[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez utak3r w 23 Wrz 2010, 20:04

Kingpinwolf napisał(a):Wszystkie cienie w grze są takie "zerojedynkowe": albo ciemno jak w dupie, albo brak cienia. Wie ktoś o co biega?

Zajrzyj do tego tematu i spróbuj dać proponowane przeze mnie ustawienia w user.ltx. Masz po prostu za słabe światło, dostosowane do waniliowych shaderów, które są tak płaskie, że mają prawie zerowy kontrast.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...

Za ten post utak3r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kingpinwolf.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 23:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 23 Wrz 2010, 20:25

"Nowyj Siużet 5", czyli po polsku "Nowa Fabuła 5" to właśnie prawidłowa nazwa moda znanego u nas pod nazwą "Zew Monolitu". Natomiast "Ukryte Ścieżki", czy też z rosyjskiego "tajne tropy" to mod tego moda ;) którego głównym celem jest znaczne utrudnienie rozgrywki plus kilka nowych questów.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez utak3r w 23 Wrz 2010, 20:47

Jeszcze uściślając - nazwa "Zew Monolitu" wzięła się od moda, który stanowi zalążek późniejszej "Nowej Fabuły 5".
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez Piterxd w 23 Wrz 2010, 21:49

No Matrix wrzucil swoj mistrzowski komix :D - koniec offtopa

Co do shaderow - wgralem inne i jest lepiej :P

EDIT: moje ktorych uzywam od ok. pol roku :wink:

Mam taki bug z dzikami: http://www.youtube.com/watch?v=5NTQOuWZ1Yk
Biegaja tak w miejscu i sa niesmiertelne. Cos z tym mozna zrobic?

Uwagi moderatora:

Jakie? - caleb59
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 182

Postprzez djcycu w 23 Wrz 2010, 22:48

Są śmiertelne :) Z granata je! Albo nafaszeruj ołowiem :D U mnie działało :D
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pathetic_Ripper w 23 Wrz 2010, 22:50

Piterxd napisał(a):Biegaja tak w miejscu i sa niesmiertelne. Cos z tym mozna zrobic?

Te dziczki wpadły w anomalie, które je utrzymują w miejscu :wink: Jeśli podejdziesz za blisko to z radości się z niej wyrywają. Co do "nieśmiertelności" - u mnie gracko padają po dwóch strzałach ze strzelby, nawet nie kwikną (na tym etapie masz już chyba armatę od Charona?) :wink: No i mierz siły na zamiary - z bagnetem na dzika? I strzały w głowę? Wal Pan w tłusty bok! :wink: :P Te dziczki na stadionie są elementem orginalnej wersji, więc możesz być spokojny - to nie bug.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Piterxd w 23 Wrz 2010, 23:03

Spolszczonko Ripper to klasa sama w sobie, dialogi aż chce się czytać :) Zwłaszcza, że są pisane takim "specyficznym stylem", który bardzo pasuje do monolitu :D
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Postprzez Pathetic_Ripper w 23 Wrz 2010, 23:09

Thx :wink: Warto w ogóle wybadać wrażliwość mutantów na różne rodzaje obrażeń i dostosowywać technikę - do pijawek na przykład w ogóle nie strzelam - nóż to najlepszy sposób, niezależnie od tego czy jest "zamaskowana" czy nie. Nibyolbrzym = 1 granat F1, strzelać można do usranej... :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Pathetic_Ripper w 24 Wrz 2010, 11:25

Pierwszy post został uzupełniony o niewielki patch z poprawkami w tłumaczeniu. Literówki z pewnością będą jeszcze wychodzić - będę się starał korygować na bieżąco.

EDIT: Dołożono także do działu "Patche i dodatki" ciekawy patch od Piterxd'a :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez liwkid w 24 Wrz 2010, 17:21

Hejka,

Przede wszystkim pragnę podziękować za wszechmiar udane tłumaczenie i skompletowanie moda/modów do "kupy". Niestety, tak jak caleb59, ubolewam nad super zdolnościami snajperskimi wrogich npc. W wielu momentach walka to pojedynki rodem z dzikiego zachodu. Nie czytałem poradnika o głównej linii fabularnej i mam teraz spory problem, ponieważ oddałem obie gwiazdy wieczorne i brakuje mi chimer. Zabilem cztery chimery w chernobyl-2 oraz jedną w Prypeci. Gdzie znajdę więcej chimer do ubicia lub gwiazd wieczornych? (aha, zadanie z lekami od doktora)

Statystyki pancerzy się nie zgadzają. Którym mam ufać? Tym z opisu czy tym z uwzględnionymi modyfikacjami przez artefakty? Znalazłem dwa różne Egzoszkielety na tym samym poziomie uszkodzenia - zwykły i najemników. Zwykły był tańszy i dawał znacznie lepszą ochronę, a ten najemników (droższy) ochroną nie zawstydzał nawet skórzanej kurtki ze zwykłego SoC.

Noce to dnie i na odwrót. Spanie przyczynia się do zmiany godziny, ale nie pory dnia...
Ostatnio edytowany przez liwkid 24 Wrz 2010, 18:03, edytowano w sumie 3 razy
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez jaras76 w 24 Wrz 2010, 17:30

Zasysa jak dzikie z wyślito,co poprawia ten patch od przyrządów celowniczych i w jakich broniach?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Piterxd w 24 Wrz 2010, 17:49

Bron jest dalej od oka - muszka ia szczerbinka sa mniejsze - dzieki czemu celowanie jest realistyczniejsze i latwiejsze (masz tam screen porownawczy). Celowanie jest we wszystkich broniach zmienione.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości