[Dima's Mod] czyli OL 2.2 + AM RC1 + AEM 0.3.1 + bonusy

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Dima's Mod] czyli OL 2.2 + AM RC1 + AEM 0.3.1 + bonusy

Postprzez Dymitr Izotop w 19 Lip 2009, 18:20

gamedata\config\misc\amk_mod_outfits
Noktowizory są w folderze 'anims' potrzebny będzie jeszcze 'postprocess.ltx'
"mod się robi, oj jak ciężko się robi, o Jezu, Bożesztymój - ale raczej nie powstanie nigdy"
P77
Awatar użytkownika
Dymitr Izotop
Modder

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:16
Ostatnio był: 24 Gru 2021, 20:37
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 52

Reklamy Google

Postprzez portals w 19 Lip 2009, 18:58

Mam pytanie Czy ten mod miesza coś z latarkami u npc?? Pytam ponieważ dotąd z żadnym modem nie mailem tego problemu a odkąd tego odpaliłem znikły mi latarki u npc
Czy ktoś wie jak to naprawić ew co zmienić w User.ltx?

U mnie osobiscie z latarkami bylo zawsze ok... - caleb59

Edytuje bo zapomniałem... mam jeszcze jeden problem...nie mogę wyciągnąć nic ze skrytek...podchodzę i nic nie ma możliwości żadnych próbowałem ze wszystkich stron rożne skrytki obejść i nic...

Problem z latarkami się chyba rozwiązał sam ( zmieniłem detale na mniejsze potem wróciłem do większych i są ) Tylko niech mi ktoś powie czy w tym modzie latarki npc świeca tak słabo ze nie oświetlają terenu przed nimi tak jak to było widać w vanili????

Może to głupie ale w opcjach masz zaznaczone latarki NPC
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez SzalonySnajper w 25 Lip 2009, 17:25

Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum.
Mam problem, otóż zainstalowałem tego moda, spolszczenie i fixa od polskich znaków
wszystko pięknie działa, mod świetny ale mam pewien problem.
Kupiłem u barmana śpiwór i gdy go używam znika on z ekwipunku,
nie ma żadnego menu wyboru na ile godzin chcę sie przespać
tak jak jest w ol 2.2, poprostu znika z ekwipunku i nic się nie dzieje.
Wie ktoś jak to naprawić?

U mnie osobiscie wszystko bylo zawsze OK - tym bardziej spiwor...Nigdy nie kupowalem spiwora bo domyslnie nosilem go od poczatku gry w ekwipunku i sie go nie pozbywalem - byc moze to bug (wkoncu to nie do konca dopracowana wersja moda) - trzeba pamietac tez ze ta wersja Dima's Moda to tak jakby BETA ukonczona przez @Dymitra Izotopa o ile pamietam zaledwie w okolo 50% lub troche wiecej - reszte przerabia aktualnie @The Witcher jako Dima's Mod: Enhanced...Jednym slowem prosze sie nie dziwic jesli wystepowac moga tego typu male niedociagniecia... - caleb59

Aha chciałbym jeszcze dodać że oprócz dima's moda instalowałem też:
-SWO 3.0
-Mod na dynamiczną muzykę
-Argus texture pack (Photorealistic zone)
-Photorealistic Zone: Creatures
-Hud and Blood mod
-Trochę skinów z fpsbanana
Ale te mody raczej nie mają ze śpiworem nic wspólnego.

Jednak chyba maja - mod na dynamiczna muzyke likwidowal mi na stale noz z uzycia - poprostu nie bylo go i nie mozna bylo go uzyc - czuje ze u Ciebie ze spiworem moze byc podobna historia wlasnie przez tego moda... - caleb59
SzalonySnajper
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2009, 17:19
Ostatnio był: 15 Lut 2010, 15:57
Miejscowość: Припять
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez pietrucha w 25 Lip 2009, 19:44

Skutkiem braku śpiwora jest dynamiczna muzyka. Też ją miałem i skutek jest taki sam.
Awatar użytkownika
pietrucha
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2009, 17:59
Ostatnio był: 31 Gru 2011, 18:42
Frakcja: Wolność
Kozaki: 3

Postprzez SzalonySnajper w 26 Lip 2009, 09:58

ok dzięki za odpowiedź, zaraz kasuję dynamiczną muzykę, pozatym ja noża też nie miałem ale po jakiejś walce na arenie zaczął mi działać xD. [szkoda bo ten mod na dynamiczną muzykę był bardzo fajny, ale może coś pokombinuję]

@Dymitr Izotop podpowiedzial mi ze to wina jakiegos skryptu zawartego w modzie na dynamiczna muzyke - rowniez uwazam ze bez tego moda to klimat gry traci ale jak ma nie byc noza i jak sie okazuje spiwora tez no to dziekuje bardzo ale postoje - tak BTW mozna to jakos zmienic samemu - przerobic dany skrypt ale co i jak to juz prosze pytac modderow nie mnie... - caleb59

właśnie chyba doszłem do tego... o ile sie nie mylę problem tkwi w pliku 'amk_mod.script', porównywałem ten plik z dima's mod i moda na dynamiczną muzykę programem winmerge i ten plik z moda na muzyke ma tylko jedna linijke tekstu podczas gdy dima's mod ma ich o wiele więcej.

#EDIT:
tak to chyba to i to powinno tez odpowiadac za brak noza:
Kod: Zaznacz wszystko
amk.spawn_item_in_inv("wpn_knife")

Probuj przekopiowac brakujace wpisy i zobaczymy co z tego wyjdzie - jak bedzie ok to mozna to bedzie jako fixa wydac... - caleb59

ehh jednak nie, pliki były takie same :|
różniły się tylko tym że w pliku od dima's mod wszystko było zapisane w około 2500 linijkach, a w modzie na muzykę było to samo tylko że w jednej linijce...
cóż chyba zainstaluje od nowa dima's moda z tymi modami wyżej oprócz moda na muzykę.

#EDIT2:
jakby ktoś inny do tego doszedł i wydał fixa, to instaluję bez zastanowienia się :D

Nie martw sie w Dima's Mod Enhanced nad jakim pracuje @The Witcher tez bedzie dynamiczna muzyka wiec nie ma sie co martwic! ;) - caleb59

ciekawe kiedy ten mod wyjdzie xD, mam nadzieje że już niedługo.

#EDIT3:
caleb59 a u ciebie jak masz moda na dynamiczną muzykę to śpiwór ci działa tak?

Pamietam ze mialem spiwor w inwentarzu ale z niego nie korzystalem - za to noz zniknal bezpowrotnie... - caleb59

#EDIT4:
gdy miałem tego moda na muzykę nie moglem otwierać schowków, tzn. mogłem gdy niemiałem o nim informacji a gdy już miałem o nim informację to niemogłem :/

okazało się że to także wina tego moda na dynamiczną muzykę, podsumując:
ten mod w połączeniu z ol2.2 lub dima's mod jest okropnie zabugowany.

a tak pozatym to nieco długawy ten post :]
SzalonySnajper
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2009, 17:19
Ostatnio był: 15 Lut 2010, 15:57
Miejscowość: Припять

Postprzez Messiah w 26 Lip 2009, 18:55

Dobra, ja powiem tak:

Spalił mi się komp, i muszę działać na laptopie...tak z nudów wszedłem na forum, i specjalnie dla tego moda zainstalowałem S.T.A.L.K.E.R. Warto było.

Mimo, iż gra ścina na lapku niemiłosiernie, to jednak gram. Bo mod jest zaj**bisty. Mnóstwo nowych broni, arena, no i OL...

Ale jest jedno ale. A właściwie dwa :P

U mnie na 1.0004 gra wywala jak pytam jakiegoś stalkera "Czy masz jakieś zadanie", ale mi to nie przeszkadza bo tego i tak nie brałem tego shitu...

Druga sprawa, mimo tego spolszczenia, niektóre kwestie i tak są po angielsku, nie mówiąc już o opisach przepisów na nowe artefakty, albo opowieści z Zony....trochę przeszkadza, bo w oryginalnym Oblivion Lost było to po Polsku.

Aha, i kiedy zainstaluję FIX`a do spolszczenia, to gra w ogóle nie jest po Polsku.

Facet tyle czasu na forum a taki fail! Mod jest pod patcha 1.0005 to po pierwsze a po drugie osobiscie dodalem spolszczenie ktore jest poskladane w okolo 95% wiec nie uzywaj niczego z pierwszego postu tylko przejzyj temat od konca (spolszczenie lepszej jakosci: http://odsiebie.com/pokaz/2766797---1b7c.html )... - caleb59
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez Dymitr Izotop w 03 Sie 2009, 19:13

Postanowiłem jednak dokończyć moda i wydać w takiej postaci jak założyłem to sobie na początku (żeby nie było niepotrzebnych stresów nie będę pisał kiedy). Wszystkie uwagi wziąłem sobie do serca i postaram się je uwzględnić w finalnej wersji, jako że trwają właśnie testy prawdopodobnie kilka rzeczy zostanie zmienionych i poprawionych.
"mod się robi, oj jak ciężko się robi, o Jezu, Bożesztymój - ale raczej nie powstanie nigdy"
P77
Awatar użytkownika
Dymitr Izotop
Modder

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:16
Ostatnio był: 24 Gru 2021, 20:37
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 52

Postprzez von Carstein w 05 Sie 2009, 11:44

I bardzo dobrze, że tak postanowiłeś. Przynajmniej wiemy, że się jej doczekamy. Jeżeli ktoś chce obejrzeć materiały dotyczące kolejnej odsłony DM niech patrzy TU. Te screny dotyczą DM:F (produkcji tylko i wyłącznie Dimitra). Elementów od Witchera jeszcze tam prawdopodobnie nie ma.

Mod w wersji którą testuje działa znakomicie. Bez buggów i tym podobnych widziwiaczy. Fakt, trza będzie jeszcze dużo rzeczy poprawić, dopieścić itp. Ale wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku.

Chwała Dimitrowi - naszemu kochanemu pracusiowi.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez stalker51 w 08 Sie 2009, 20:57

Dobra hej wszystkimmam problema.Gram na wersji 1.0005 i kiedy zainstalowałem tylko moda i nic więcej nie chce mi się włączyć wybija buga pomoże ktoś?
p.s.jeżeli to coś głupio łatwego to przepraszam ale jestem w tym wszystkim nowy
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Panczos w 08 Sie 2009, 21:01

Może byś loga podał, wróżki to my nie jesteśmy :| Znajduje sie tu (Dokumenty udostępnione/STALKER-SHOC/logs) od linijki FATAL ERROR.

EDIT literówki :)
Zona is brutal and full of zasadzkas Sory za pisownie.
Core 2 DUO E8400 3.00GHz
2x2GB RAM DDR3 GoodRam 1333 MHz
Asus GeForce 9800GTX +
Windows XP Home Edition SP3
Awatar użytkownika
Panczos
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 09:22
Ostatnio był: 28 Cze 2012, 11:53
Miejscowość: Gostyń Ślask
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

Postprzez stalker51 w 08 Sie 2009, 21:11

Dobra thx za chęc pomocy zainstalowałem fixa i działa sorry za kłopot :|

Dobra ja gram w tego moda już jakieś pare godzin i zdaje raport:
-Duuuuuuużo nowych rodzajów broni
-standardowo nowe mutanty
-bardzo fajnie zrobiona arena(nareszcie można się trochę pobawić i przy okazji trochę zarobić :) )
-wojny frakcji
-No i masa różnych innych pomniejszych rzeczy takich jak śpiwór
Gra się naprawdę miodnie nie miałem jeszcze ani razu wywałki do pulpitu ogólnie nie ma co myśleć tylko ściągać !!!
p.s da się dołączyć do takich frakcji jak monolit czy bandyci?
p.s.s czy po głównym wątku jest free play?
pszeaszam

Nie wal post pod postem. - F360
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Adi007 w 11 Sie 2009, 01:11

Linki do spolszczenia nie działają. :| Mógłby któs zrobić reupload?

Orientuj sie! - http://odsiebie.com/pokaz/2766797---1b7c.html - caleb59
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości