W moim przypadku, niestety modyfikacja zalicza wyjście do pulpitu.
Ledwo co odpalam, nawet nie pojawia się logo, wyłącznie widnieje napis XR_3DA przestał działać.
Mod zainstalowany na wersji gry 1.0004. Rzecz jasna ku temu pobrałem patcha w wersji polskiej. Jednak to nic nie zmienia skoro w pliku localization język jest eng.
Jeżeli, ktokolwiek zna receptę, by zapobiec, proszę o odpowiedź.
Edit. Pobrałem z linku, który został podany wyżej. Dodałem patch 1.0005, jednak dalej bez zmian. Ciągle wita mnie pulpit z błędem XR_3DA przestał działać.
Edit2. A jednak, sprawdziłem ostatni log i opisuje przyczynę błędu.
- Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CStringTable::Load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line : 53
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language eng
Edit3. Uporałem się z tymże problemem, także wyjaśniam:- Gdy pobierzecie modyfikację, ze źródła na Youtube, skopiujecie pliki wymagane .db, przechodzimy do kolejnego kroku.
- W paczce z modyfikacją znajduje się folder "Tools for unpacking, packing" skopiujcie do głównego folderu z grą całą zawartość.
- Uruchamiamy już wypakowany plik "unpack.bat", czekamy, aż zakończy operację. Ukaże się nam folder gamedata.
- Wchodzimy do gamedata - config i uruchamiamy plik localization.ltx np. Notatnikiem.
- Zmieniamy linijkę "language = eng" na "language = pol"
Tym oto sposobem, ominąłem crash i gra się uruchomiła.