[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez McSayerPL w 18 Cze 2013, 17:39

Jeśli autosave'y to te none(numerek)_tfw_a.save i tak dalej, to wczytywałem i to nie pomogło.
Awatar użytkownika
McSayerPL
Stalker

Dołączenie: 18 Maj 2013, 09:02
Ostatnio był: 22 Mar 2024, 12:22
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Ranger801 w 18 Cze 2013, 17:42

Mam na myśli autosejw z wejścia na mapę

edit
Bo jak wejdziesz na mapę to robi Ci się zapis
Ostatnio edytowany przez Ranger801, 18 Cze 2013, 17:44, edytowano w sumie 1 raz
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez McSayerPL w 18 Cze 2013, 17:44

Kolego, to jest save z początku gry, nie wychodziłem poza bagna ;) To tak, jakbym rozpoczął nową grę (może pomijając ucieczkę przed tym obleśnym humanoidem).
edit. to że robi się save przy wejściu na mapę to wiem, no niby działa, ale co mi to da skoro musze startować od początku? W cieniu nie było takich cyrków ;d
Awatar użytkownika
McSayerPL
Stalker

Postprzez Wojak w 18 Cze 2013, 18:19

W jaki sposób nie pomógł Ci autosave? Spróbuj wczytać inny, niż ten ostatni. Miałem kiedyś podobny problem, po wczytaniu ostatniego autosave od razu wywalał Bugtrap. Wczytałem wtedy przedostatni (w tej samej lokacji) i pomogło, więc spróbuj z innymi. Na pewno stracisz mniej czasu, niżbyś miał zacząć grać od nowa.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez McSayerPL w 18 Cze 2013, 18:36

Cholera, stracę mniej, ale to bedą jakieś dwie minuty. Jestem na początku, ale autosave jest gdy jestem w bazie czystego nieba, nie wychodziłem z bagien. Chodzi mi ofc. o autosave jako autosave_nazwa, a nie specjalne autosave od TFW. Jedyne co mnie boli to to, że straciłem jakieś 5 godzin gry, które poświęciłem na zabijanie... zabijaniee.... no i może jeszcze zabijanie. Dobra, to ewentualnie zacznę grę, ale żeby mi się nie nudziło zacznę od innej lokacji :P
Awatar użytkownika
McSayerPL
Stalker

Postprzez Wojak w 19 Cze 2013, 00:11

Ja zawsze przed takimi dość... kluczowymi momentami, jak np. opuszczanie składu, czy jednorazowy wypad na Jantar, robię ręczny zapis, a nuż wyląduję w sytuacji bez wyjścia, a może zasypie mnie lawina bugów. Dobrze też robić je przed, lub po udanych zakupach. Niejednokrotnie mi się przydały, a komu zaszkodzi poświęcić 10 sekund na zapisywanie gry. Zacznij tak robić, jeśli chcesz mieć całkowitą pewność, że nie grasz... "na krawędzi".
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Postprzez De Mios w 19 Cze 2013, 08:16

Podbijam Wojaka. To nawet nie dziesięć sekund na zapisywanie gry. Wystarczy wkopać F5 co jakiś czas (zapisuje się jako jeden niestety, quicksave). Ogólnie tak mi to w krew weszło, że nie zastanawiam się w jakich odstępach robić save'y. Jak przechodzę obok dwunastu punktów na mapie, to save'ów wklepie podwójną ilość. Zapisuje się z dwie, trzy sekundy (dzięki F5) i idę dalej. A w razie czego gdybym zginął, to pykam bodajże F9 i wracam do gry. Nie wiem jak to jest z F5, jeszcze mi się nic nie popsuło z zapisem spod tego przycisku, ale najbezpieczniej jak obawiasz się, że coś stracisz, to zapisywać przez menu z innymi nazwami. Jednak mi zupełnie wystarczył i pewnie wystarczy samodzielny quicksave i autosave z gry (tam lecą w kilku nazwach, co ileś minut).
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kozaki: 6

Postprzez Idealny w 19 Cze 2013, 12:50

Nie prościej, ustawić w ustawieniach TFW, że autosave ma być co 30 sekund ? Ja tak ustawiłem i nie mam powodów do narzekań. Po każdej skończonej grze, usuwam większość autosave'ów i zostawiam trzy ostatnie.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Wojak w 19 Cze 2013, 13:16

No cóż, mi autosave'y (w momencie tworzenia) przycinają komputer na jakieś 2 sekundy. Wymiana ognia, a co gorsza, walka z mutantami jest dla mnie potworna, kiedy taka ścina zdarza się co 30 sekund. A zapis manualny zaproponowałem właśnie dlatego, że nie ma problemów z jego odnalezieniem, nie zastępuje poprzednich zapisów (o ile tego nie chcemy) i nie ma z nim problemów, jakie (jak twierdził) miał McSayerPL.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Postprzez Dark Dante w 19 Cze 2013, 14:51

Racja, ja mam ustawione na 350s i palec na F5. Co jakiś czas robię ręczny zapis i jakoś nigdy się nie znalazłem w takiej sytuacji, że straciłem więcej niż 10 minut gry. Wojak ma racje z tym przycinaniem, więc jeśli ty też tak masz to radze dawać dość duże odstępy czasowe.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Kozaki: 12

Postprzez De Mios w 19 Cze 2013, 16:35

Mam takie pytanko do Was moi drodzy. Znacie jakieś modyfikacje kompatybilne z TFW? Takie, które wzbogacą jakoś rozgrywkę. Cokolwiek. Chyba że każda będzie jakoś działać, to w tym wypadku jakieś ciekawe, które tak jak wspomniałem wzbogacą jakoś rozgrywkę.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kozaki: 6

Postprzez Dark Dante w 19 Cze 2013, 16:50

Atmosfear który jest instalowany razem z TFW i Władca Zony, nic więcej chyba nie jest kompatybilne.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Kozaki: 12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości