[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Junx w 17 Paź 2010, 21:00

Pewno zauważyli niektórzy lub większość graczy że w laboraborium X16 gra im daje crasha gdy przeszukują zwłoki. Znam przyczynę tego jest nią to że jak dobrze wiecie i nie raz niektórzy grali to zombików doktorków nie było i gra już nie daje rady bo nie ma tam pamięci ich w oryginale. To jest taka porada dla wszystkich :wink:
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Kwi 2026, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez remek w 17 Paź 2010, 22:09

Witam,ja mam inny problem jestem w grze już daleko i ten log wstrzymuje mi wejście na inne lokacje (kwestia Klika)

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... - shadow of chernobyl\gamedata\scripts\zamok.script:175: attempt to index local 'sitem' (a nil value)

Proszę o pomoc.

Uwagi moderatora:

Logi w [code] - xkx
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez tomekz w 18 Paź 2010, 05:43

A ja mam problem z przejściem na ATP, pewnie nieraz o tym ktoś pisał, ale tu jest 190 stron :) Mianowicie niemam zaznaczonego na mapce tego przejścia koło baru, a mam zdobyć dysk z ATP jak dobrze pamiętam, można cos z tym zrobić?
tomekz
Kot

Dołączenie: 07 Paź 2010, 00:27
Ostatnio był: 23 Wrz 2023, 00:36
Kozaki: -1

Postprzez Kpuc w 18 Paź 2010, 18:44

tomekz napisał(a): Mianowicie niemam zaznaczonego na mapce tego przejścia koło baru, a mam zdobyć dysk z ATP

Czy wgrałeś najnowsze spolszczenie 10.10.10 ?

Spolszczenie można nagrać na już istniejące pliki starego ale ja polecam wypakować i skompilować moda od nowa i na to dopiero wgrać ostatnie spolszczenie .

Jak jeszcze sobie nie poradziłeś to napisz na GG podeślę ci swojego save i sprawdzisz czy się wyświetli jak nie to masz źle moda skompilowanego , a jeżeli się wyświetli to musisz się cofnąć o kilka zapisów wcześniej i robić od nowa questy .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez aenwu w 18 Paź 2010, 22:03

Kpuc napisał(a):
Spolszczenie można nagrać na już istniejące pliki starego ale ja polecam wypakować i skompilować moda od nowa i na to dopiero wgrać ostatnie spolszczenie .

O co ci chodzi z tą kompilacją?
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz
GPU: Ge Force 9600GT
Matherboards:Gigabyte Ga- 970A UD3
Ram: Corsair 6Gb
Mouse: Logitech MX 1000
aenwu
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2007, 23:52
Ostatnio był: 14 Gru 2012, 23:43
Miejscowość: Zona
Frakcja: Wolność
Kozaki: 13

Postprzez Kpuc w 18 Paź 2010, 22:17

Morze dziwnie się wyraziłem - rób zgodnie z instrukcja o to mi chodzi

Był moment ze wyszły 3 spolszczenia w tygodniu a w zasadzie łatki jak nadpisywałem pliki to mi się gra ciągle crash-owała albo text był puł na pół polski/rosyjski ale bez czcionek RU wiec skompilowałem moda i wgrałem tylko ostatnie spolszczenie od tamtego czasu gram i wszystko działa jak powinno
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez tomekz w 18 Paź 2010, 23:34

Dzięki, po wgraniu tej polonizacji 10.10.10 i cofnięciu się o pare savuv, mam zaznaczone to przejście na ATP, ale przy przechodzeniu do baru wywaliło mnie na pulpit, "niemożna utworzyć pliku który istnieje". Jutro to dokończę... :-/

Można gdzieś wyłączyć ten auto zapis? Bo znów mnie wywaliło...
tomekz
Kot

Dołączenie: 07 Paź 2010, 00:27
Ostatnio był: 23 Wrz 2023, 00:36
Kozaki: -1

Postprzez xxKoMiSxx w 19 Paź 2010, 21:03

Zdaje się, że link do spolszczenia wygasł..
Mógłby ktoś reupnąć?

I przydałby się jeszcze fix dla monitorów panoramicznych na jakimś normalnym serwerze..
xxKoMiSxx
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2009, 21:11
Ostatnio był: 07 Lut 2017, 17:37
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Wheeljack w 19 Paź 2010, 23:04

A kolega widział ten post? viewtopic.php?f=49&t=5531&start=2256#p115295

Dodajcie link do spolszczenia do pierwszego posta, by nie było "link nie działa"...

Uwagi moderatora:

zrobione - Matrix
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:02
Miejscowość: Fraktal
Kozaki: 726

Postprzez Keldorn WistBlade w 20 Paź 2010, 22:46

Mam mały problem, jestem w ATP z q od Adrenaliny na zdobycie dysku no i wszystko fajnie ale nie widzę nigdzie tego dysku ani owego stalkera co ma go ponoć mieć. Wchodząc na ATP spotykam kota, gadam z nim, ide do obozu "samotników" biorę q na wybicie bandytów w centralnej części mapy (w tym całym kompleksie ala Kordon) i żaden z nich nie ma dysku teraz pytanie
1. czy Ci bandyci - da się z nimi pogadać tak jak np. w Dolinie Mroku po podarowaniu jednemu z nich apteczki czy będą oni już na starcie wrogo nastawienie i nie skorzy do pogaduszek ?
2. praktycznie to wygląda tak że zabiłem ich wszystkich, oddałem q Kalininowi (czy jakoś tak) wziąłem kolejne na zdobycie artefaktów i odeskortowanie gońca, później następne na Igłowiec itd. czy ten dysk dostanę w późniejszej fazie gry na ATP czy coś zlamiłem na początku już.
3. Mam backup save z przed wejścia na ATP więc się nie obawiam co najwyżej straciłem tam czas.

Jeśli gdzieś już jest napisane to poproszę o skierowanie do odpowiedniej strony bo jest ich już 190 a mnie nie chce się czytać tego całego spamu, ew. poproszę o odpowiedź.

Edit:
OK dzięki to w zasadzie z całą resztą sobie poradziłem tylko ten cholerny dysk się gdzieś zawieruszył i myślałem że może po wybiciu bandytów i wojska się "pojawi" Wszystkie q tam działają bo zrobiłem, przejścia się otwierają w w zasadzie 1 od Adrenaliny i 2gie (na wysypisko) za q na 3 arty.
\/
\/
\/
Ostatnio edytowany przez Keldorn WistBlade 20 Paź 2010, 23:35, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez Kpuc w 20 Paź 2010, 23:25

Keldorn WistBlade napisał(a):Mam mały problem, jestem w ATP z q od Adrenaliny na zdobycie dysku no ...

ATP jest dość krótkie JEŻELI KTOŚ NIE CHCE SOBIE PSUĆ ZABAWY PROSZONY JEST O NIECZYTANIE RESZTY POSTA !

Idziesz do ...

:

Masz tam dwie chatki w pierwszej po lewej stronie mapy lezą zwłoki i artefakt w plecaku , drugi dom jest po prawej stronie w lesie tam leży ciało z dyskiem w plecaku ale uważaj jak weźmiesz dysk to nie wiadomo skąd pojawia się bandyci reszta zadań to zabicie szefa bandytów który nasyła na oddział fale bandytów i znalezienie 3 artefaktów po czym dostajemy namiary na wyjście z ATP ale możemy jeszcze pomoc w wybiciu wojska i jest to jak na razie ostatni quest na ATP ja dopiero wróciłem z Czarnobyla po odmowie przyłączenia się do świadomości-Z wiec możliwe ze jeszcze tam będą dodatkowe questy ? Wybicie bandytów z bazy nie jest konieczne .

ps. zapomniałem jest jeszcze quest z przeprowadzeniem kota przez te lokacje , a te 3 artefakty leża porozrzucane po całym ATP luzem , musisz po prostu ich poszukać .
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Keldorn WistBlade.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez Keldorn WistBlade w 22 Paź 2010, 17:12

Tak więc teraz to już chyba koniec będzie z tym modem, po q dla łowcy Zachar czy jak mu tam (na zabicie najemników w Dziczy) nie mogę już wejść na ten teren bo wypada pulpit z errorem:
FATAL ERROR

[error]Expression    : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function      : CPatrolPathManager::select_point
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line          : 155
[error]Description   : any vertex in patrol path [ros_sniper2_walk] in inaccessible for object [ros_sniper2]

Jestem po oddaniu pendrive`a od Krugłowa i odparciu ataku najemników, poszalałem trochę po Magazynach Wojskowych i chciałem iść na Dzicz porobić q typu Broń członka Powinności itp. ale już nie mogę bo na synchronizacji pada. Wydaje mi się że to po opcji dialogowej z tym łowcą o zabezpieczeniu Dziczy dla dalszych podróży.
I ..uj jednym słowem bo za daleko jestem żebym miał ochotę ponownie zaczynać grę.

Edit:
znalazłem plik ros_sniper2 ale w nim jest tylko:
[smart_terrains]
none = true

[logic]
active=camper

[camper]
sniper = true
def_state_campering = threat_na
radius = 100
path_walk = ros_sniper2_walk
path_look = ros_sniper2_look
i nie wiem co można tu zmienić żeby zadziałało, w plikach ros_sniper od 1 do 5 jest ta sama treść. Skasowanie pliku ros_sniper2 dało tylko tyle że po synchro wlazłem ostatecznie na tereny Dziczy po czym gra po kilku sek. wywaliła znów do pulpitu.

Nie mogę nigdzie znaleźć pliku patrol_path_manager.cpp
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości