[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez fokol w 06 Maj 2011, 18:03

Witam! Panowie mam problem, mianowicie chodzi o papiery do miniguna które mają znajdować się na wysypisku. Byłem w opisanym miejscu, ale niestety nie znalazłem trupa wymienionego w opisie. Jest tam 5 lu 6 umarlaków, ale żadnego z nich nie można obszukać. Dodam, że między nimi jest anomalia "karuzela" więc może ona rozpieprzyła truchło które ma ww.papiery? Z góry dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
fokol
Kot

Dołączenie: 14 Mar 2011, 22:21
Ostatnio był: 26 Kwi 2021, 11:26
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Pesym80 w 06 Maj 2011, 18:13

W sumie całkiem możliwe. Ktoś, wcześniej miał już taki problem. Nie wiem czy coś w końcu poradził. Jedyne co możesz spróbować, to odegrać stan gry zanim pierwszy raz wszedłeś na tą lokację, po otrzymaniu questu na miniguna. Bo rozumiem że masz już to zadanie w PDA bo wcześniej tych trupów nie ma.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez fokol w 06 Maj 2011, 21:47

No to dupa zbita... Miałem zamiar zająć się tą zabaweczką jak dojdę trochę dalej i widzę, że niepotrzebnie. Teraz robię quest od barmana (ten z PDA) także nie ma sensu się wracać taki kawał dla kosiarki :| W każdym razie dziękuję
Awatar użytkownika
fokol
Kot

Postprzez gucio46 w 07 Maj 2011, 07:35

Mańkut gdzie go znaleźć mam go namówić do współpracy z Łukaszem :D biegałem po całej mapie ale go nie ma(kolo drzewa tez) może bug i czy jest niezbędne jego znalezienie dla dalszej części gry
Ostatnio edytowany przez gucio46, 07 Maj 2011, 11:51, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
gucio46
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2008, 19:39
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:45
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Pesym80 w 07 Maj 2011, 08:38

W pierwszym poście na pierwszej stronie tego tematu masz opis przejścia głównego wątku fabularnego. Masz tam mnóstwo informacji, między innymi gdzie znaleźć Mańkuta. Ponadto na górze jest jeszcze wyszukiwarka tematów. Wystarczy wpisać "Mańkut". To nie jest szczególnie skomplikowane.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 07 Maj 2011, 12:33

fokol napisał(a):No to dupa zbita... Miałem zamiar zająć się tą zabaweczką jak dojdę trochę dalej i widzę, że niepotrzebnie. Teraz robię quest od barmana (ten z PDA) także nie ma sensu się wracać taki kawał dla kosiarki :| W każdym razie dziękuję

Jest taka metoda żeby dopisać brakującą nam rzecz (w tym wypadku część instrukcji) któremuś handlarzowi i można ją wtedy normalnie kupić.
Ale. Sam nigdy tego nie robiłem (nie było potrzeby). Nie przypominam sobie żebym na tym forum widział coś o dopisywaniu przedmiotów (pewnie gdzieś jest). Na stalkerteam.pl też często było. Musiałbyś sobie poszukać bo w twojej sytuacji to chyba jedyna rozsądna opcja.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez gucio46 w 07 Maj 2011, 16:37

QUESTY HRABIEGO nie mogę znaleźć miejsca rozbicia drugiego helikoptera mimo ze mam opisane w PDA zlazłem mapę i nic
Awatar użytkownika
gucio46
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2008, 19:39
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:45
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez jalkavaki w 07 Maj 2011, 17:05

Idziesz w pobliże opuszczonego posterunku (taki przystanek autobusowy z przykręconym imadłem, kilkoma autobusami skrzynkami itp.). W okolicy jest skała na którą można wskoczyć i obejść owy posterunek od prawej strony. Wychodzisz za mapę. Odwracasz się, aby posterunek mieć po lewej. Wtedy na drugim wzgórzu na wprost będziesz widział podłużne linie na ziemi, które znaczą ślad rozbitego helikoptera. Na końcu tego śladu będą skrzynie z bronią i dokumentami.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive gucio46.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez fokol w 07 Maj 2011, 21:23

Dziękuję wszystkim za pomoc, będę dalej kombinował :) "I jak tu żyć bez gorzałki" Hehee... Idę na wódkę.
Awatar użytkownika
fokol
Kot

Postprzez Darkstyx w 08 Maj 2011, 10:40

witam mam mały problem, od jakiegoś czasu próbuje znaleźć antizombie dla Wykładowcy, jak dotąd znalazłem jednego leżącego który miał 5 sztuk, wie ktoś gdzie leżą pozostałe 5 sztuk??
Forgotten Past
Awatar użytkownika
Darkstyx
Kot

Dołączenie: 04 Lut 2009, 23:36
Ostatnio był: 16 Lut 2017, 03:58
Miejscowość: Pierwsza Stolica

Postprzez Pesym80 w 08 Maj 2011, 12:34

Wszystkie trupy, w tym ich szef z fajną giwerą, leżą w tej samej okolicy. Tylko trzeba się nieźle między tymi drzewkami i krzakami nalatać żeby wszystkich znaleźć.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez vandr w 09 Maj 2011, 17:04

TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości