[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Kpuc w 23 Paź 2010, 20:01

Czy ktoś potrafi to zrozumieć ?

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : _VertexStream::Lock
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\R_DStreams.cpp
[error]Line          : 44
[error]Description   : (bytes_need<=mSize) && vl_Count

stack trace:

Dzieje się to na mapie zapomniane tereny .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Reklamy Google

Postprzez yozue w 23 Paź 2010, 20:23

Wystarczy użyć "szukaj" albo poszperać w temacie!

Jeśli tak masz cały czas, to zmień render w opcjach na statyczny i zmniejsz widoczność!

Za ten post yozue otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive zdzicho.
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 34

Postprzez Kpuc w 23 Paź 2010, 21:01

Dzieje się to tylko na tej właśnie mapie , zmiana ustawień nic nie daje .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez mirzal w 23 Paź 2010, 21:36

Proszę o działający tj. aktualny link do spolszczenia.
Awatar użytkownika
mirzal
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2010, 14:38
Ostatnio był: 27 Lut 2018, 21:04
Miejscowość: Bar woj. Świętokrzyskie
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 25 Paź 2010, 22:14

Szukaj kilka postów wstecz :) Powinno działać. A teraz prośba dla kolegów:

Czy ktoś mógłby podać namiary na Gwiazdę Wieczorną dla Sidorowicza? Mam na myśli to że się nigdzie jej nie doszukałem tym razem a to zadanko mi wadzi w PDA... Czy ktoś mógłby mi napisać co mam wpisać w SPAWNERZE aby dany artefakt zespawnować? Od razu zaznaczam że zwykła Gwiazda Wieczorna nie pomoże. To musi być ta Sidorowicza. Korzystałem już z tablicy przedmiotów z rosyjskiej strony. Śpieszyć się panowie :) Łowcy kozaków dostaną 1 flaszkę więcej za pomoc w tym problemie :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez k4r00 w 25 Paź 2010, 22:32

Siema cycu. Ja nie używałem spawnera ale podpowiem Ci że gwiazda dla Sida jest w 2 miejscach (przynajmniej dwa były u mnie) - niedaleko tunelu z elektrami w w takim małym zagłębieniu (o ile dobrze pamiętam koło pniaka), a druga na wprost wyjścia z tunelu pod mostem po lewej stronie (musisz przejść kawałek dalej między anomalie i tam znalazłem za pierwszym razem). cycu myślałem że już spasowałeś z Solyanką :D
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez djcycu w 25 Paź 2010, 22:46

Przełamałem się bo mi się nudzi :D Przeszedłem już stary scenariusz i została mi ta Gwiazdka dla Sidora a w całym kordonie już jej nie ma :) Szukam po plikach ale cholera wie jak oni to zapisali. Cóż... Pójdę dalej :) Zobaczę co tam narobili po nowych lokacjach. A nawiasem wspomnę że piszę treściwą recenzję moda aby każdy się zapoznał z czym ma do czynienia zanim zacznie sobie szarpać nerwy :) Ale zanim napiszę to najpierw przejdę tyle ile na razie serwuje dany mod. Krótko powiem że chodzi gorzej jak poprzednie wersje ale na szczęście nie wywala po emisjach z powodu zbyt dużej ilości anomalii. Powiem jeszcze że mod się zatrzymuje... Silnik nie wyciąga :) A co do artefaktu to dalej podpowiadajcie co mam wpisać bo tym razem mi tego arta nie zespawnowało na mapie albo wpadł mi pod mapkę... Zwykle nie miałem problemów z jego znalezieniem.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez k4r00 w 25 Paź 2010, 22:50

Hmm a może wczytaj jakiegoś sejwa sprzed Kordonu, mógł wleźć pod mape. A co do recenzji o Solyance - informuj mnie na bierząco :wink:
PS. Ech jak czytałem ile razy Ci się wywaliła Solyanka kiedyś to zwątpiłem i zdjąłem palec z przycisku Download... :-/
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez djcycu w 25 Paź 2010, 23:01

W sobotę 37 razy miałem wypad :) Ale grałem twardo i przeszedłem bardzo dużo. Ale gram jak Bruce Wszechmogący :D Ledwie koleś wyskoczy i już pada trupem bo na tyle ile ja podchodziłem zdążyłem całego moda zapamiętać. Teraz to już raczej nie możliwe abym dał rady otrzymać artefakt tradycyjna metodą Play Fair (nie na odwrót :D ) bo jestem już naprawdę bardzo daleko. Już dawno po Warlabie i dawno po Starej Wsi :) Jeśli chcesz w to grać to próbuj ale musisz być strasznie ostrożny... Sama zona niebezpieczna ale najbardziej niebezpieczne jest środowisko gry... Wywala, psuje save czasami, giną postacie, dostają zwiechy... Może do końca tygodnia skończę grę a wtedy opiszę co i jak. Może ktoś się pofatyguje i da znać Archarze że jest taki niezadowolony klient (czyt. ja) który by pomógł im wybierać to co fajne a odrzucić to co psuje rozgrywkę. Myślę że gdyby zaingerowali w kilka rzeczy to i mod był by stabilny i przyjemny... Noż popatrzcie nocą na horyzont... Najlepiej ATP... Widok jak na cmentarzu 1 Listopada :D Wszystko świeci jak znicze... Przy podejściu do Szpitala to samo... Rozumiem anomalie tego samego typu (pomysł z CS i CoP) ale mix wielu w jednym miejscu to zdecydowana przesada.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez k4r00 w 25 Paź 2010, 23:10

Też kusiło mnie żeby sprawdzić nowe lokacje, ale po moich doświadczeniach z ATP itd. - zrezygnowałem :( A moim zdaniem Arhara powinien puknąć się w łeb i posłuchać fanów, a nie ładować pełno pierdół czyniąc moda niestabilnym. Odrobina krytyki odnośnie niektórych elementów by mu się przydała.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez Keldorn WistBlade w 26 Paź 2010, 12:33

Ja sobie dałem spokój z tym modem na razie, możliwe że za jakiś czas wyjdzie stabilna wersja, jak na dzień dzisiejszy mod oferuje zbyt wiele niewiadomych (złych) sytuacji takich jak wywalanie errorów w najmniej odpowiednich momentach, ginące kluczowe postacie, masa anomalii w najmniej odpowiednich miejscach (miałem przypadek że anomalie - 2 - zrespiły mi się w barze w miejscu przechodzenia z Wysypiska na Bar - Bar/Wysypisko w taki sposób że pojawiając się na mapie wpadałem od razu w anomalie i ginąłem a grając na poziomie mistrz sami wiecie jak jest z nimi) na dodatek anomalie potrafiły się zrespić 4 w jednej na przykład. Mod wyciąga za dużo w stosunku do tego co silnik potrafi nam dać. Już ostatni error w Dziczy pogrążył wg. mnie tego moda i dlatego zrezygnowałem na dzień dzisiejszy z niego ale nie zamierzam zapomnieć o min.

Co do gwiazdy wieczornej - spróbuj może koło tej starej fabryki tam ma się respić, 3 razy zaczynałem grę i tam był, jeśli nie ma tam to spróbuj koło miejsca gdzie ratowało się stalkera z misją oddania perdrive dla Sida. Około środka pomiędzy nasypem kolejowym a budynkiem gdzie był stalker znalazłem ten artefakt (2 razy się tam zrespił) w innych miejscach nie znalazłem tego arta. Problem polega na tym że czasami mimo punktu respu znajdowałem artefakty w innych miejscach. Nie mam mapki Kordonu ale postaram się coś znaleźć zaraz i zaznaczyć.

Edit:
Znalazłem tam gdzie zaznaczyłem czerwonym kolorkiem, sorki że tak mało dokładnie:
Image
nie jestem w 100% pewny ale wydaje mi się że znalazłem raz koło przejścia na Wysypisko ale nie dam sobie ręki uciąć.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez czeresniaczek1 w 26 Paź 2010, 15:31

Nie było mnie na forum 3 miesiące.Czytałem że ktoś ma problemy z wypadaniem ekwipunku mam na to sposób,w pliku script znajdujemy ded moroz oraz drrr w obu plikach jest tak samo:
local weight_normal = 350
local weight_max = 500
local items_dropped_max = 0
wpisujemy w ostatniej linijce w obu plikach cyfrę zero i nic nie gubimy działa w 100% nawet po przekroczeniu max obciążenia.

----------------

Podana fraza - forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=5531&p=101792&hilit=moroz#p101792 - nie została odnaleziona.

Uwagi moderatora:

Ta http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=5531&p=101792&hilit=moroz#p101792 - ati | double post i fail :E

Za ten post czeresniaczek1 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Ścierwnik Barbridge.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości