[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez djcycu w 30 Wrz 2010, 18:35

To go wyjmij z pojemnika :E Przecież ci Sidorowicz na początku mówi że towaru w ciemno nie bierze :E
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Wiit w 01 Paź 2010, 21:14

Oczywiście próbowałem na wszystkie sposoby. Ale dobra jest o jednego questa nie chodzi. Jeden bug w tą czy w ta nie robi różnicy. Natomiast jest coś mega denerwującego mianowicie wszystkie schowki są puste. Zarówno te nieodkryte jak i te "odkryte"(te o których mam info i są zaznaczone na mapie).
Wiit
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2008, 11:42
Ostatnio był: 26 Gru 2010, 21:53
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 01 Paź 2010, 22:15

A znalazłeś akurat tą Gwiazdę wieczorną? Bo ta dla Sidorowicza jest innym zupełnie artefaktem. Tak że musisz wziąć tą na którą masz namiary. Nie ignoruj też żadnego buga. Jak się coś sypie to już amen... Tak właściwie to radził bym wam poczekać na jakiś patch bo gra jak na razie jest nie do skończenia... Najlepiej by było jakby Arhara spakował to kurefstwo w jeden plik i umieścił na torrenta\dobry serwer... Było by mniej problemów z instalacją tego badziewia...

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Wiewiórka69.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Wiit w 01 Paź 2010, 22:44

Aha bo ja miałem tak że nie miałem żadnego namiaru na konkretne miejsce. Po prostu chodziłem sobie znalazłem w anomalii artefakt i pojawiło się info zanieś do handlarza.
Wiit
Kot

Postprzez djcycu w 02 Paź 2010, 01:38

No to musiałeś dobrze trafić... Kurde... To może spróbuj oddać za wszelką cenę ten artefakt. Może w końcu puści. Ale tak szczerze to odradzam ci gry na razie. Ludziska się skarżą że nie ma przejść - nie otwierają się po prostu. Sam tego doświadczyłem i stwierdzam że lepiej zaczekać jakiś czas na nowe patche. Ja nie wiem co ci modderzy narobili przy tej dopie w każdym razie dosrali więcej błędów :/ Problemy z przejściami nie są też prostą sprawą... Czasem aby się gdzieś dostać trzeba już wcześniej być w tej lokacji a skoro się nie otworzyła to jak się tam dostać? A no jest już problem... Bardzo podoba mi się rozwiązanie w LW3. Tam wszystkie mapy mają pootwierane przejścia. Wiem że otwarte już na zaś są jakimś bezsensem ale było by to stabilne. W ramach blokady do tych miejsc ustawić można by było dość silne emisje psioniczne i czy chcieć coś więcej? Moim zdaniem nie. A tak t opchają coraz więcej i mod powoli zastyga :(

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez wiewiur551 w 02 Paź 2010, 17:17

Popieram cyca, na ATP mam tylko teleport na kordon, bo reszta nie działa.
Pozatym schowek na mózgozwęglaczu jest do bani trzeba sie bawić z skryptach aby dało się go opróżnić.
Częsci potworów nie wypadają, a zdecydowana większosć rozwiązań w modzie jest subtelnie mówiąc nie przemyslana.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez Wiit w 02 Paź 2010, 22:18

A jaki polecicie inny podobny mod? Tzn taki w którym są mapki z innych stalkerów nowe bronie zadania itemy anomalie artefakty itp itd? Najlepiej żeby był po polsku oraz działał bez większych problemów.
Wiit
Kot

Postprzez k4r00 w 02 Paź 2010, 23:04

Zew Monolitu - właśnie w niego gram. Jest świetny!
Zagraj też w Priboi Story - tak jak w Zewie jest zupełnie inna historia
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Kozaki: 160

Postprzez Wiewiórka69 w 02 Paź 2010, 23:28

@Wiit te rzeczy które byś chciał to posiada mod soljanka, ale on jest dość że tak powiem niestabilny.. więc tobie odradzam. Za to zainstaluj sobie zew monolitu, masz spolszczenie które koledzy dobrze zrobili.. a i przy tym mnóstwo dobrej zabawy, praktycznie żadnych wylotów na pulpit..(chyba że na początku), jest jeszcze stary Priboi..niby też nie ma błędów, ale jest po prostu nudny. I to koniec z modami które mają to co chcesz.. a przynajmniej te które zostały spolszczone.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez wiewiur551 w 03 Paź 2010, 00:42

Mam problem wyłączyłem mózgozwęglacz i niestety nie moge isć na MW, przejscia nie ma. Da sie to jakos obejsć?
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Postprzez djcycu w 03 Paź 2010, 02:31

Wiewiór... Nie graj w tego moda bo się zapłaczesz... Mod jest gdzieś skopany i trzeba czekać. Aby otworzyć przejście na magazyny trzeba najpierw gdzieś zrobić quest (nie pamiętam gdzie). Graj już teraz dalej. Może uda ci się wrócić na ATP z elektrowni albo na Jantar z magazynów.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez wiewiur551 w 03 Paź 2010, 11:59

Jak już zaczołem to skończe. wczytałem poprzedniego sejwa i gram dalej. Najlepszym wyjsciem dla arhary było by zrobienie tego całego moda od początku. Na radarze wychodząc z bunkra i tłukąc monolitian jest pewien bug, monolitianie nie atakują potworów a potwory nie atakują monolitian, przegięcie 2 vs 1 :(
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości