[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez reks w 31 Gru 2012, 16:52

Ja musiałem jak grałem najemnikami zająć cały agropron i wejścia do agropromu ze strony wysypiska i wszystkie wyjścia z agropromy i z jantaru dopiero wtedy miałem opcje zarządzanie odblokowaną
Awatar użytkownika
reks
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 14:56
Ostatnio był: 17 Mar 2017, 12:04
Miejscowość: Krasnystaw
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Idealny w 31 Gru 2012, 17:18

SkullDagger napisał(a):Wiem, poprostu wejdź w to i tam masz opcje:
przywołaj odddział z bazy, pobliski oddział, zarzadzaj raportu. A jak podejdziesz do dowódcy to jemu tez możesz powiedzieć zeby poszli gdzies.

Wiem że tak mogę zrobić, ale pamiętam że kiedyś mogłem wejść w opcje Oddziały,i tam miałem listę oddziałów i mogłem przywołać zespół do doliny mroku z agropromu. Twoją metodą nie mogę przywołać oddziałów bo nie mam żadnych w pobliżu, ani w bazie, a nie będę specjalnie leciał z doliny mroku do agropromu, żeby wziąć ze sobą dwa oddziały :/
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 32

Postprzez kamiloxed w 31 Gru 2012, 18:56

jaki jest najlepszy pancerz albo zestaw pancerz + hełm ?
teraz kupiłem jakiś pancerz za 9k i prawie na max go ulepszyłem(tylko noktowizora brakuje) ale wydaje się być on nie za dobry .
Jestem w powinności i z wszystkimi albo jak wczytam starszy sejw to poza samotnikami mam wojne
Czy da radę kupić coś lepszego tak do 40k ?
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Idek w 01 Sty 2013, 09:48

Dać się da tylko musisz mieć możliwość kupienia ... Najłatwiej(to nie znaczy najtaniej) jest :

a) Nabić na maksa znajomość z samotnikami i kupić egzo za (chyba) 60k i przemalować je u mechanika frakcyjnego (lub zostawić normalne ale wtedy trzeba latać do składu po ulepszenia które nie są najtańsze wyjątek kiedy gra się oporem bodajże). Ta opcja działa zawsze całe egzo kosztuje nas około 80k-100k rubli + koszt ulepszeń.

b) Kupić egzo u najebnika koszt wyjdzie nas około 60k-100k(nie znam się dokładnie na jego cenach bo uważam je za lekkie zdzierstwo i nie lubię na niego czekać mi tam do szczęścia wystarcza dobry karabin snajperski, najlepiej 2, i wiadro kulek) i za parę dni mamy egzo.

Najlepszy pancerz to ma czyste niebo bo ma parametry takie jak egzoszkielety ale waży coś koło 20 kg a podnosi (nieulepszane) udźwig o 40kg i można w nim biegać.

/* Za wszelkie błędy przepraszam ale wróciłem dopiero co z sylwestra i z ciekawości zajrzałem czy się coś nowego nie pojawiło. */
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Kozaki: 20

Postprzez LordIlidan w 01 Sty 2013, 13:25

Dodam ,że w kombinezonie Czystego Nieba można ulepszyć wytrzymałość dzięki której można ,,biegać, biegać i nieprzystawać,,.
Awatar użytkownika
LordIlidan
Kot

Dołączenie: 08 Lis 2012, 12:29
Ostatnio był: 16 Kwi 2014, 19:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez igla2008 w 01 Sty 2013, 14:42

Idek napisał(a):
a) Nabić na maksa znajomość z samotnikami i kupić egzo za (chyba) 60k i przemalować je u mechanika frakcyjnego (lub zostawić normalne ale wtedy trzeba latać do składu po ulepszenia które nie są najtańsze wyjątek kiedy gra się oporem bodajże). Ta opcja działa zawsze całe egzo kosztuje nas około 80k-100k rubli + koszt ulepszeń.

Jak jesteś samotnikiem to egzo będzie owszem kosztowało 50 tys ale jak jesteś w innej frakcji to już 100 tys a wiec interes nie warty świeczki... Zawsze możesz przejść te jasno niebieskie pola (punkty zasobów). Jak przejmiesz z 12-15 to u swojego frakcyjnego pojawią się egzo w twoich barwach.

Idek napisał(a):b) Kupić egzo u najebnika koszt wyjdzie nas około 60k-100k(nie znam się dokładnie na jego cenach bo uważam je za lekkie zdzierstwo i nie lubię na niego czekać mi tam do szczęścia wystarcza dobry karabin snajperski, najlepiej 2, i wiadro kulek) i za parę dni mamy egzo.

...no chyba nie :/ Najebnik jest po to aby sprowadzać dobry sprzęt taniej i egzo u niego kosztuje 50 tys i ani grosza więcej (no chyba że bezczelnie nie odbierałeś towaru wtedy więcej) i dlatego jest on najlepszą alternatywą do drogich handlarzy samotników.. Występuje też duże prawdopodobieństwo że będzie on miał już pancerz twojej frakcji co znaczenie ograniczy koszt przemalowania go (ok 25 tys) ..

Co do pancerzy CN to owszem są dobre ale do egzo się nie umywają.. w egzo jesteś czołgiem :) do tego hełm M-12 Sfera i jest git.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Idek w 01 Sty 2013, 15:30

Wiesz że w porównaniu z eksperymentalnym cn to te wszystkie egzo mu mogą buty czyścić ? ten kombinezon się c-4 bodajże nazywał .... co do najebnika to on taki wspaniale tani nie jest i jeżeli cena w sklepie to 50k to u niego będzie 75k-125k przy czym w 75 raczej nie wierze .... Ja tam zawsze z uzbieraniem 100k nie mam problemów ... jak wspominałem bawię się karabinem snajperskim więc co powrót do bazy mam zbędne kilkadziesiąt apteczek i bandaży bo ich nie używam walka się kończy zanim się zacznie ... jedyne apteczki to u mnie lecą jak muszę się bić na krótsze dystanse bo mi amunicji zabraknie ^^' Wracając do najebnika pare razy widziałem ceny u niego i z tego co pamiętam tanio nie było i samotnikowa przebitka x2 może nie być takim zdzierstwem a dać 125k za egzo i nie gonić go po świecie to warto ... co to wszystkich punktów zasobów to ja bym wolał to egzo przetestować w walce z innymi frakcjami ;p
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Kozaki: 20

Postprzez kamiloxed w 01 Sty 2013, 15:44

Ja to nie wiem skąd wy tyle kasy macie :D
wy też macie wojne z wszystkimi poza samotnikami jak do kogoś dołączycie ?
wiem że mod na wojny frakcji ale tak od razu na wszystkie to trochę przesada
kamiloxed
Kot

Postprzez Pilot w 01 Sty 2013, 15:59

Kamiloxed

Czy ty w ogóle choćby popatrzyłeś na fabułę tego moda?

Po wielkiej emisji wszystkie frakcje zostały osłabione do równego niskiego poziomu a więc teraz wszystkie frakcję walczą o dominację nad zoną. Grupa samotników która uważała że jak jakaś frakcja przejmie dominację nad zoną to samotnicy będą mieli piekło a dominujący spiją całą śmietankę więc założyli frakcję: opór. My jesteśmy najemnikiem o imieniu Durad Vidic(Sorka za błędy jeżeli są ponieważ dawno w TFW nie grałem) którego helikopter rozbił się w magazynach a tylko my przeżyliśmy.

A więc nie jest to przesada ale logika że wszystkie frakcje(Samotnicy jako samotnicy to nie frakcja) są do siebie wrogie.

Kasa szybko idzie, za przejęcie pierwszej wrogiej bazy dostajemy ze 25 kafli, skrytki, artefakty(te ostatnie w większości) i ma się kasę.

Polecam ci Kamil przeleceniu pierwszych 10 stron i ostatnich(Począwszy od tej strony) 30. Wtedy nie będziesz się o rzeczy oczywiste pytał.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez kamiloxed w 01 Sty 2013, 16:44

Pilot

Nie pomyślałem o fabule jak pisałem :D
a co do artefaktów to prawie nic ciekawego ani drogiego nie znalazłem wszystkie poniżej 2\2,5k i to mało kiedy je spotykam

Według was do kogo najlepiej dołączyć czy do nikogo?
kamiloxed
Kot

Postprzez Pangia w 01 Sty 2013, 16:51

Jeśli grasz pierwszy raz, to takie pytanie nie ma sensu - znacznie lepiej jest samemu zdecydować, poglądy której frakcji najbardziej odpowiadają Twoim
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez igla2008 w 01 Sty 2013, 18:20

Idek napisał(a):.... co do najebnika to on taki wspaniale tani nie jest i jeżeli cena w sklepie to 50k to u niego będzie 75k-125k przy czym w 75 raczej nie wierze ....

Nie gramy w tego samego moda chyba.. najebnik zawsze ma taniej niż u handlarzy samotników.. problem polega tylko na tym że ma sprzęt losowy. Wiec szansa na to że dostaniesz cztery razy pod rząd Egzo CN jest minimalna..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości