[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Juraszka w 04 Cze 2013, 18:05

ja natomiast zawsze grałem w wersję Lite, chociaż już ostatnio gra stała się niegrywalna dla mnie.
Siłą rzeczy zaczyna nam brakować Smoqa :(
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Reklamy Google

Postprzez Dark Dante w 04 Cze 2013, 19:16

A tak właściwie wiadomo kiedy wróci? Bo ta zapowiedz, że będzie jakaś fabuła bardzo mnie ciekawi i chciałbym się dowiedzieć co i jak.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez Juraszka w 04 Cze 2013, 21:26

Nie wiadomo... Smoq ma, jak my wszyscy, życie prywatne i dodatkowo, jak już niekoniecznie wszyscy, zawodowe. O ile wiem prywatne jakoś się trzymało (szacunek dla wyrozumiałej drugiej połówki) tak zawodowe pokazało ostatnio, że trzeba czas wolny, który był poświęcany na TFW, przeznaczyć na pracę. Osobiście w pełni to rozumiem.

Zresztą, każdy z nas miał coś takiego, że nawet grając w najlepszą najbardziej grywalną grę świata, o nie wiadomo jak dobrej grafice i fabule, z czasem się nuży... ile razy widzieliście wieżę ciśnień już? Ja sporo... (chociaż nie tyle razy co Biuro Spisów i Opodatkowania :E )
A teraz wyobraźcie sobie, że Smoq widział tą wierzę tyle co wy "do potęgi drugiej", każda wprowadzona zmiana wymagała testu, jeśli była widoczna w save to ok, ale były też takie co wymagały nowej gry...za każdym razem...
Zresztą Smoq sam mówił, że niedawno dopiero usiadł sobie kiedyś i pograł dla przyjemności w TFW i miał wielką radochę...

@Dark Dante - Fabuła będzie wdrożona, jak będzie ktoś kto zrobi komiksowe intro, outro i przerywniki... A to i tak dopiero gdy mod będzie już stabilny, bo z naszej winy, TAK! Z NASZEJ WINY! Mod bywa niestabilny, bo zamiast pozwolić Smoqu pracować na tym co miał, to rzucaliśmy nowe pomysły - ten system modułowy to na prawdę super sprawa jest, ale przez niego ostatnia aktualizacja była Dawno dawno temu, gdy komputery były duże a pamięci małe...

Zawsze jest taka możliwość, że Smoq cały czas pracuje sobie spokojnie nad modem kiedy ma chęci i czas i natchnienie, odwiedzając forum ukrywając swoją obecność jednocześnie i czyta to co piszemy... Jeżeli nie wykazuje aktywności, to nikt nie truje mu czterech liter o jakieś bzdety "a dodaj mnie do gry...", "a gdzie znajdę SVD?", "a do czego służy to i to?", "a jak masz na imię?, "wyjdziesz za mnie...?".

Większość zgłaszanych błędów wynika z nieczytania instrukcji i pliku readme. Jeśli ktoś zgłasza błąd, do którego rozwiązanie jest na pierwszej stronie w formie patcha... Żyję zasadą grania na najnowszej możliwej wersji gry (modyfikacji) chyba, że ta nowa jest niestabilna, ma bugi itd. (patrz Minecraft - choć nie tylko), a jeśli ktoś pobiera moda, "na ślepo" bo to trzeba chyba nie umieć czytać, żeby nie zobaczyć napisu PATCH, no to ma problem - czasami szkoda mi czasu, żeby się zalogować i odpowiedzieć na prośbę o pomoc. Przecież, 90% użytkowników to młodzi ludzie którzy z obsługą komputera nie powinni mieć problemu, ja rozumiem jak moi rodzice nie potrafią korzystać z google, bo nie wiedzą co wpisywać w wyszukiwarkę (bo tak na prawdę trzeba jeszcze wiedzieć, czego się szuka, ale to już inna historia...)

Będę kończyć jeden z moich długich postów, którymi raz na jakiś czas raczę społeczeństwo stalker.pl, a głównie fanów moda TFW, w temacie którego zazwyczaj się wypowiadam. Dziękuję wszystkim za przeczytanie tego posta i życzę dobrej nocy :)

:wódka: dla każdego! :E

P.S. Czasami dostaje pytania dlaczego mam takiego avatara i taki podpis - stronka jest trochę szara (jak to klimaty stalkera), więc żywe kolory tych grafik, rzucają się w oczy dzięki czemu od razu widać moje posty :)
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Matt141.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez StalkerCell w 04 Cze 2013, 21:33

Jak Smoqu wróci, to bede go spamić na privie, aby dodał PPSh :TM: . Nie no, żartuje :) A właśnie, gdzie Smoqu, znów go trollują, czy coś? A tak BTW, IMO i coś tam jeszcze, powinny znaleźć się pistolety maszynowe takie jak PPSh czy Thompson, chociaż Thompson nie za bardzo...
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Juraszka w 04 Cze 2013, 21:51

PPSh to jeszcze, bo jakieś stare karabinki z przemytu z bloku wschodniego by się znalazły, ale TommyGun? Nie da rady... W Ołowianym Świecie (kocham tą książkę!) Zona jest pilnowana z różnych stron przez siły NATO, Białorusinów i Ukraińców... NATO jest organizacją, gdzie dla nich najnowsza technologia to podstawa, byle konserwator powierzchni płaskich ma pewnie sprzęt więcej warty, niż wszyscy gimnazjaliści razem wzięci... więc na stary sprzęt "made in USA" nie ma co liczyć... pozostałe siły to państwa dawnego bloku wschodniego, gdzie radziecka saperka stanowiła realne zagrożenie dla czołgów państw zachodnich, gdzie kwadratowe części wbijało na siłę młotami w okrągłe otwory, a potem taki czołg jechał... czy deszcz, czy śnieg, czy ostrzał z moździerza, czy nalot bombowy... jechał dalej.

Ale Smoq już mówił, że broni nie będzie już dodawał, bo i tak jest ich dużo (a teraz pamiętaj, że każda nowa broń, wymaga ingerencji w system modułów jaki ma być największą innowacją w tym modzie...
I według mnie, może stać się pierwszym gwoździem do trumny, bo ilość pracy włożonej w ten system już jest tak duży, że szkoda porzucać go, a czasami jego kontynuowanie może być przekładane "na jutro"... a wszyscy wiemy jak to wygląda, tylko, że to nie sprawdzian w szkole i tutaj nie ma czegoś takiego, że "jutro sprawdzian, czyli dzisiaj trzeba to zrobić"
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez cacyslaw w 16 Cze 2013, 16:35

witam temat ucichł więc pytam ma może ktos kontakt ze somq i wie jak idą prace nad tfw
cacyslaw
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2013, 15:04
Ostatnio był: 30 Lip 2020, 21:49
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -2

Postprzez Dark Dante w 16 Cze 2013, 17:17

Ma jakieś sprawy osobiste i nie pojawia się na forum. Może pracuje nad modem ale nic nie ogłasza an ten temat.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez Shaker279 w 16 Cze 2013, 20:45

Z tego co smoq pisał to ma wielki zapierdziel w firmie i przez najbliższe kilka miesięcy nie będzie prac nad modem.
Więc mod nie wyjdzie w najbliższym czasie.
:

I po co to czytasz i tak nie znajdziesz tu nic mądrego
Awatar użytkownika
Shaker279
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2012, 19:17
Ostatnio był: 27 Wrz 2013, 17:14
Miejscowość: I tak nie zansz tego zadupia
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez De Mios w 16 Cze 2013, 21:18

Mam pytanie odnośnie modyfikacji. Czy nie należąc do żadnej frakcji znajdzie się kogoś, kto chciałby zostać naszym towarzyszem?

I też jeszcze dwa. Coś mi się tam o uszy obiło coś o tworzeniu frakcji. To w tej modyfikacji czy planowana jest jakaś inna? I drugie, to na jakiej zasadzie (o ile odpowiedź na to pytanie linijki wyżej będzie aprobująca) działa współpraca z innymi? Tworzymy jakieś obozy, zatrzymujemy się, wysyłamy towarzyszy po coś? Jakieś konkretne informacje jak to działa, chyba że jest to gdzieś już opisane, to bardzo bym prosił o nakierowanie na to. Dzięki.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

Postprzez Tajemniczy w 16 Cze 2013, 21:37

1. Jak jesteś samotnikiem (i stajesz się nim jeśli po jakimś czasie nie dołączysz do żadnej frakcji) w bazie samotników na Wysypisku jest jeden gościu i możesz z nim zrobić grupę( dawno nie grałem na TFW więc nie wiem gdzie on jest)
2. Nie ma i nie słyszałem o czymś takim jak tworzenie własnej frakcji w TFW

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive De Mios.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez MrBishin w 16 Cze 2013, 22:50

Tak na szybko, czy download z pierszej strony jest aktualny?

Za ten post MrBishin otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Juraszka.
MrBishin
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2013, 14:13
Ostatnio był: 11 Sie 2014, 12:27
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -2

Postprzez De Mios w 16 Cze 2013, 23:01

MrBishin napisał(a):Tak na szybko, czy download z pierszej strony jest aktualny?

Tak, jest aktualny. Gdyby była jakaś inna wersja, to pewnie znalazłoby się ją w google lub nawet ktoś inny mógłby edytować temat. Ale nic świeższego nie znalazłem od 3.8, także stwierdzam, że jest to aktualny download.
Ostatnio edytowany przez De Mios 16 Cze 2013, 23:09, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości