przez Keldorn WistBlade w 07 Paź 2010, 15:15
Nie było mnie tutaj z rok pewnie i 1 post od tak długiego czasu muszę napisać bo się wku*wiłem, NS jest zaje*isty ale nie mam już ochoty zaczynać grę 3 raz bo mod ma swoje widzi misie i nie wiem nawet czemu mnie wywala z gry. Najnowszy problem mam teraz w Instytucie po wyjściu z kanałów - wychodząc około 0.20 i idąc w stronę głównego wejścia gra wywala nie pozostawiając żadnego wpisu w logu (tzn. fatal errora) od tak po prostu wita pulpit. Wcześniej grając 1 raz udało mi sie zabrać dokumenty i dojść z nimi do Baru teraz coś fiksuje. Za 1 razem w barze biorąc q od jakiegoś manego wywalało mnie do pulpitu z errorem typu 'taki q juz masz i kaszani sie ze story line" (nie pamietam już wpisu ale chodziło że kaszani się ten q z resztą q logu) Gra wywala czasami z errorem "za mało pamięci' Muszę robic po 5 savów bo inaczej któryś się może rozwalić. Będąc w Mrocznej Dolinie wypełniając q dla Naboja (ten z zabiciem eskorty) dostaje się q na zaniesienie Biesowi skrzynki z nabojami ale przy autosave podczas dostawania q coś się pie*doli i nie można zloadować tegoż autosave bo nie ma skrzynki a q jest. Innym razem tez w MD po zrobieniu q na mackę pijawki dla Propora zjebały się autosave, quicksave i 1 kopia jednocześnie bo podczas loadowania tych 3 savów wywalało do windy bez errora. Nie polecam też robienia save podczas Blowout`ów bo zawita error podczas loadu.
Ogółem mod zajefajny ale zaczyna mnie już krew zalewać, nie wiem jak zrobić ten q na dokumenty z Instytutu Agro, nie wiem jak przejść na bagna z CS bo mam q na zabicie Stalkera-handlarza a przejścia nie ma w Kordonie a wg. CS powinny być 2 (udało mi sie tylko przejść z Wysypiska do Lasu -chyba- i z powrotem) ogólnie to jest wiele niewiadomych i zaje*iście chaotycznie poprowadzona fabuła moda w taki sposób że nie da się tego poprawnie zrobić bez solucji (oczywiście w cyrylicy)
Edit:
Już chyba wiem co mnie wywala z gry mianowicie blowout mniej wiecej o godzinie 0.20-1.20 się rozpoczyna wszystko jest ok podczas samego blowouta ale po skonczeniu, mniej wiecej po 5 sek, grę wywala do windy. Nie ma loga więc nie wiem co jest przyczyną ale spróbuje z blow w innej lokacji może na wysypisku nie wywali. Dodam tylko że nie wylazłem od razu z kanałów tylko wylazłem wejściem i polazłem powybijać bandytów w Mrocznej Dolinie a dopiero później wróciłem z misją zabicia bandytów do kanałów pod Instytutem. Jeszcze jedno co zauważyłem to "elektryczna chimera" albo eteryczna, chyba, powoduje błędy bo w jej obecności gra świruje właśnie wywalaniem do windy.
Edit2:
Ok dobra wiadomość taka że na Wysypisku po blow nie było wipe do windy a zła taka że po wejściu na teren Instytutu po 10 sek biegania znów mnie wywaliło i tak generalnie wale tego moda bo jak widzę trzeba się nieźle gimnastykować żeby coś utaj zagrać na luzie. Na dzień dzisiejszy ten mod jest tak stabilny jak... wstaw co chcesz. Generalnie może następne patche coś poprawia a może i nie. Fajnie się grało do wysypiska (bez wipe do windy i błędów) później jest coraz gorzej.
Zapoda ktoś nazwą jakiegoś moda podobnego do NS tzn. posiadające grywalne nowe tereny z q, nowe bronie, NPC, mutanty itp.
Ostatnio edytowany przez
Keldorn WistBlade 07 Paź 2010, 17:22, edytowano w sumie 5 razy