ok dzięki za odpowiedź, zaraz kasuję dynamiczną muzykę, pozatym ja noża też nie miałem ale po jakiejś walce na arenie zaczął mi działać xD. [szkoda bo ten mod na dynamiczną muzykę był bardzo fajny, ale może coś pokombinuję]
@Dymitr Izotop podpowiedzial mi ze to wina jakiegos skryptu zawartego w modzie na dynamiczna muzyke - rowniez uwazam ze bez tego moda to klimat gry traci ale jak ma nie byc noza i jak sie okazuje spiwora tez no to dziekuje bardzo ale postoje - tak BTW mozna to jakos zmienic samemu - przerobic dany skrypt ale co i jak to juz prosze pytac modderow nie mnie... - caleb59właśnie chyba doszłem do tego... o ile sie nie mylę problem tkwi w pliku 'amk_mod.script', porównywałem ten plik z dima's mod i moda na dynamiczną muzykę programem winmerge i ten plik z moda na muzyke ma tylko jedna linijke tekstu podczas gdy dima's mod ma ich o wiele więcej.
#EDIT:
tak to chyba to i to powinno tez odpowiadac za brak noza:
- Kod: Zaznacz wszystko
amk.spawn_item_in_inv("wpn_knife")
Probuj przekopiowac brakujace wpisy i zobaczymy co z tego wyjdzie - jak bedzie ok to mozna to bedzie jako fixa wydac... - caleb59ehh jednak nie, pliki były takie same

różniły się tylko tym że w pliku od dima's mod wszystko było zapisane w około 2500 linijkach, a w modzie na muzykę było to samo tylko że w jednej linijce...
cóż chyba zainstaluje od nowa dima's moda z tymi modami wyżej oprócz moda na muzykę.
#EDIT2:
jakby ktoś inny do tego doszedł i wydał fixa, to instaluję bez zastanowienia się
Nie martw sie w Dima's Mod Enhanced nad jakim pracuje @The Witcher tez bedzie dynamiczna muzyka wiec nie ma sie co martwic!
- caleb59ciekawe kiedy ten mod wyjdzie xD, mam nadzieje że już niedługo.
#EDIT3:
caleb59 a u ciebie jak masz moda na dynamiczną muzykę to śpiwór ci działa tak?
Pamietam ze mialem spiwor w inwentarzu ale z niego nie korzystalem - za to noz zniknal bezpowrotnie... - caleb59#EDIT4:
gdy miałem tego moda na muzykę nie moglem otwierać schowków, tzn. mogłem gdy niemiałem o nim informacji a gdy już miałem o nim informację to niemogłem :/
okazało się że to także wina tego moda na dynamiczną muzykę, podsumując:
ten mod w połączeniu z ol2.2 lub dima's mod jest okropnie zabugowany.
a tak pozatym to nieco długawy ten post :]