[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Krol1979 w 13 Kwi 2011, 21:59

prubuje zrobić z artef. Łzy Elektry Łzy ognia i nie wiem ile razy już to robiłem i za choleręnie nie chcą mi wyjść,jest na to jakiś sposób by w końcu mi wyskoczyły Łzy Ogn...pomuszcie bo potem jeszcze muszę zrobić z tego Ł.Chimery x2 :-/
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez MiedzianeJaja w 13 Kwi 2011, 23:42

To jeszcze napisz jak to robisz i czy masz receptę na Łzy Elektry wgraną w PDA.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Krol1979 w 14 Kwi 2011, 06:15

MiedzianeJaja napisał(a):To jeszcze napisz jak to robisz i czy masz receptę na Łzy Elektry wgraną w PDA.

mam wszystkie receptury
Krol1979
Stalker

Postprzez smok61 w 14 Kwi 2011, 07:03

Łzy ognia i wszystkie artefakty, które powstają w piecu (spalaczu), najlepiej mi wychodziły pod mostem w drodze na Jantar z Dziczy. Nie zaszkodzi robić to w nocy, ale w dzień też się udaje.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez MiedzianeJaja w 14 Kwi 2011, 08:58

Krol1979 napisał(a):
MiedzianeJaja napisał(a):To jeszcze napisz jak to robisz i czy masz receptę na Łzy Elektry wgraną w PDA.

mam wszystkie receptury

Ale jak widać zapomniałeś napisać czy wrzucasz przodem czy tyłem, do jakiej anomalii wrzucasz, czy przy wrzuceniu artefaktu jaśnieje na chwile obraz, czy wylatuje ten sam artefakt z powrotem, czy moze wychodzi koci łeb, Czy w ogóle coś sie dzieje czy nic, czy wpada zmodyfikowany art pod tekstury itp...
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Pesym80 w 14 Kwi 2011, 09:30

Dokładnie, ja też transmutowałem arty przy moście w Dziczy i zaraz po przejściu na Jantar. Duży wybór anomalii w jednym m-cu. Nagrywasz stan gry tuż przed wrzuceniem. Takich kropli miałem z 16 sztuk, więc wrzucałem wszystkie na raz do elektro i do śpiworka na parę godzin. Po transmutacji wychodziła co najmniej połowa jak nie to load. Więc miałem z 8 łez elektry, ze dwa brukowce a reszta wypadała nie zmieniona. No i dalej. Stan gry i znowu wszystkie łzy elektry do spalacza a nie zmienione łzy spowrotem do elekto. Te łzy elektry które się zmieniły w łzy ognia wrzucałem do galarety w Jantarze i na koniec miałem ze dwie łzy chimery. Z 16 zwykłych łez przy odrobinie szczęścia można zrobić wszystkie arty po kolei z receptur, tak po dwie sztuki tych najlepszych mniej więcej. I wszystko w jednym miejscu. Tylko jeden art wpadł mi pod teksturę. Za to jak wszystkie wypadały z anomalii w nocy to świetnie to wyglądało. Powodzenia. Acha, no oczywiście między użyciami śpiwora trzeba odczekać bo Striełokowi nie chce się spać. :)
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez jalkavaki w 14 Kwi 2011, 09:40

A jak wrzucacie te artefakty? Przyznam się, że raz tylko z tym kombinowałem tylko. Wrzuciłem bodajże kulebiaka do elektro (czyli stanąłem obok anomalii, wyrzuciłem przedmiot na ziemię, ten zaczął fruwać nad anomalią) odczekałem stosowny czas i nic się nie stało. Zraziłem się więc do transmutacji.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Pesym80 w 14 Kwi 2011, 09:45

Źle, jak wrzucasz odpowiedni art do odpowiedniej anomalii (musisz mieć właściwą recepturę) to obraz powinien zrobić się biały na ułamek sekundy i art powinien w ogóle zniknąć. Wypadnie dopiero po czasie określonym w recepturze. Nie na wszystkie anomalie to działa dlatego podaliśmy gdzie jest najlepsze miejsce.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez vandr w 14 Kwi 2011, 12:10

Panowie, mieliście problem ze szpiegiem, którego należy przesłuchać? Za pierwszym razem spokojnie sobie klęczał, lecz gdy zacząłem grać drugi raz od nowa, on biegał po całym polu a grafika zaczęła skakać i klatkować.Teraz gram od nowa trzeci raz, i nie chce mi nawet wczytać ani autosave'a, ani zwykłego save'a...powoli tracę cierpliwość do tego moda, a szkoda bo naprawdę fajnie się gra.

EDIT: Mam poważny problem z modem. Reinstall gry i rozpakowanie ponowne moda nic nie dało. Niewczytywanie save'ów(zatrzymanie na Synchronizacja i jednej zmianie obrazka), zniknięcie zegarka pod mapką, dwukrotne kliknięcie na śpiwór skutkuje jego...zniknięciem z ekwipunku a szczytem wszystkiego było odsejwowanie mojej postaci na szczycie okrągłego budynku, podczas gdy stan gry zapisałem obok diabelskiego młyna. No i pomijam fakt wesoło biegającego szpiega, którego miałem zlikwidować (towarzyszące temu ścinki animacji) oraz fakt, że o 8 rano była noc,ciemna jak w dupie u murzyna. Ktoś wie co to się może dziać? Strasznie jestem podenerwowany ową sytuacją, bo kurczę fajnie mi szło do momentu kiedy musiałem zacząć grę od nowa, wtedy zaczęły się te problemy.Na zachętę postawię kozaka dla dobrej duszy, która skutecznie pomoże rozwikłać mi ten problem :) Zaznaczam, że po rozpoczęciu nowej gry,quick save'y wczytują się normalnie (zapisuję przez konsolę, komendą "save"a odsavowuje w menu przez "ostatni zapis", mam na myśli quick save'y które robię na samym początku gry,przy autobusie, bo gdy chciałem odsavować grę z późniejszym stanem, wyskoczył ten sam błąd "nil value",który został rozwiązany przecież przez instalację wersji gry 1.0001 a dopiero potem jej upgrade, bez downgradeowania) zegarek wraca na swojej miejsce, a dwukrotne klikniecie na śpiwór skutkuje albo wyborem ilości godzin snu, tudzież komunikatem że Striełokowi nie chce się spać. Strasznie dziwna i poryta sytuacja, a szkoda bo bardzo mi się podoba ten mod.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Krol1979 w 14 Kwi 2011, 15:38

MiedzianeJaja napisał(a):
Krol1979 napisał(a):

mam wszystkie receptury

Ale jak widać zapomniałeś napisać czy wrzucasz przodem czy tyłem, do jakiej anomalii wrzucasz, czy przy wrzuceniu artefaktu jaśnieje na chwile obraz, czy wylatuje ten sam artefakt z powrotem, czy moze wychodzi koci łeb, Czy w ogóle coś sie dzieje czy nic, czy wpada zmodyfikowany art pod tekstury itp...

nie wiem czy wrzucam przodem czy tyłem. W Dziczy np. jak wrzucam(pod mostem) to artef. już po transmisji wpada mi pod teksture(włazi w ziemie i znika) W D.Mroku wyskakuje mi ten sam co wrzuciłem(Łzy Elekt.) W Radarze wychodzi mi "koci łeb".Oczywiście jak wrzucam Ł.Elektry jaśnieje na chwile obraz i mam wszystkie receptury dla art. Krople
Krol1979
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 14 Kwi 2011, 17:35

Z transmutacją to jest tak. Najpierw dostajesz receptę do PDA. Tam jest napisane do jakiej konkretnej anomalii trzeba wrzucić konkretny artefakt , ile godzin trzeba czekać i jakie sa szanse (w procentach) na wystąpienie transmutacji (masz nowy art), jakie na odrzucenie (ten sam wylatuje z powrotem) lub na zniszczenie (wylatuje "brukowiec" a w innych modach "koci łeb").

1. Znajdujemy anomalię (w tym przypadku elektra). Szukamy takiej która znajduje się na płaskim terenie , najlepiej betonowym. Wszelkie górki i trawiaste tereny zwiekszaja prawdopodobieństwo wpadniecia artefaktu pod teksturę i jego utratę (taki błąd gry). Można sobie zrobić przed wrzuceniem sejwa i sprawdzić czy wpada czy nie.

2. Ustawiamy sie mozliwie blisko, tyłem do anomali (można stojąc tyłem lekko obrócic sie w prawo) i wyrzucamy z plecaka przedmiot. Jeżeli anomalia i artefakt sa zgodne z przepisem to zobaczymy krótkotrwały błysk i artefakt zniknie.
Jeżeli błysku nie ma a artefakt leży na ziemi to pomylilliśmy arta albo anomalię :E ew. stoimy za daleko.

3. Po upływie czasu potrzebnego na artmodyfikacje otrzymujemy info o jej zakończeniu (pikniecie i informacja na ekranie) a na minimapce pojawia się zaznaczone położenie arta.
I teraz, w okolicy anomali pojawia się albo zmodyfikowany art (pożądany wynik) albo ten sam art (trzeba próbować jeszcze raz) albo "brukowiec" (Co za pech).
Te trzy opcje są normalnie występujacymi w grze.

Błędem gry jest to że mimo otrzymania info o modyfikacji oraz symbolu na minimapie, artefaktu nie ma tam gdzie jest znacznik. To znaczy że wpadł pod tekstury i albo mozna machnąć ręka godząc się z jego utratą albo wczytać sejwa przed wrzuceniem i poszukać potrzebnej anomali gdzie indziej.

PS. Na magazynach wojskowych, na skrzyżowaniu dróg z bazy i z pod bariery nie rób artmodyfikacji w elektrze przypadkiem. Mi tam trzy łzy elektry pod teksturą wylądowały :E
Ostatnio edytowany przez MiedzianeJaja 14 Kwi 2011, 18:12, edytowano w sumie 2 razy
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Krol1979 w 14 Kwi 2011, 18:00

robię tak samo jak napisałeś ale robiłem to przodem do anomalii teraz spróbuję to zrobić tyłem może w końcu wyjdzie mi ten arte... Łzy Ognia
Krol1979
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości