[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka" -

Postprzez Pathetic_Ripper w 27 Sie 2010, 17:38

@Drax musisz pobrać dodatkowo pliki muzyczne. Linki są w pierwszym poście.

Za ten post Pathetic_Ripper otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Drax.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez RamzeS w 27 Sie 2010, 17:43

Zaton (CoP) , Jupiter (CoP) i Prypeć (CoP),

Widzę że w pierwszym poście zaszła lekka zmiana ..hmmm to ma być wprowadzone czy weszło wraz z nowym patchem?
Awatar użytkownika
RamzeS
Kot

Dołączenie: 12 Mar 2009, 16:05
Ostatnio był: 18 Kwi 2017, 19:24
Kozaki: 1

Postprzez yozue w 27 Sie 2010, 20:57

Mapy są dodane wraz z patchem 14.08, plus dead city. Ale z tego co się doczytałem to ponoć na mapy z copa jeszcze nie można się dostać, nie ma punktów przejścia, nie jest jeszcze rozszerzona fabuła na te tereny. Może się mylę, jak coś niech ktoś mnie poprawi.
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Postprzez MOS w 27 Sie 2010, 21:56

Nie chce być upierdliwy ale czy ktoś może wrzucić save z jakich kolwiek nowych terenów(niezbadane terytorium, generatory czy co tam jeszcze) mam dostęp do zapomnianego lasu, atp i obu pieczar + bagna.
Grał bym dalej ale mam teraz stale zwiechy na twardo gry nie wiem czym spowodowane(pewnie artem dla górnika).

Dupa zbita, bez różnicy dla mnie jakie i ile misji zrobiliście na mapach.
To samo z ekwipunkiem może być i goły stalker aby tylko można pozwiedzać mapy....
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez adziu_92 w 27 Sie 2010, 22:05

Uwaga spoiler!!!
Misja z Sową:

Podczas robienia misji dla Ducha w dziczy rozmawiamy sobie z Sową, po czym idziemy bawić się w Rambo i tłuc najemników. No i wszystko było by pięknie, gdyby nie to że Sowa zasuwa do przodu jak kamikaze i zawsze mi ginie. Nie sprawdzałem co się stanie później, bo za moment gra mi się wysypuje. Także mam pytanie czy on musi przeżyć, czy może zginąć, bo ma przy sobie pendrive i otrzymujemy misję po jego wzięciu.

W ogóle ta misja to kolejny bubel: Zdjąłem ze snajperki wszystkich Mścicieli z placu budowy i chciałem sobie pozdejmować resztę ze szczytu budynku, zdjąłem ze dwóch i co się okazało? Połowa Mścicieli ma "Grozę" i nagle wszystkim zachciewa się używać granatników. Takiej lipy to jeszcze w soljance nie widziałem. Nawet zginąć się normalnie nie da, bo gra się zacina po paru granatach....
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez bartejak w 28 Sie 2010, 19:06

Panowie, czym wy rozpakowujecie pliki z łatek do Soljanki? Bo nie mogę rozpakować szablonu aktualizacji ;/
Ostatnio edytowany przez bartejak, 18 Sie 2013, 17:12, edytowano w sumie 1 raz
"Nie jest to zwykły mod... To mod gry Chiquity." (by CrisuSPW)
bartejak
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2008, 19:00
Ostatnio był: 05 Paź 2023, 22:36
Kozaki: 0

Postprzez adziu_92 w 28 Sie 2010, 19:47

Do odpalania tych plików służy program 7zip:
Pobierz
Odpali zarówno pliki z rozszerzeniem .7z oraz .001.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Podznaczony w 28 Sie 2010, 22:30

Jestem pewien że ktoś udzielał wskazówek jak przeiść pieczare (chyba pieczara sie to zwie to miejsce do którego trafiamy po leku od doktora / bagiennego doktora) ale nie jestem obdarzony cierpliwością i po 30 minutach błądzenia poddałem się i wyłączyłem gre i napisałem do was. A spolszczenie z tą starą soljanką działa nawet dobre ale nie moge całego władować bo nawet gra nie odpali, ogólnie texty są polskie nazwiska tak sobie przedmioty po polsku i fajniej jest niż na najnowszej soljance bo można pograć zdaża się lag czasem ale nie tak długi i gra jest znacznie płynniejsza.
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Grassman0 w 29 Sie 2010, 09:37

Co do przejścia pieczary - w plecaku przed tobą są fanty do zabrania, miedzy innymi mapka która w sposób najprostszy pokazuje jak przejść tą lokację. Przejście tej lokacji to góra 5 minut.
:

Na końcu dochodzisz do sporej pieczary, gdzie znajduje się miedzy innymi stary górnik któremu oddajesz wcześniej zdobyte fanty( musisz mieć wszystko co zabrałeś z plecaka i ten czerwony artefakt), wypijasz lekarstwo które od niego dostajesz i wracasz do kordonu. Nie zapomnij też pozbierać części ubitych mutantów - u Sidorowicza dostaniesz za nie fajne fanty jak na początek gry

A co do niedziałania spolszczenia. Pewnie coś źle zrobisz - kieruj się poradnikiem zamieszczonym przez trurl3 i wszystko powinno ci działać.

Edit: Ma ktoś może przepis na artefakt Grawi?
Grassman0
Kot

Dołączenie: 18 Kwi 2009, 15:44
Ostatnio był: 18 Lip 2012, 21:29
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Podznaczony w 29 Sie 2010, 11:11

Grassman dzięki mam nadzieje że teraz skończe w 5 minut :wink: a spolszczenie ma prawo mi nie działać kompletnie bo to jest wersja soljanki najprawdopodobniej z 2009 13.12 a niektórzy pisali że w ogóle nie będzie działać dlatego się ciesze. Jakby ktoś rozmyślał nad tym czemu gram na tak starej wersji odpowiedź jest bardzo prosta. Stara wersja nie laguje tak bardzo i polecam tym którym gra zbytnio laguje sie lub chcą pograć w miare płynna soljanke. I jakby ktoś miał zamiar pograć to radze robić save co 5 minut : // cała wioska początkowa + bagienny doktor nie żyją po wczytaniu save'a w którym żyli : s

Tak w ogóle to szkoda zostawiać tego miniguna : ( tyle dobrych rzeczy można osiągnąć dzięki niemu :D
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Grassman0 w 29 Sie 2010, 11:54

:

No z tym 5 minut to miałem na myśli szybkie przejście bez szczegółowej eksploratacji tych pieczar. Co prawda na tym etapie to niema tam nic ciekawego do zdobycia ( bodajże można znaleźć dwa arty które można ze sobą zabrać - tj. kropla i kolczatka) Później do nich wrócisz by wypełnić kilka zadań i wtedy można znaleźć tu kilka fajnych artefaktów. Warto natomiast zbierać części mutantów, bo można później u Sida dostać za to fajne giwery jak na początek gry

A co do spolszczenia, to działa ono tylko z wersją 19.04 soljanki i samo w sobie ma wgranych kilka patchy. Linki do moda w tej wersji i spolszczenia masz w pierwszym poście. Jest tam tez kilka innych dodatków do tego moda - miedzy innymi balans broni i inteligentne wypadanie części mutantów przez co gra jest nieco łatwiejsza.
Grassman0
Kot

Dołączenie: 18 Kwi 2009, 15:44
Ostatnio był: 18 Lip 2012, 21:29
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez majber w 29 Sie 2010, 12:43

Będzie spolszczenie do najnowszej wersji moda? (czy jest w trakcie robienia albo czy są plany na to)
majber
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2010, 15:20
Ostatnio był: 22 Wrz 2010, 21:04
Ulubiona broń: Black Kite

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości