[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez kgb678 w 04 Sty 2011, 23:06

otóż ja mam problem wpakowałem soljanke i patche na koniec spolszczenie (pilu xrgame.dll nie znalazłem najwyrazniej jestem ciemny ) i gra konczy sie wyrzuceniem na pulpit :( oto tresc loga:
Kod: Zaznacz wszystko
Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:   APPCRASH
  Nazwa aplikacji:   XR_3DA.exe
  Wersja aplikacji:   0.0.0.0
  Sygnatura czasowa aplikacji:   46c2babe
  Nazwa modułu z błędem:   ntdll.dll
  Wersja modułu z błędem:   6.1.7600.16559
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:   4ba9b21e
  Kod wyjątku:   c0000005
  Przesunięcie wyjątku:   00028de5
  Wersja systemu operacyjnego:   6.1.7600.2.0.0.256.1
  Identyfikator ustawień regionalnych:   1045
  Dodatkowe informacje 1:   abcc
  Dodatkowe informacje 2:   abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9
  Dodatkowe informacje 3:   abcc
  Dodatkowe informacje 4:   abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9

Uwagi moderatora:

Logi dajemy w tag [code][/code]
kgb678
Kot

Dołączenie: 01 Sty 2011, 22:50
Ostatnio był: 24 Sty 2011, 13:53
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez DanieloZ w 05 Sty 2011, 23:44

Nie znalazłeś go w folderze solianki, czy ze stalkerem ? W folderze solianki jest w DODATKI, w folderze bin, a na kompie to tam gdzie zainstalowałeś stalka, np. C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin .
MUSISZ podmienić ten plik, bo inaczej nie ma szans żeby działało.
Otwórz oczy i spójrz na świat z innej perspektywy, być może odkryjesz coś, co zmieni twoje życie.

Za ten post DanieloZ otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kgb678.
Awatar użytkownika
DanieloZ
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2010, 20:27
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 16:55
Miejscowość: Siemianowice Śl.
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 6

Postprzez czeresniaczek1 w 06 Sty 2011, 10:13

Mam pytanie do jakiego folderu wrzucić dopełnienia.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 06 Sty 2011, 17:42

Analogicznie wg folderów. Gdy masz folder gamedata to wystarczy go wkleić do foldera z grą a podczas gdy system zapyta o zamianę plików potwierdzić tą akcję :) To wszystko. Jeśli nie ma foldera gamedata tylko inne foldery to trzeba popatrzeć jak to leży w gamedacie moda. Jeśli widzisz podobne foldery to stosujesz tą samą opcję co wcześniej ale wrzucając kilka folderów. W razie czego najlepiej zrobić kopię zapasową.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Magnus14 w 08 Sty 2011, 01:45

trurl3 napisał(a):
Magnus14 napisał(a):Ja mam takie pytanie co do fabuły:
Podsumowując: Gdzie jest wódka i doktor?

Doktor jest w 'Wiosce kotów' po drugiej stronie przejścia przez posterunek pod mostem kolejowym, za mostkiem nad przepustem (na dole leży trup specnazowca Andrieja - TRZEBA go obszukać teraz i wziąć z niego notatkę. Potem może zniknąć). Dalej po prawej jest wioska. Pośrodku wioski za ogniskiem po prawej są dwa wejścia do piwniczek. W lewej piwniczce czeka na Ciebie doktor. Dostajesz 'lekarstwo' i masz jazdę do Pieczary. Zanim stamtąd nie wrócisz nikt z Tobą nie będzie chciał rozmawiać, a Sidor zamyka się w swoim bunkrze.

Tylko doktora nie ma w żadnej z piwniczek i w tym mój problem.

Specnazowca nie znalazłem.

Czy cały problem może być spowodowany tym że nie poszedłem prosto do wioski kotów ale przeszedłem na wysypisko pomogłem w obronie przed bandytami i dopiero wróciłem?
Aczkolwiek gdy rozpocznę nową grę i od razu pobiegnę do wioski ( po prostu przebiegając obok wojskowych) jest to samo- doktora nie ma.
Nie trać wolności dołącz do powinności!
Awatar użytkownika
Magnus14
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:06
Ostatnio był: 20 Sty 2013, 20:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 8

Postprzez wiewiur551 w 08 Sty 2011, 03:39

TAK. Musisz isć prosto do wioski kotów.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez trurl3 w 08 Sty 2011, 11:27

Doktor jest obowiązkowy, i specnazowiec Andriej również, jeśli nie chcesz stracić dużej części gry. A bez Doktora w ogóle dalej nie pójdziesz ze scenariuszem. Jeśli ponowne rozpoczęcie nie pomaga, pozostaje tylko reinstalacja Soljanki, a najlepiej także podstawki SoC.

[Problem] Czy spotkał się ktoś z problemem braku kropek na minimapie? Próbuje przystosować inny HUD i wszystko gra oprócz wyświetlania na minimapie kropek NPC-ów (Żywych i martwych) oraz kropki GG. Nie mam pojęcia gdzie szukać tego mechanizmu...
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez Mitchel w 08 Sty 2011, 12:18

FATAL ERROR

[error]Expression    : I
[error]Function      : CInifile::Load
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 166
[error]Description   : Can't find include file:
[error]Arguments     : amk_mod_matras.ltx 

PLS pomóżcie.Zainstalowałem wszystko z instrukcją a tu BuG :facepalm:

EDIT:Zainstalowałem ponownie a tu znowu BuG
FATAL ERROR

[error]Expression    : hGame
[error]Function      : CEngineAPI::Initialize
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\EngineAPI.cpp
[error]Line          : 67
[error]Description   : Game DLL raised exception during loading or there is no game DLL at all

Под угрозой. Излучения
Image

Mitchel
Wygnany z Zony

Dołączenie: 13 Mar 2010, 12:03
Ostatnio był: 09 Lut 2013, 15:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Samotny w 08 Sty 2011, 13:51

Kto zna link do muzyki z radia :?:
Niema muzyki bo mam pusty folder :
S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\sounds\ogg_player
:|
Awatar użytkownika
Samotny
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2010, 13:24
Ostatnio był: 30 Kwi 2011, 15:56
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez Podznaczony w 08 Sty 2011, 15:21

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2724148
Na tej stronie dajesz na Скачать .torrent файл i potem pobierasz torrent i instalujesz którąś z paczek muzycznych (są 3) po instalacji powstanie gamedata.dby w której spakowane są piosenki i wtedy potrzebny ci program do rozpakowania gamedaty i tutaj ludzie mówią o total commanderze co dla mnie jest absurdem skoro można używać czegoś prostszego i łatwiejszego w obsłudze. Mianowicie ściągnij sobie te unpackery
http://www.przeklej.pl/plik/stalker-data-unpacker-zip-0025ng5k61dc
I używaj tylko RU bo ten EN nie jest zbyt przydatny. RU rozpakuje ci każdy ruski mod czy cokolwiek co jest rosyjskie a do tego ma ok.30kb.
I tak w ogóle jeszcze chciałbym ci powiedzieć że w każdej tej paczce jest radio i muzyki do fleshek które można kupić.
Jakbyś miał jakieś problemy to pisz ja na razie próbuje jakoś wrzucić do soljanki moje piosenki chociaż sporo fajnych piosenek jest już w soljance jak np: Modern Talking albo The Final Countdown chyba Europe :P jeszcze jest Kate Perry I kissed a girl a dalej to nie wiem 3 fleshki mam na razie i nie do końca przesłuchałem każdą.
Więc jakby ktoś znał sposób na wrzucenie własnych piosenek do soljanki to prosiłbym o porady tutaj lub na pw (Konwersja mp3 na ogg a potem zmiana nazwy na te które są w folderach z piosenkami na fleshkach nie działa :( )
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 08 Sty 2011, 18:03

A ja przesłuchałem wszystkie piosenki. Najbardziej podobają mi się kawałki kapeli o nazwie Arija. Grają twardo i bardzo fajnie mi się tego słucha :) Ogólnie polecam zedrzeć całość i słuchać nawet w poczciwym Winampie tak jak ja :)

Magnus14 napisał(a):Czy cały problem może być spowodowany tym że nie poszedłem prosto do wioski kotów ale przeszedłem na wysypisko pomogłem w obronie przed bandytami i dopiero wróciłem?
Aczkolwiek gdy rozpocznę nową grę i od razu pobiegnę do wioski ( po prostu przebiegając obok wojskowych) jest to samo- doktora nie ma.

Widzę że cię pokusiło o głupoty... Nie rób takich akcji bo wiele zawalisz i staniesz. Nie ma tu żadnych kuchennych drzwi tak że jak zawalisz to po fabule. Jeśli chciałeś nieco uzbrojenia to wystarczy od razu biec za Astronomem i wypatrywać martwych stalkerów póki jeszcze nikt ich nie przeszukał. Idzie nawet L85 i Abakana znaleźć tak ze opłaca się poszukać :) Jeśli masz ochotę na sporo ammo do pistoletu to leć w obok wioski kotów w pobliża placówki wojskowej. Jak się postarasz to nikt cię tam nie ustrzeli a zarobić można około 400 pestek. Mało owszem ale jak dopadniesz Bizona to będziesz miał porządną kosiarkę wraz z paliwem :D
Ostatnio edytowany przez djcycu, 08 Sty 2011, 18:11, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Podznaczony w 08 Sty 2011, 18:06

A z której paczki muzycznej bo jak ściągnełem torrenta to miałem 3 różne instalatory 2x po 1gb i 1x 500mb z hakiem. Więc nie wiem którego słuchałeś :P I raczej każdy z tych 3 instalatorów ma inne piosenki :P
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości