Czemu nie widać lecącego pocisku kulowego i strzałkowego? Na początku myślałem, że TOZ mi się zbugował i traci amunicję, nie strzelając
Czemu TOZ-34 i TOZ-66 mają tak żałosną wytrzymałość? Niby to kwestia dopisania jednego zera po przecinku, ale jednak wolę spytać.
Dlaczego PB 6P9 i Makarow nie mają identycznej wytrzymałości, skoro pierwszy jest (w dużym uproszczeniu) kopią drugiego z tłumikiem zamiast klasycznej lufy?
Czemu obecność burera zmienia widzenie na czerwone - dokładnie tak, jakby w okolicy znajdował się pyrogeist?
ALife nie jest minimalnie przegięty? Mi się tam podoba, ale gra przywitała mnie kontrolerem plączącym się 50 metrów od składu, który w dodatku próbował mnie atakować, gdy gadałem z mechanikiem (albo atakował okolicznych stalkerów, ale ci nic sobie z tego nie robili), a ciężko cokolwiek zabić śrubami
Czemu na pytanie o "sprzęt z wyższej półki" każdy handlarz ma tą samą odpowiedź? Usłyszenie od Romana czy innego frakcyjnego handlarza "wypier♥alaj" to nic nadzwyczajnego, usłyszenie od Sacharowa tego samego soczystego "wypier♥alaj" już jest nieco dziwne.
Czemu porzucono ideę z oryginalnych gier, gdzie liderzy frakcji pokrótce opowiadali, czym się zajmują (a właściwie - opierając się na fabule TFW - co chcą osiągnąć swoimi działaniami)?
Wymyślone nazwy broni? srsly?
W sensie że ja mam zmodyfikować Mosina w grze czy taka modyfikacja będzie, ale w przyszłości (jak z F2000)? Chociaż wydaje mi się, że już o tym gdzieś czytałem, wolę dopytać.
Więc Sacharow jest neutralny. To kto jest handlarzem Najemników?
OK, no ale bez przesady, jak na starcie i tak frakcje mają raczej nie najlepsze bronie (potężna ilość Bizonów i PB 6P9), to takie rozwiązanie ma ograniczone pole użyteczności. Poza tym Abakan wcale nie jest fajny. Fajny był w SoC, jak miał zaje*istą animację wyjmowania (jakbym wyjmował jakiegoś miniguna, wykrzykując "Now we're gonna do some damage!") i miał ruchomą lufę tak, jak jego odpowiednik z "naszego" świata. W CS i CoP przegrywa z AKS-em (cięższy, droższy w naprawie i ulepszeniach, a tylko nieznacznie lepszy), poza tym jest brzydki no i w ogóle niefajny.
A, i jeszcze coś mi się przypomniało. Dlaczego, gdy frakcja zgłasza, że któryś punkt jest atakowany i prosi o wsparcie, to gdy przybiegnę, to dalej krzyczą, żebym im pomógł? "Zauważają" mnie dopiero, jak trafię atakującego ich przeciwnika.
O, i jeszcze jedno. Co oznacza "kompletnie przeprojektowane pijawki" w ReadMe? Czy oznacza to, że pijawki już nie są nieśmiertelne przy niewidzialności?
Enfield i LR-300 są jakoś poprawione czy dalej sypią się tak samo jak w wanilii?
jak się ma sprawa z dołączanymi granatnikami - da się je montować od razu do niektórych broni czy trzeba bawić się w ulepszenia, a jeśli to drugie, to przy wszystkich broniach czy tylko przy niektórych?
natrafiłem na kontrolera przy przejściach z Wysypiska do Kordonu, więc postanowiłem spróbować go zabić (oczywiście, TOZ-em, bo trudno upolować coś lepszego i w dobrym stanie na samym starcie, a to jedyna broń z jakimś sensownym zasięgiem).
Niespodzianka, nagle przemieścił się pod drugie przejście (co jest dziwne o tyle, że przedtem biegło tam 3 stalkerów, których kontroler chyba musiał zdezintegrować, bo nie usłyszałem nawet jednego wystrzału).
swoją drogą pogoda świruje niezłego pawiana - wchodzę do Agropromu o 7:00, mgła. Odczekałem 1h, deszcz. O 9:00 wracam na Wysypisko - mgła)
Wkurzające zwłaszcza, że już raz mnie mijał helikopter i miał mnie totalnie w dupie - przeleciał, poleciał i tyle go widziałem.
No i dlaczego, do jasnej cholery, przejście z Bagien do Agropromu jest zablokowane?! "Nie znasz dalszej drogi.".
A przy innych przejściach to Durad zna?
Czy u Najebnika mogę zamówić działko gaussa?
Gdzie mogę znależc granatnik m203 bo potrzebny mi jest do gp 30 a nigdzie go nie mogę znalezc.
Śrutówki mają zaje*istą moc w CS - przy odrobinie szczęścia 2 strzały z obrzyna wystarczą do położenia kontrolera na waniliowej wersji gry na poziomie Mistrz (musisz jednak naprawdę blisko podejść, a właściwie to na zasięg ramion kontrolera - inaczej rozrzut chybi)
A cenowy balans u handlarzy? Bo 400 rubli za bandaż to niesmaczny dowcip, a NPC nigdy nie mają żadnych medykamentów przy sobie
gdzieś w ReadMe czytałem, że wszystkie rzeczy leżące luzem są wywalone
ale z drugiej strony nie róbmy z nich towaru deficytowego, gdzie gracz musi zdecydować, czy kupić broń, czy apteczkę i czy nie lepiej sprzedać bandaż zamiast broni (za broń pokroju Bizona można dostać góra 50 rubli, a za bandaż 70 Image)
I jak już piszę: ulepszenie na lunetę w Nagancie można zrobić od razu czy trzeba szukać jakiegoś pendrive'a, PDA czy innego badziewia?
przy okazji pogrzebię w plikach językowych, bo jak na polskiego moda to jest... no jest w ch♥j błędów po prostu i tyleTak też się zastanawiałem, czy nie opłacałoby się zrobić moda po angielsku - a co, niech "zachodnie imperialistyczne świnie" też mają uciechę.
Mam problem ponież gram już tydzień w tfw i miałem dwa save samotnika i najemnika i więcej czasu poświęcałem samotnikowi jak odpalam save to dobrze chodzi a potem ma ściny i nie wiem dla czego.Więc odpaliłem save z najemnikiem i sie nie cieło pograłem zaledwie 3 godziny podbiłem zone i znowu mi sie tnie
dla sprawdzenia zacząłem nową gre i nie ma ścin chodzi płyniutko że marzenie i o co chodzi z tymi ścinami raz sie tnie a na początku gry .może ktoś pomóc stawiam![]()

SkullDagger, smichal74.

Nie wiem dlaczego, ale na Rozszerzonym Pełnym Oświetleniu Dynamicznym nie widać tzw. "tracerów", czyli lecącej kuli. Nie jestem do końca pewien czy to wina moda, bo nie robiłem porównania z waniliowym CN. W każdym razie jest to do poprawki (o ile możliwe).
Nie wiem, nic tam nie zmieniałem. Nikt też wcześniej nie zgłaszał problemu.
Zawsze zmieniał. Klasa burera została najzwyczajniej odblokowana bez żadnych dodatków, poza lekkimi zmianami w wartościach zdrowia i siły ataku.
Alife mutantów nie ma żadnych ograniczeń. Jeżeli kontroler znalazł się w składzie to najzwyczajniej tego chciał.Problem jest z tym, że z tego co piszesz, to żaden NPC nie zareagował. Jednak od ostatniej wersji dużo dłubałem w AI i zakładam, że problem się w przyszłych wersjach nie będzie pojawiał.
Dla informacji dodam, że kondycja broni znalezionej jest zawsze w przedziale 15%-60%.
Nie ma to wszystko jednak już znaczenia, bo w przyszłej wersji kondycja broni nie będzie wybierana losowo po ubiciu stalkera, a w momencie gdy dany stalker pojawia się w świecie gry, z zakresem 55%-80%, i będzie się zużywać wraz z jej używaniem, tak samo jak u gracza.
Dlatego, że informacja o tym, że gracz przyszedł i pomaga jest wysyłana do systemu dopiero wtedy jak któryś z atakujących wrogów odniesie od gracza (bądź kompanów) obrażenia. Jest to zrobione w taki sposób dlatego, żeby gracz nie skasował siana za chowanie się za drzewem.
Szczerze to nie pamiętam jakie zmiany tu zrobiliśmy, ale coś tam było dłubane. Głównie dlatego, że zmienione zostały schematy modyfikacji. Bardzo możliwe jest to, że usunęliśmy konieczność instalowania modyfikacji w celu zamontowania granatników.
Kontroler ma nową zdolność - w niewielkim promieniu od siebie może zabić gracza swoim polem psionicznym. Im bliżej się niego znajdujemy, tym szybciej efekt się nasila. To jak bardzo jesteśmy pod wpływem kontrolera reprezentuje ikona zmieniająca kolory (zielony/żółty/czerwony) w prawym-dolnym rogu ekranu.
(...)NPC potrafią znikać lub pojawiać się znikąd.
Pogody są też połączone w 3 godzinne klastry po 4 różne klasy: zła (mgły, deszcze, burze), słaba (mgły, zachmurzenia, przelotne deszcze), lepsza (zachmurzenia, częściowe zachmurzenia), dobra (częściowe zachmurzenia, słońce). Więc bardzo proszę nie facepalmować, bo wycisnęliśmy tutaj z Crommem co się da z silnika.
Nie wszystkie helikoptery atakują gracza. Od czasu do czasu przelatuje Mi-2 zamiast Mi-24. Mi-2 nie atakuje stalkerów, a jest jedynie zwiastunem, że gdzieś w zonie pojawi się oddział wojskowych. Jeżeli jednak my do niego strzelimy, to ucieknie nam szybciej i za chwilę mamy gwarantowany patrol Mi-24.
Dobry pomysł, mogę zrobić wszystkie przejścia "do nauczenia się". Zwykłe zapytanie w jakiejś lokalnej bazie by wystarczyło dla standardowych przejść.
W zasięgu ramion kontrolera to umrzesz w 5 sekund.
Jeżeli kupujesz u przechodniów, to ceny będą kosmiczne.
Kiedy właśnie taki jest cel. Wiem, że w realnym świecie bandaży zawsze będzie więcej niż giwer. Jednak łażąc po zonie popyt i podaż są zupełnie inne. O PP-19 potykasz się co 5m. Natomiast apteczek ani widu, ani słychu.
Pendrive'y na ulepszenia zostały całkowite usunięte. Wszystko możesz modyfikować od razu.
Wynika to z tego, w jaki sposób jest stworzony system lokalizacji w grze.

SkullDagger, igla2008.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości