem... a odpowiadając na twoje pytanie Smoq mówił że jeśli skończy robić TFW to zajmie się nowym modem gdzie będzie można dowodzić frakcjami.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 48

Postprzez tomiko9 w 20 Paź 2012, 20:46

Czekamy na wersję 3.9 :D

Uwagi moderatora:

Dobrze, że napisałeś, bo by ludzie nie wiedzieli, że czekają. - Wheeljack
Awatar użytkownika
tomiko9
Kot

Dołączenie: 28 Wrz 2012, 22:05
Ostatnio był: 24 Gru 2023, 19:15
Miejscowość: Jasło
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez komaroo w 23 Paź 2012, 20:21

Witam serdecznie użytkowników, mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedż. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak ustalić position obiektów w Clear Sky. Mam dane kamery po wpisaniu rs_cam_pos i te dane powyżej tego zapisu (rs_stats), ale nie wiem w jakiej kolejności je zapisać?? Chce porobić pare schowków w spawnie. Temat nieco odbiega od głównego nurtu, ale dramatycznie poszukuje rozwiązania, z góry dzieki. :)

Za ten post komaroo otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative shoter.
komaroo
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 21:36
Ostatnio był: 18 Wrz 2013, 13:51
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: -3

Postprzez hulliken w 24 Paź 2012, 12:19

Mam problem fabularny, mianowicie zrobiłem wszystkie zadania poboczne tzn. wybiłem kogo trzeba było, teraz nic się nie dzieje nie ma konkretnej misji, nawet samotnicy nie lubią mnie dlatego, że dla nich robiłem misje. Jak przejść dalej niż czerwony las?
hulliken
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2011, 23:08
Ostatnio był: 30 Gru 2015, 00:15
Miejscowość: Rzeszów
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez jalkavaki w 24 Paź 2012, 13:03

A FAQ z pierwszej strony czytał?
Czy mogę wejść do Limańska i przejść dalej do Elektrowni?

Na chwilę obecną nie. Gra jest w tej fazie w trybie freeplay. Jak już podbijesz całą Zonę na południe od Limanska zostaje Ci wykonywanie zadań pobocznych, zwiedzanie, obserwacja alife, szukanie błędów, rozpoczęcie nowej gry inną frakcją, zagranie jako samotnik, albo oczekiwanie na nowe wersje.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości