[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Wiewiórka69 w 06 Paź 2010, 21:26

Nie ma.. ale też zauważyłem że bardzo długo się wczytuje gra, co jest utrudnieniem. Choć mi to tak bardzo nie przeszkadza bo za często nie ginę..a nie da się tego rozwiązać w żaden sposób.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 06 Paź 2010, 21:42

Monza by wyłączyć synchronizacje co skryci wczytywanie gry ale kosztem późniejszych przycięć .

wiewiur551

Już wiem jak się tam dostać , pewnie nie miał bym z tym problemu ale te gumisie co zaśmiecają forum pytając się co 2 post o spolszczenie ...

Wiec tak w x18 musisz zabrać laptopa jest w miejscu gdzie była wizja . Lecisz do kreta(chyba sprawdzę i poprawie) w kordonie dajesz mu artefakt i 9 tys. rubli po tym on ci daje namiary na teleport i już jesteś w ,,magazyny wioskowe,, tak samo z bagnami jak dalej to nie wiem nie posiadam tego artefaktu co on chce .

Czy ktoś mógł by poratować sprawnymi linkami do tej paczki z utworami muzycznymi 1,4GB ?
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez aenwu w 06 Paź 2010, 21:46

Mi nie przeszkadza czas wczytywania, ale mogło by tak nie mulić po wczytaniu gry jak rzucę np śrubą.
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz
GPU: Ge Force 9600GT
Matherboards:Gigabyte Ga- 970A UD3
Ram: Corsair 6Gb
Mouse: Logitech MX 1000
aenwu
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2007, 23:52
Ostatnio był: 14 Gru 2012, 23:43
Miejscowość: Zona
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 13

Postprzez wiewiur551 w 06 Paź 2010, 22:26

Stare nie działa już kiedys sprawdzałem. A nie działa dlatego że doszły nowe potworki np. bibliotekar i nie ma co z nich wypadać czy jakos tak ( w logu było napisane ;/)
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez Kpuc w 06 Paź 2010, 23:14

Już znalazłem te brakujące pliki do odtwarzacza mp3

Jeżeli kogoś interesuje to sprawne linki
http://www.megaupload.com/?d=9TJYBLJE
http://www.megaupload.com/?d=TLNPVK3

Uwagi moderatora:

Po co był ten spoiler?
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez Keldorn WistBlade w 07 Paź 2010, 15:15

Nie było mnie tutaj z rok pewnie i 1 post od tak długiego czasu muszę napisać bo się wku*wiłem, NS jest zaje*isty ale nie mam już ochoty zaczynać grę 3 raz bo mod ma swoje widzi misie i nie wiem nawet czemu mnie wywala z gry. Najnowszy problem mam teraz w Instytucie po wyjściu z kanałów - wychodząc około 0.20 i idąc w stronę głównego wejścia gra wywala nie pozostawiając żadnego wpisu w logu (tzn. fatal errora) od tak po prostu wita pulpit. Wcześniej grając 1 raz udało mi sie zabrać dokumenty i dojść z nimi do Baru teraz coś fiksuje. Za 1 razem w barze biorąc q od jakiegoś manego wywalało mnie do pulpitu z errorem typu 'taki q juz masz i kaszani sie ze story line" (nie pamietam już wpisu ale chodziło że kaszani się ten q z resztą q logu) Gra wywala czasami z errorem "za mało pamięci' Muszę robic po 5 savów bo inaczej któryś się może rozwalić. Będąc w Mrocznej Dolinie wypełniając q dla Naboja (ten z zabiciem eskorty) dostaje się q na zaniesienie Biesowi skrzynki z nabojami ale przy autosave podczas dostawania q coś się pie*doli i nie można zloadować tegoż autosave bo nie ma skrzynki a q jest. Innym razem tez w MD po zrobieniu q na mackę pijawki dla Propora zjebały się autosave, quicksave i 1 kopia jednocześnie bo podczas loadowania tych 3 savów wywalało do windy bez errora. Nie polecam też robienia save podczas Blowout`ów bo zawita error podczas loadu.

Ogółem mod zajefajny ale zaczyna mnie już krew zalewać, nie wiem jak zrobić ten q na dokumenty z Instytutu Agro, nie wiem jak przejść na bagna z CS bo mam q na zabicie Stalkera-handlarza a przejścia nie ma w Kordonie a wg. CS powinny być 2 (udało mi sie tylko przejść z Wysypiska do Lasu -chyba- i z powrotem) ogólnie to jest wiele niewiadomych i zaje*iście chaotycznie poprowadzona fabuła moda w taki sposób że nie da się tego poprawnie zrobić bez solucji (oczywiście w cyrylicy)

Edit:
Już chyba wiem co mnie wywala z gry mianowicie blowout mniej wiecej o godzinie 0.20-1.20 się rozpoczyna wszystko jest ok podczas samego blowouta ale po skonczeniu, mniej wiecej po 5 sek, grę wywala do windy. Nie ma loga więc nie wiem co jest przyczyną ale spróbuje z blow w innej lokacji może na wysypisku nie wywali. Dodam tylko że nie wylazłem od razu z kanałów tylko wylazłem wejściem i polazłem powybijać bandytów w Mrocznej Dolinie a dopiero później wróciłem z misją zabicia bandytów do kanałów pod Instytutem. Jeszcze jedno co zauważyłem to "elektryczna chimera" albo eteryczna, chyba, powoduje błędy bo w jej obecności gra świruje właśnie wywalaniem do windy.

Edit2:
Ok dobra wiadomość taka że na Wysypisku po blow nie było wipe do windy a zła taka że po wejściu na teren Instytutu po 10 sek biegania znów mnie wywaliło i tak generalnie wale tego moda bo jak widzę trzeba się nieźle gimnastykować żeby coś utaj zagrać na luzie. Na dzień dzisiejszy ten mod jest tak stabilny jak... wstaw co chcesz. Generalnie może następne patche coś poprawia a może i nie. Fajnie się grało do wysypiska (bez wipe do windy i błędów) później jest coraz gorzej.

Zapoda ktoś nazwą jakiegoś moda podobnego do NS tzn. posiadające grywalne nowe tereny z q, nowe bronie, NPC, mutanty itp.
Ostatnio edytowany przez Keldorn WistBlade 07 Paź 2010, 17:22, edytowano w sumie 5 razy
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez bartlomieju1 w 07 Paź 2010, 16:06

Witam. Jestem stałym użytkownikiem tego forum ale nie miałem jeszcze tutaj konta. Mam problem z tym modem. zainstalowałem Soljanke i "RC3-PL dopa 14.08.10 i patch 03.09" + jakieś tam DODATKI. Problem w tym od pewnego czasu że włącza mi się menu naciskam nowa gra i poziom trudności. Wyświetla mi Ładowanie Obiektów i wyłącza się stalker. Jest to dosyć dziwne ponieważ wszystkie inne mody działają mi elegancko i sprawnie, próbowałem już wszystkich soljanek, spolszczeń, patchy, uaktualnień, DODATKÓW i ciągle za każdym razem jest ta sama sprawa. Proszę o pomoc.
bartlomieju1
Kot

Dołączenie: 07 Paź 2010, 16:00
Ostatnio był: 04 Paź 2012, 21:11
Miejscowość: Żagań
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 07 Paź 2010, 16:22

bartlomieju1 napisał(a):Witam. Jestem stałym użytkownikiem tego forum ale nie miałem jeszcze tutaj konta.

Szkoda. Widać, że nie przeczytałeś nawet regulaminu, który jest u góry w jebitnej ramce na każdej podstronie w tym dziale... :/
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez tomekz w 08 Paź 2010, 00:15

Witam. Ma ktoś działającego patcha 20.08.2010? Bo ściągam tego z pierwszego posta i jak chce odpalić ściągniętego rarka to wyskakuje mi, że plik posiada niewłaściwy format lub jest uszkodzony :(
tomekz
Kot

Dołączenie: 07 Paź 2010, 00:27
Ostatnio był: 23 Wrz 2023, 00:36
Kozaki: -1

Postprzez atikabubu w 08 Paź 2010, 07:22

Yyy... 7-Zip albo aktualizacja Win Rara.
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 19:05
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Kpuc w 08 Paź 2010, 10:15

Mam 2 dość dziwne bugi , o ile pierwszy ma łatkę ale nie stety u mnie nie działa gra się crash-uje to drugi zdarzył mi się 2 raz tylko i wyłącznie w zaginionym lesie .

Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez wiewiur551 w 08 Paź 2010, 10:46

Wywalanie rzeczy z plecaka >> w niektórych lokacjach np. kordon, Jantar bedzie wywalało. Proste rozwiązanie obejdź te miejsca w których wywala.

Nadal nie mam przejscia na bagna, jak jakies znajdziesz to daj znać.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości