Kruk787 napisał(a):Mam pytanie czy w późniejszych wersjach będzie możliwość dołączenia do wojska albo zostania wojskowym stalkerem. Opracowałem nawet kilka pomysłów dola wojaków między innymi jak dołączyć wsparcie itd.
Mam dzisiaj dobry humor, więc kozak nie poleci za to - kwestia wojska była już tyle razy poruszana, że opcja "Szukaj" wyświetla posty które śmiało mogą służyć za odpowiedź no ale odpowiem...
W modzie The Faction War a.k.a. TFW, nie było, nie ma i nie będzie możliwości dołączenia do Wojska bądź Wojskowych Stalkerów. Dołączenie do Monolitu będzie możliwe w trakcie fabuły.Śledzik napisał(a):Niestety nie będzie takiej możliwości chyba że Smoq zmieni zdanie.
Rozumiem, że kolega chciał być miły, ale ile razy można 'pytać o'/'odpowiadać na' to samo???
Fabuła nie przewiduje aby gracz miał możliwość bratania się z wojskowymi - dla przypomnienia, wojskowi z każdego "odcinka" chroniącego Zonę (NATO, Ukraina i Białoruś) mają rozkaz strzelać do wszystkiego co znajduje się w Zonie - jesteś w Zonie = jesteś martwy dla świata. Wojskowi jedynie chodzą na małe ustępstwa - takie jak np. Ci co za sporą sumkę mogą sprzedać Tobie transpondery i aktualne kody
bonecrusher22 napisał(a):Osobiście uważam, że możliwość przyłączenia się do Monolitu czy Wojska była by bardzo fajną opcją i uczyniłaby grę jeszcze ciekawszą.
Do Monolitu będzie można dołączyć po dołączeniu do jednej z frakcji i wyeliminowaniu pozostałych, po czym nastąpi tzw. punkt kulminacyjny (szczegóły nie są mi znane) po którym gracz stanie przed decyzją czy dokonać szturmu na bazę Monolitu znajdującą się w Limańsku, a następnie na CzAES (
Czernobylskoj Atomnoj ElektroStancji) lub stanie w obronie w/w obiektów a następnie dokona ponownie podboju Zony, tylko tyle, że w barwach Monolitu - co ma być bardzo trudnym etapem gry, ponieważ walka z kilkoma frakcjami o relatywnie niskim poziomie technologicznym (zajęte punkty zasobów) które wzajemnie każda z każdą walczy, jest łatwiejsza niż, gdy walczymy po stronie Monolitu z frakcją którą doprowadziliśmy do potęgi - prawdopodobnie będzie to wyglądać tak, że walczyć będziemy przeciwko niedawnym kompanom w egzoszkieletach i bronią z najwyższej półki.
Od razu dodam, że obecność działka Gaussa jest niepotwierdzona, podobno w przypadku dołączenia do Monolitu ma być możliwość otrzymania jednego, JEDYNEGO w całej Zonie egzemplarza ale i tak bardziej prawdopodobne jest ukazanie się w grze FN2000, co zostało nawet potwierdzone przez Smoq'a.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave
Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave