[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez de Arellano w 28 Gru 2010, 19:24

Mam małą prośbę do osób posiadających grę na dysku. Obecnie straciłem zapał do tego moda, grałem w niego pół roku temu, ale nawet teraz widzę że szkoda na niego czasu. Co do prośby to dotyczy ona kombinezonu z kamuflażem optycznym, mógłby ktoś w tym temacie wstawić pliki tego kombinezonu, czyli model, teksturę, config - chciałem to podłożyć pod czystego SHOC'a, nie wiem czy wymaga jeszcze skryptu do działania, gdyby jednak ten kamuflaż powodował że stalkerzy nas nie zobaczą jeśli nie oddamy strzału, to również proszę o plik w załączeniu. Za pomoc postawię :wódka:

de Arellano
Wygnany z Zony

Dołączenie: 21 Cze 2010, 12:15
Ostatnio był: 01 Sty 2011, 22:32
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 28 Gru 2010, 22:05

Czyś ty ohuyał? :D Kto ci będzie szukał :D Piernik wie co w tym modzie ruszyć by cokolwiek wyciągnąć :D W Crysisa zagraj tam masz w pełni działający nano-suit. To o co prosisz to jest przecież jakoś powiązane z AMK... Wątpię by się dało wyciąć to tak prosto i żeby potem działało. Nie jestem złośliwy czy cuś... Po prostu ten mod ma burdel w sobie i jest niczym sieć... Coś wycinasz niby działa a zaraz crash! I wyszło by na to że byś musiał pół moda kroić.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez MacTavish w 29 Gru 2010, 16:35

Stalkerzy pomóżcie!!chyba chodzi o jakąś texturke dało by się ten error jakoś załatać?

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CRender::texture_load
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line          : 295
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find texture 'ui_arhara_vitek_voron'

Uwagi moderatora:

Logi w code. - xKoweKx
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
MacTavish
Stalker

Dołączenie: 07 Lis 2010, 18:22
Ostatnio był: 24 Lis 2016, 02:25
Miejscowość: Катовице/Katowice
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 7

Postprzez Magnus14 w 29 Gru 2010, 22:00

MacTavish- spróbuj najpierw odpalić grę wyłaniając najpierw wszystkie programy tak aby zostały tylko te najpotrzebniejsze. Bowiem ja miałem podobny błąd: gra nie mogła załadować danej tekstury.

A jeśli nie pomoże to wywal całą gamedata-e i wrzuc po kolei wszystko na nowo.

Ponawiam swoje pytanie:

(zamieszczam je w spoilerze bo troszke długie)

:

Ja mam takie pytanie co do fabuły:
Rozpoczyna grę i mam znaleźć doktora ale potrzebuje wódki dla wojskowych ( tu 1 problem bo wódki nie ma nigdzie po tej stronie mostu więc wybrałem się na wysypisko i też nie znalazłem więc się wkurzyłem i po prostu przebiegłem obok wojskowych) dotarłem do wioski ale tam doktora nigdzie ni ma a po chwili do wioski wpada horda 4 połamańców mordując stalkerów w wiosce.

Podsumowując: Gdzie jest wódka i doktor?
Nie trać wolności dołącz do powinności!
Awatar użytkownika
Magnus14
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:06
Ostatnio był: 20 Sty 2013, 20:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 8

Postprzez MacTavish w 29 Gru 2010, 23:06

Postaram się odpowiedzieć Ci kolego tak jak i Ty mnie
Wódka będzie prawdopodobnie przy nasypie kolejowym. Są opuszczone dwa budynki (wylegują się tam mięsacze) te budynki to obóz stalkerów w części Czyste Niebo w jednym z tych domków jest skrzynka i tam jest wódka i pare fantów.

Doktor jest przy ognisku w jednym z dwóch bunkrów, łatwo go rozpoznać siwy, broda itd. da Ci antidotum po którym wylądujesz w pieczarze... ojj ile ja sie namęczyłem żeby z niej wyjść! powodzenia!

Jeżeli nie znajdziesz doktora idź do sidorowicza drzwi u niego będą zamknięte i wtedy dostaniesz jakąś informacje że musisz isc do doktora albo pytaj stalkerów! doktor jest napewno w bunkrze.

I jeszcze taka mała ciekawostka po drugiej stronie tych budynków jest chatka i ruiny innej chatki tam gdzie można spotkać lisa. Wejdź na strych ten chatki znajdziesz tam skrzynke z nabojami do pistoletu, śrut, jakies konserwy i chyba pare bandaży.

Pozdrawiam.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
MacTavish
Stalker

Postprzez Podznaczony w 30 Gru 2010, 00:13

MacTavish ta ciekawostka nie jest aż taką ciekawostką bo chyba każdy przeszukuje wszelkie pomieszczenia i wszystko gdzie można coś znaleźć bo każdy fant jest coś wart. Ja aktualnie jestem koło Agropromu i przestałem grać :P ale wróce niedługo do soljanki. Przez ten nasyp fajnie się przechodzi tak jak opisano w poradniku. A tak w ogóle jest chyba dwóch wojskowych na nasypie prawie niewidzialnych czy to są nano kombinezony ?
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez MacTavish w 30 Gru 2010, 01:14

Tak więc znalazłem źródło loga ani w gamedacie w grze ani w czysto ściągniętej soliance nie mam pliku

Kod: Zaznacz wszystko
ui_arhara_vitek_voron

który powinien się znajdować w gamedata->textures->ui
Ktoś byłby tak miły i sprawdził czy go posiada i ew. przesłał by na pw?
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
MacTavish
Stalker

Postprzez Nyguz w 30 Gru 2010, 11:25

Dobra. Załóżmy, że chcę pograć sobie w Soljankę. Czy ktoś mógłby mi krok po kroku opisać co zrobić od instalacji StalkerA do gry w Soljankę? Chciałbym jeszcze w ferie pograć, a tam jest tyle tych wersji, patchy i innych szytów, że się pogubiłem i mnie to odstraszyło. A gra zapowiada się fajnie na trailerze.

Przynajmniej niech ktoś poda nazwy plików jakie mam pościągać, jakie patche i wersję najlepszą Soljanki.

Proszę :D
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Podznaczony w 30 Gru 2010, 11:44

To po pierwsze ten torrent 6gb ma i od razu spatchowany jest i od razu dope ma. http://rutor.org/torrent/67423/s.t.a.l.k.e.r-narodnaja-soljanka-ot-arhary-2010-pc
I żeby to rozpakować musisz mieć data unpackera i w dodatku rosyjskiego ale nic takiego ważnego tam nie pisze po prostu zaznaczasz które chcesz wypakować i czekasz.
http://www.przeklej.pl/plik/stalker-data-unpacker-zip-0025cl59m2mv
Potem dwa patche do soljanki i tutaj z rosyjskiego serwera transfer jak krew z nosa leci więc polecam pobrać z serwera stalker team.
http://www.stalkerteam.pl/pobieralnia/pobierz.php?$plik=patche_20_08_2010_i_03_09_2010
No i na końcu spolszczenie soljanki też z stalker team.
http://stalkerteam.pl/pobieralnia/pobierz.php?plik=sol_pol_28_12
No i to wszystko voila :wink: Więc musisz się uzbroić w cierpliwość i zwolnić sporo miejsca na dysku :P Kłopotów raczej nie powinieneś mieć jeśli nie będziesz instalował żadnych dodatków i w opisanej kolejności.

Za ten post Podznaczony otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nyguz.
Podznaczony
Stalker

Postprzez Nyguz w 30 Gru 2010, 12:15

A czy Soljanka podnosi wymagania gry? tzn. Skoro mogłem grać w ShoC na maxymalnych ustawieniach bez ścinki, to czy w Soljankę także da rade? Czy jednak nie... :-/
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Podznaczony w 30 Gru 2010, 14:11

No dosyć znacząco podnosi wymagania ten mod ale możesz spróbować załączyć na max ustawieniach ale wróże lagi lepiej na średnich wtedy pewniejsze jest że gra będzie w miarę płynna.
Podznaczony
Stalker

Postprzez trurl3 w 02 Sty 2011, 15:38

Magnus14 napisał(a):Ja mam takie pytanie co do fabuły:
Podsumowując: Gdzie jest wódka i doktor?

Wódka jest w starej fermie świńskiej, na prawo od drogi nie dochodząc do mostu. Wchodzisz prawego budynku i w trzeciej czy czwartej od końca wnęce po prawej stronie leży skrzynka. Rozbijasz strzałem z pistoletu (bo raczej nie masz noża). Tak jest wódka. Na końcu po prawej leży trup stalkera z którego możesz skorzystać AK, jak się uda (rzeczy w plecaku trupa spawnują się losowo, ale zawsze coś skorzystasz). Po budynkach biegają mięsacze - ostrożnie.
Doktor jest w 'Wiosce kotów' po drugiej stronie przejścia przez posterunek pod mostem kolejowym, za mostkiem nad przepustem (na dole leży trup specnazowca Andrieja - TRZEBA go obszukać teraz i wziąć z niego notatkę. Potem może zniknąć). Dalej po prawej jest wioska. Pośrodku wioski za ogniskiem po prawej są dwa wejścia do piwniczek. W lewej piwniczce czeka na Ciebie doktor. Dostajesz 'lekarstwo' i masz jazdę do Pieczary. Zanim stamtąd nie wrócisz nikt z Tobą nie będzie chciał rozmawiać, a Sidor zamyka się w swoim bunkrze.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki

Za ten post trurl3 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive AiMaster.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości