[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez vandr w 27 Kwi 2011, 22:38

Jemu chyba chodzi o teleport na tym podeście, co Cię wysrywa na górę aby przejść po rusztowaniu do tej dziury w ścianie.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez caleb59 w 27 Kwi 2011, 22:44

Powinno Cię teleportować na dach gdzie znajdziesz jeden z Manuskryptów - misji tej nie daje Charon tylko jego kumpel... Dlaczego Cię nie teleportuje to już tylko @Soviet wie? :E Spróbuj wczytać poprzedni zapis gry (quick save o ile takie robiłeś - jeśli nie to auto save z najbliższej lokacji) - takie uroki ruskich modów - czasami bywają problematyczne...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez Pesym80 w 28 Kwi 2011, 01:32

caleb - obok spełniacza życzeń jest tylko jeden teleport o którym napisał vandr i jeśli nie działa to nie problem, bo na ścianie jest drabina na górę i wychodzi się w to samo miejsce gdzie przenosi teleport.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez Darth ReX w 28 Kwi 2011, 08:54

Nie wiem, jak wy, ale ja zrezygnowałem z tego moda. Poziom trudności jest nieziemski, a działają jedynie autosave'y, w związku z czym nie mam zdrowia na zabawę z tym modem. Jak dla mnie, zostawienie tego błędu w modzie to poważne niedopatrzenie ze strony twórców, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego hardcore, zatem pomyślałbym 2 razy przed puszczeniem czegoś takiego na scenę. Nie mam tu pretensji do utak3ra, ale do pierwotnych twórców moda.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Pesym80 w 28 Kwi 2011, 09:48

Darth ReX - to, że Tobie sejwy nie działają nie znaczy jeszcze że moda nie powinno wogóle być na scenie. Wiele osób, w tym ja, skończyło go bez większych problemów technicznych. Mod jest świetny a poziom trudności, w dobie dzisiejszych gier dla niedorozwojów (banalnie proste) wymaga cierpliwości, myślenia i kombinowania. Gra jest długa i ma fajną fabułę. Do niektórych niedoróbek i pomysłów twórców można się szybko przyzwyczaić. W końcu jak się gra w mody to trzeba być przygotowanym na błędy. IMO oby jak najwięcej takich pomysłów.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez jalkavaki w 28 Kwi 2011, 10:59

Hmmm. Z save/load nie mam problemów.
A że poziom trudności jest wysoki? Faktycznie nie jest to mod na jedno popołudnie.
Ten mod jest prawie tym czego oczekiwałem po STALKERZE. Jedna kulka - trup. Powąchanie anomalii - trup. Promieniowanie - trup.
W końcu trza myśleć, planować, kombinować. A nie w egzo, z RPK czy inną dobrą pukawą, dosłownie przebijać się przez grę. Ale jeśli ktoś woli takie rozwiązania to może powinien zastanowić się czy nie woli Seriuos Sam na ten przykład.
Choć przyznam, że czasem autorzy moda ładują bohatera w tak beznadziejnej sytuacji, że ma się ochotę wywalić tego moda
:

mowa tu zwłaszcza o poszukiwaniu manuskryptów i teleportacji w sąsiedztwo fantomów, z których jeden jest zawsze z tyłu

w dobie dzisiejszych gier dla niedorozwojów (banalnie proste) wymaga cierpliwości, myślenia i kombinowania.

O to to to. Jak wspomnę ile przechodziło się takiego Dooma czy Quake czy nawet pierwszych części Call of Duty to obecnie wydawane gry są pisane na góra dwa popołudnia (nawet Cywilizacja się stoczyła do tego poziomu).
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Marek0912 w 28 Kwi 2011, 14:29

Tez mialem problemy z save nie moglem ich pozniej wczytac =/
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do pozostałych 11% - wklej to do podpisu

:

Я люблю блины
Marek0912
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2011, 11:42
Ostatnio był: 14 Maj 2011, 19:24
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez jalkavaki w 28 Kwi 2011, 14:43

Takie pytanie: używacie szybki zapis/szybkie wczytanie?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Pesym80 w 28 Kwi 2011, 15:00

Mi quick i normalny save/load skopał się tylko podczas dwóch misji, musiałem je przejść na "jednym życiu" i tyle. Po ich zakończeniu przez całą gre nie miałem problemów z żadnymi stanami gry, czy to zapisywanymi przez menu czy na "szybko". Amen.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez Marek0912 w 28 Kwi 2011, 15:30

Ja koncze z modem bo nie moge wytrzymac juz 2 raz nowa gre zaczynam i doszlem teraz do misji z salomonem ale zabili mnie i nie chce sie gra wczytac =/
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do pozostałych 11% - wklej to do podpisu

:

Я люблю блины
Marek0912
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2011, 11:42
Ostatnio był: 14 Maj 2011, 19:24
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez vandr w 29 Kwi 2011, 07:42

eee,słaby jesteś. Mi już 5 raz uszkodziło save'y. Tym razem chyba w Radarze, niedługo będę miał 6 podejście do biegania po Elektrowni,hehe. Powinienem dostać złoty medal za wytrwałość i cierpliwość w boju. Na razie muszę tylko przejść Priboi Story.

EDIT: Właśnie, miałem spytać - czy nagminne wychodzenie ALT+TAB podczas gry w moda, może uszkodzić save'y? Pojawia się potem pusty log.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Pesym80 w 29 Kwi 2011, 09:22

vandr - mam pytanie tak z ciekawości. Tobie za każdym podejściem, w pewnym momencie gry padają WSZYSTKIE stany gry? Na ilu slotach zapisujesz?
Ktoś, kiedyś na tym forum (jakieś 120 stron wcześniej) napisał, a ja się zastosowałem do jego rady, żeby w każdej lokacji zapisywać inne stany. Np. jak jesteś w Czarnobylu to zapisujesz Cz-1, Cz-2, jak w Prypeci to Pryp-1, Pryp-2 itd. Nawet jak się wraca na lokację po jakimś czasie to numeruje się dalej. Tak więc zostaje mnóstwo sejwów z każdego momentu gry i można się cofnąć do dowolnego momentu. Bardzo wygodne jak coś nie gra.
Tobie wszystkie stany padają na raz i kupa?
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości