hmm, nie wiem od czego zacząć...
...chcę się podzielić z Wami... ...moją radością

z tego moda...
jest po prostu full wypas, pełny bajer. Jak zobaczyłem efekt kiedy spróbowałem pogadać z kimś bez chowania broni i dostałem w bańkę - broń wypadła z rąk, mało tego, koleś natychmiast zabrał mój karabin, no SUPER, cieszyłem się jak dziecko (i wcale nie jestem masochistą - chodzi mi o efekt), dalej:
- okradli mnie

(a właściwie skrzynkę w barze, w której przechowywałem trochę towaru - ale wszystkiego nie zabrali, tylko co lepszy sprzęt)
- obserwowałem z daleka jak bandyci czają się do ciał swoich kompanów (których chwilę wcześniej "uśpiłem") i zbierają leżące dookoła karabiny
- niesamowity element paniki
- na początku próbowałem zaczaić się i ukraść BTR'kę stojącą przy bazie żołnierzy w Kordonie, okazało się że strzela

...i dostałem czapkę
szkoda, że nie ma pojazdów - przynajmniej żadnego nie znalazłem.
grałem w różne mody, Priboi_Story, OL, ABC, Jeppa's - z nich szczególnie spodobał mi się Priboi (może poza kwiatostanem), OL jest świetny, inne z resztą też dobre ale AMK rozwala swoim zróżnicowaniem - POLECAM każdemu. Myślę, że gdyby STALKER wyszedł z takimi możliwościami (nie wymagałoby to modowania) to zrobiłby niewyobrażalną furorę. W każdym razie wielkie uznanie i szacunek dla autorów moda, naprawdę kawał dobrej roboty, oczywiście dla autorów innych w/w modów również, gdyby nie oni gra szybko znudziłaby się wielu osobom.
Gram na wersji PL 1.0004 - wszystko działa bezproblemowo.