[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez LSith w 21 Mar 2011, 15:27

jak narazie to spotkałem tych 7 najemników na końcu prypeci ale himery niema same psy i snory
Image
Awatar użytkownika
LSith
Kot

Dołączenie: 16 Lut 2011, 19:35
Ostatnio był: 19 Sie 2012, 17:12
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 15:54

Dwie elektrochimery przyłączyły się do zabawy w bazie monolitowców gdy odbijałem ją z rąk najemników a potem następne chimery i pijawki molestowały mnie na tym parkingu gdzie w ogóle zaczyna się grę.
Tak wogóle to taka ciekawostka: jak walczycie z elektrochimerami to strzelajcie TYLKO w głowę, strzał który ją zabija nie powoduje elektrowyładowania więc jeśli nie widać łba lepiej wogóle nie strzelać. No chyba że pukawka z której strzelacie jest taka słaba że nie kładzie elektrochimery headshotem wtedy was popieści. :)
Co do serc kontrolera to jestem umoczony. :/ Nie ma żadnego sposobu żeby u któregoś ze sprzedawców było SK do kupienia? Ja się nie znam tak na modach ale może ktoś by umiał mi pomóc?
Jalkavaki - w czasie gry okradają nas 4 razy, lepiej się wcześniej zabezpieczyć bo tych rzeczy się już nie odzyskuje!! Sposoby na forum.
- jak pomogłem to kozaczka -

Za ten post Pesym80 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LSith.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez jalkavaki w 21 Mar 2011, 16:13

Teraz mam kilka schowków w których trzymam zapasy na takie niespodzianki. Oszukiwać nie mam zamiaru. W końcu dzięki temu gra nabiera rumieńców :)
Tylko czy artefakty respawnują się?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MałyGłód.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 16:30

Nie bardzo. Poza tym ja myślę że to gra "oszukuje" nie dając możliwości odzyskania naszych ciężko zdobytych rzeczy. (wyparowują czy co?) Gracz i tak ma pod górkę bo gra robi go w konia z cenami choćby, dlaczego gdy my coś kupujemy to ceny są często nawet cztery razy wyższe a gdy sprzedajemy to samo to za 1/3 wartości? (jak we wszystkich grach zresztą) Dlaczego to my gracze nie możemy znaleźć w grze jakiegoś łosia który BARDZO czegoś potrzebuje i mu tego opchnąć za czterokrotność wartości? Rozmarzyłem się. :D
Znalazłem kolesia który sprzedaje artefakty za 50 krotność ich wartości. LOL. 400 tysięcy za arta wartego 8 tysiaków. Masakra. O kosztach naprawy pancerzy nawet nie wspomnę.
Więc jak mogę, to ja robię grę w konia. :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez MałyGłód w 21 Mar 2011, 16:40

Gdzie mogę znaleźć dobry ekwipunek. Tak w okolicach Prypeci i Elektrowni. Oczywiście oprócz tych najemników w Prypeci, bo o nich już wiem.
Image
Podstawą szczęścia jest WOLNOŚĆ, a podstawą WOLNOŚCI odwaga.
Awatar użytkownika
MałyGłód
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 11:20
Ostatnio był: 14 Paź 2011, 22:36
Miejscowość: Galaktyka Kurvix
Frakcja: Wolność
Kozaki: 14

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 16:49

Na początku gry w skrzyniach na dachach reaktora i przy wyjściu z terenu kompleksu reaktora, ja w skrzyni w barakowozie koło bramy miałem WINTARA :) Zawartość jest generowana losowo więc save/load do skutku. Czasami trwa to na prawdę długo. Resztę przy trupach, pancerze i różne rzeczy też pojawiają się losowo. Czasami po walce prawie każdy trup miał pancerz a innym razem tylko jeden. Więc można powtórzyć walkę jak nie jesteście happy ze zdobyczy.
Ktoś wie gdzie można znaleźć arty brukowiec?
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 21 Mar 2011, 17:09

Na tracenie gratów jest prosty sztos. Pojawiając się na terenie Czarnobyla 2 wywalamy graty na glebę i dopiero potem wychodzimy przez ogrodzenie. Błysk w oczach i zanim porozmawiamy z Salomonem to lecimy z powrotem zebrać wszystko co wyrzuciliśmy. Póki nie pogadamy to Monoliciarze będą stali jak słupy i tylko darli japy. A reszta już wiadomo.
Ostatnio edytowany przez MiedzianeJaja, 21 Mar 2011, 17:15, edytowano w sumie 1 raz
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Cromm Cruac w 21 Mar 2011, 17:10

Ja znalazłem FN2000 w którejś ze skrzyń jakieś 5min po przybyciu do sarkofagu, czyli na samym początku gry. Wywaliłem go po niedługim czasie bo wciąż miałem wrażenie, że cheatuję :)

Pesym80 napisał(a):Ktoś wie gdzie można znaleźć arty brukowiec?

Pamiętam, że gdzieś były. Chyba w skrytcie Sienieckiego. Ale możesz je sam zrobić. Są wynikiem każdej nieudanej transmutacji artefaktu w anomalii.
Ostatnio edytowany przez Cromm Cruac, 21 Mar 2011, 17:19, edytowano w sumie 1 raz
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 17:16

Jak się szybko okazuje nawet najlepsza giwera i pancerz nie ratują przy strzałem w bańkę. Na początku nawet z wintarem i w egzo jest ciężko, szczególnie przy spotkaniu z Fantomami. Dlatego twórcy moda pozwolili na zdobycie tak dobrego sprzętu już na samym początku. Fajna odmiana po tych wszystkich gierach gdzie zaczynasz z łomem albo śmiesznym pistolecikiem. :D
To co nikt z sercem kontrolera nie pomoże?
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez Krol1979 w 21 Mar 2011, 22:56

KOLEDZY SKĄD MOGĘ POBRAĆ Stalkera "Zew Monolitu" (nie mówię o dodatku UKRYTE Ścieżki) podsuncie mi linka do pobrania bo szukałem ale nie mogę znaleść. Z góry dzięki
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Nikolai w 21 Mar 2011, 23:21

Tu masz temat,ale bodajże mod ten jest po rosyjsku.
viewtopic.php?t=6514&f=49
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Postprzez danyf w 21 Mar 2011, 23:32

witam
mam juz wszystkie fragmenty mapy schowka siemieckiego poza 6 czescia, z poradnika wynika ze powinien byc U Bandyty, przy ograbieniu.i tu pytanie gdzie go szukac. czy powniniec byc u któregos w jakims quescie( 1 czesc znalazłem u bandyty w jakims quescie).czy tez losow u jakiegos. czesto tez sa przy przejsciu do baru.
dzieki pozdro

danyf
Wygnany z Zony

Dołączenie: 01 Mar 2011, 11:13
Ostatnio był: 25 Mar 2011, 15:44
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości