[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Dżuz w 06 Kwi 2012, 23:19

Hmm, z tego co piszesz to brakuje Ci trzeciego fragmentu mapy. Fragment ten powinieneś znaleźć przy ciele majora Jarofiejewa. Jest to wojskowy, którego przesłuchujemy na posterunku wojskowym w Kordonie wykonując wątek główny gry. Oczywiście, żeby zdobyć ten kawałek mapy, należy majora zabić.

A te ciała najemników rzeczywiście leżą dość długo na Wysypisku. U mnie spoczywały tam do samego końca :)
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 12:05
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Reklamy Google

Postprzez Jerycho w 06 Kwi 2012, 23:58

Dżuz napisał(a):Hmm, z tego co piszesz to brakuje Ci trzeciego fragmentu mapy. Fragment ten powinieneś znaleźć przy ciele majora Jarofiejewa.

U majora Jarofiejewa, mapa ma numer 4, 5) Podczas wypełniania misji zlikwidowania Naukowców w Dolinie Mroku, 7U jednego z Najemników atakujących Kła w Magazynach Wojskowych.
Rozmawiałem z Kablem o schowku, ze brakuje mi paru części i powiedział ze może coś załatwić, ale musze mu przynieść artefakt: Kryształowa Dusza Bengala.Czy ten artefakt powstaje z transmutacji? A jak tak, to jaka receptura jest potrzebna? Stanie sie coś jak kupiłem od Woronina jego ulepszony Abakan?(Dał mi wczesniej w nagrode ale sprzedałem, a potrzebny jest za trawe dla Kniazia).
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez Dżuz w 07 Kwi 2012, 09:50

Możliwe. Nie byłem do końca trzeźwy gdy to wczoraj pisałem :E
Co do artefaktu dla Kabla. Tak, trzeba mieć recepturę:

Image

Niestety nie pamiętam już skąd ją wziąć.

Jerycho napisał(a):Stanie sie coś jak kupiłem od Woronina jego ulepszony Abakan?

Eee, a co miałoby się stać? :D Jeżeli jest to Szturmowy Abakan to powinno się wszystko udać z questem na trawę. A jak chcesz mieć pewność, to kolejny taki karabin można znaleźć w Dziczy. Tu piszą, że ma go czasem któryś z bandytów siedzących koło peronu, zaraz po wyjściu z tego tunelu, w którym były dwa Kontrolery. Ja go u nich nigdy nie znalazłem. W ogóle to bandyci w tamtym miejscu zaczęli się spawnować dopiero pod koniec gry. Ale Abakan znalazłem w tamtym miejscu, tyle że w tych garażach po lewej gdzie są spalacze. Ewentualnie możesz kupić u Petrenki za jakieś artefakty.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 12:05
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Jerycho w 07 Kwi 2012, 12:51

Właśnie doczytałem o tym w Encyklopedii w PDA;) No zobaczymy jak sie gra rozwinie dalej. Czy Sruba długo ładuje miotacz ognia? Dałem mu 2 butle i 2 karnistry ,mowi zeby poczekac z 30 minut, a tu nic. Poczekałem 20 minut z zegarkiem na reku , przespalem sie z 3 razy i cisza
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Postprzez vandr w 08 Kwi 2012, 17:55

A ja mam pytanie, na które mam nadzieję, odpowiedź będzie taka jaką chcę. Jestem na etapie odwiedzin Doktora w Prypeci(końcówka gry). Merwina zabiłem już znacznie wcześniej, tak więc wszystko toczy się zgodnie z fabułą. Zachar dał mi zlecenie na składniki na lekarstwo. Jeszcze ich nie zdobyłem, więc poleciałem do Prypeci przez Radar- nie ATP, bowiem Zachar nie otrzymał składników. Okazało się, że Doktor nie ma żadnej nowej opcji dialogowej. Czy to przez to, że Zachar nie otrzymał składników, nie otworzył przejścia a ja pognałem na łeb na szyję przez Radar?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:04
Kozaki: 1749

Postprzez Inkwizytor w 08 Kwi 2012, 19:25

Witam, mam problem, otóż mam wersję Stalkera z Cd-action po ciężkich próbach przerobioną z wersji 1.006 na 1.004, mod po wgraniu uruchamia się bez problemów, jednak gdy zapisuję (przez menu główne oczywiście) to potem przy próbie wczytania wywala bug trap, zapodaje log:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil
Inkwizytor
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 21:58
Ostatnio był: 21 Maj 2012, 19:49
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

Postprzez vandr w 08 Kwi 2012, 22:08

Zew Gumolitu wymaga gry nie przywracanej z patcha 1.0006, ponieważ zostają pewne "śmieci" w skryptach, które kolidują z patchem 1.0004. Miałem identyczny problem na początku. Jedyne wyjście to zaopatrzenie się w Stalkera w wersji niższej od 1.0004(tudzież tej) i spatchowanie do 1.0004.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Inkwizytor w 08 Kwi 2012, 22:46

Zdobycie takowej wersji może być dość problematyczne, ale póki co udało mi się zmiksować różne metody na odpatchowanie i na razie udało mi się sprawić, że nie wywala już podczas wczytywania zapisów. Pogram trochę więcej to zobaczę czy nie wynikną z tego jakieś następne błędy.
Inkwizytor
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 21:58
Ostatnio był: 21 Maj 2012, 19:49
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

Postprzez vandr w 08 Kwi 2012, 23:02

Jak uważasz, pamiętaj, że jak coś później się posypie to jest wielce prawdopodobne, że będziesz musiał zacząć grę od początku.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Jerycho w 09 Kwi 2012, 11:18

Panowie a wiecie przypadkiem co jest, jak mi zapisy wywala do pulpitu? Wszedłem sobie do X 18 , normalnie wszystko zapisuje przez menu, chce wczytac, dochodzi do klient synchronizacja i ciach wylatuje do pulpitu bez loga. Jak juz wybilem troche mutantów i jestem przy monolitowcach to udało sie zapisać i wczytać. Ogolnie w paru miejscach w grze miałem pare takich przypadków z takim wywalaniem.
Pytanko drugie, czy ktos napełniach miotacz ognia u Śruby?Karze czekać 30 minut i nic, a dostał wszystko.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Postprzez Gizbarus w 09 Kwi 2012, 11:24

Mówisz, że BEZ loga? No to nic na to nie poradzisz, gra jest kapryśna i czasem daje losowe bugi - sam miałem podobnie. Za którymś razem udaje się to przeskoczyć. Jaką w ogóle masz wersję gry?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Jerycho w 09 Kwi 2012, 12:43

Taką mam: S.T.A.L.K.E.R - Zew Monolitu: Ukryte Ścieżki [PL] - wersja poprawiona
Np. jak była misja z eskortwoaniem Kła w Prypeci , jak otwierał nam przejscie na ATP, to po wyjsciu ze szkoły było to samo, jak poszedłem miedzy budynki za nim to nie szło wczytać. Generalnie dzieje sie tak przed jakimiś wiekszymi akcjami. :|
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości