[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 19 Kwi 2013, 21:42

Normandia napisał(a):A teraz z innej beczki. Co zrobić żeby moja frakcja zajmowała kolejne mapy. Przyłączyłem się do czystego nieba zająłem bagna kordon i przejścia na wysypisko i za cholere nie chcą iść dalej.

Radio -> Ogólne -> Automatycznie atakowana lokacja
Nie będzie się pokazywać, jak nie będziesz miał przejętych wszystkich przejść na mapach (nie tylko na Wysypisko). Zresztą będzie Ci o tym pisało - zamiast ww. tekstu będziesz miał "Wewnętrzne terytorium niezabezpieczone: [nazwa]"
Dla Bagien: północne gospodarstwo, południowe gospodarstwo
Dla Kordonu: ognisko w lesie, obozowisko w korycie rzeki, posterunek końcowy
Dla Wysypiska: obozowisko za obozem koncentracyjnym, posterunek odbiorczy
A z pracami to nie wiadomo - Smoqa nie było od 2 tygodni na forum, więc trudno o świeże info.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez Najemnik_Ara w 20 Kwi 2013, 01:12

Wiecie może czy jest możliwość zdobycia exoszkieletu czystego nieba ? Czy Wzmocniona Kamizelka CS-2 to już maximum ?
Image
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 23:32
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 15:33
Miejscowość: bar "100 radów"
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: -1

Postprzez Wojak w 20 Kwi 2013, 10:57

Ja swój egzoszkielet Czystego Nieba znalazłem w schowku, więc zapewniam Cię, że taki istnieje. Jeśli chcesz znaleźć go u handlarza, musisz zająć jeszcze więcej punktów zasobów.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 37

Postprzez Idealny w 20 Kwi 2013, 12:10

Wojak napisał(a):Ja swój egzoszkielet Czystego Nieba znalazłem w schowku, więc zapewniam Cię, że taki istnieje. Jeśli chcesz znaleźć go u handlarza, musisz zająć jeszcze więcej punktów zasobów.

Jeśli chcesz kupić egzo od handlarza frakcyjnego, to musisz mieć przejętych 12 punktów zasobów.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Pangia w 20 Kwi 2013, 12:30

Skoro mówimy o punktach zasobów - w Czerwonym Lesie coś jest? Bo ani frakcje tam nie chodzą, ani Leśnika nie ma, ale te 2 punkty zasobów jednak kuszą... No i czy w ogóle jest tam jakikolwiek szef stalkerów, od którego można by brać zadania (w sensie Sid w Kordonie, Alik na Wysypisku)? Bo byłem tam tylko raz, ale z startowym kombinezonem i chyba jakimś AKS-em, więc daleko się nie zapuszczałem, tyle co do chaty Leśnika. Chciałem wejść w głąb lasu, ale jak zaczęło mnie stado nibypsów przy samej bramie gonić, to spieprzałem, aż się kurzyło :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Najemnik_Ara w 20 Kwi 2013, 12:57

W Czerwonym Lesie oba punkty zasobów nie są chronione i bez problemów można je przejąć ... No chyba że przybyły tam mutant :D

Co do misji to nie licz na cokolwiek ... Leśnik nie ma żadnych zadań a innego NPC tam nie znalazłem... A jeśli jest to proszę o info :)
Image
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Postprzez Normandia w 20 Kwi 2013, 13:03

W czerwonym lesie jest leśnik i naprawia eq, siedzi tam gdzie zawsze siedział. W jednym ze schowków znalazłem ta kompas. A co do samego lasu to pamiętać należy że mod nie jest jeszcze skończony. Co do czystego nieba to nie dość ze mają exo w swoich barwach to jest jeszcze jeden pancerz o parametrach exo ale bez serwomotorów a nazywa się CS-4. Jak ktoś nie chce czekać na przejęcie punktów zasobów to zawsze można pobawić się przy plikach handlarzy :P
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 20 Kwi 2013, 13:05

Najemnik_Ara napisał(a):Leśnik nie ma żadnych zadań

Trudno, żeby miał, skoro go nie ma - byłem w jego chacie i była pusta. Myślałem, że może w tych kopalniach może będzie ktoś siedział, ale jak nie ma tam nikogo, no to cóż... Potencjał zmarnowany :(
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Wojak w 20 Kwi 2013, 13:07

Równi dobrze można zapytać o punkty strategiczne w Limańsku i Elektrowni. Użytek z tego wszystkiego będzie prawdopodobnie w następnej wersji, gdy do TFW zostanie dodana fabuła. Jest to logiczne, że do Limańska będziemy się przedzierać z frakcją przez Czerwony Las, wtedy może będzie z tego jakiś użytek.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez Normandia w 20 Kwi 2013, 13:07

Pangia napisał(a):Trudno, żeby miał, skoro go nie ma - byłem w jego chacie i była pusta. Myślałem, że może w tych kopalniach może będzie ktoś siedział, ale jak nie ma tam nikogo, no to cóż... Potencjał zmarnowany :(

Dziwne bo u mnie był leśnik, może miałeś inną wersje moda
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Kozaki: 2

Postprzez Najemnik_Ara w 20 Kwi 2013, 13:07

Pangia napisał(a):Trudno, żeby miał, skoro go nie ma

Hymh... U mnie jest tam gdzie był zawsze.
Image
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Postprzez Pangia w 20 Kwi 2013, 13:13

Ostatnią wersję miałem - 3.8. Zajrzałem tam i go nie było, więc tylko wyrozbijałem pudła ze szczytu wieży, wyzbierałem, co z nich wypadło i wróciłem do magazynów wojskowych. Chyba, że nie wiem, do Wysypiska może trzeba pójść albo do frakcji się przyłączyć, żeby się pojawił. Zresztą też mnie to zdziwiło, że Leśnik mi się nie pojawił, bo nawet w plikach jest jeszcze aktywne info o nim.
Nie zmuszajcie mnie do reinstallu Stalkera, bo nie mam miejsca na dysku :(
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości