[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez KubassPL w 26 Kwi 2012, 10:03

No cóż grę już przeszedłem i powiem jedno - Jest Cudowna ! a zakończenie miażdży myślałem że zabiją go tam czy coś w tym stylu np: uśpią a tu proszę ... ale nie ważne, ważne jest to gdzie jest schowek Siemieckiego i co się w nim znajduje co dostajemy za misje zdobycia pendriv'ów dla cezara i co się stanie gdy damy wszystkie 6 amuletów temu kolesiowi z czystego nieba ? oraz co dostajemy za misje z jedzeniem dla Salomona ? bo tylko to mi się zostało gdy kończyłem grę :P
Denerwować się to mścić się za czyjąś głupotę na własnym zdrowiu ;)
KubassPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2012, 18:06
Ostatnio był: 12 Sty 2015, 22:02
Miejscowość: Przyborów
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 26 Kwi 2012, 13:07

Schowek Siemieckiego jest na Radarze w pobliżu rozbitego helikoptera. Jest w nim jeden z amuletów, zmodyfikowany Wintorez, Karabin snajperski .50 oraz kombinezon ochronny jakiego Zona nie znała.
Pendrive dla Cezara są kluczem do zakonczenia powiązanych z najemnikami zadań Hrabiego. Po wykonaniu tego dostajemy jakąś chińska broń, no i jest pewna opcja w której gratisem do zadania jest "kradzież" ulepszonego SSP-99M Vega.
Amulety zbieramy dla siebie, nie dla członka CN. po zdobyciu ostatniego pojawia się oślepiający błysk i z sześciu amuletów tworzy się jeden absolut bez żadnych wł. negatywnych.
Za przyniesienie konserw Salomon oferuje nam do wyboru jedną z trzech nagród - optyka SUSAT, optyka PSO-1 lub coś UZI-podobnego pod nabój 9x18.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez KubassPL w 26 Kwi 2012, 16:30

czy fantomy przy wejściu do elektrowni mają jeden fragment mapy siemieckiego ?
KubassPL
Kot

Postprzez Rumcajs93 w 26 Kwi 2012, 16:40

Nie, żaden z fantomów nie posiada fragmentu mapy.
Radzę Ci poszukać u kogoś innego :P
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez KubassPL w 26 Kwi 2012, 17:09

Rumcajs93 napisał(a):Nie, żaden z fantomów nie posiada fragmentu mapy.
Radzę Ci poszukać u kogoś innego :P

to u kogo mam szukać ? mam 7 fragmentów a nie moge kolejnego znaleść a tak wogóle to czy musze mieć każdą mapke by w tym schowku pojawiła sie zawartośc ?

- - -

Krol1979 napisał(a):
smok61 napisał(a):Amulety są tu:
1.Chimeron przy zadaniu schwytaj złodzieja na Radarze
2.Drakon w Wiosce Pijawek w Magazynach Wojskowych.Piwnica jednego z domków
3.Avalon przy zwłokach stalkera w hotelu w Prypeci
4.Katalon przy ciele Magika w Prypeci
5.Sarkon w laboratorium X-16 w tunelu powrotnym
6.Gargaron w schowku Siemienieckiego
Teraz gram w Tajne Ścieżki 2 więc nie mam już sejwów z tego moda i JPG odpada.

w którym mniej więcej miejscu jest ten amulet w X16 przy końcu tam gdzie sż pająki czy może gdzieś wcześniej?

No dobra ... ale gdzie jest Magik !?

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem. - Wheeljack
KubassPL
Kot

Postprzez Rumcajs93 w 26 Kwi 2012, 17:33

AMULETY:
Magik to Sztukmistrz/Merlin/człowiek który znajduje nas w autobusie. Żeby zdobyć amulet trzeba go ubić, a żeby go ubić trzeba wziąć zadanie na zabójstwo Doktorka, ale zamiast zabijać poczciwego człowieka rozmawiamy z nim. Dostaniemy kontrofertę - zlecenie na Magika A zabić go możemy jedynie ze specjalnej broni od Doktora.
!!! Tylko żeby wykonać to zadanie Doktor musi przebywać jeszcze na Stadionie, jeżeli Doktor będzie w budynku obok hotelu zadanie się nie uaktywni

A co do skasowanego posta odnośnie mapy Siemieckiego:
Napisz kolego jakie masz fragmenty mapy bo inaczej to będzie cieżko ustalić co przegapiłeś.
A tak wogóle to chyba nie trzeba zbierać wszystkich fragmentów, jak znajdziesz 4 fragmenty to możesz iść do Informatora na magazynach i on użyje swoich kontaktów by znaleźć Ci ten schowek - oczywiście nie jest wolontariuszem i będzie chciał za to jakiś absolut.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez KubassPL w 26 Kwi 2012, 20:11

ja miałem 7 fragmentów poszłem do Kabla i nic nie było o schowku, nie było o tym opcji dialogowej :(
KubassPL
Kot

Postprzez Jerycho w 26 Kwi 2012, 20:49

KubassPL napisał(a):ja miałem 7 fragmentów poszłem do Kabla i nic nie było o schowku, nie było o tym opcji dialogowej :(

Pierwsze co to "poszedłem" ;) . Druga sprawa, pisałem wcześniej żeby czytać wszystko ze zrozumieniem, a nie walic na łeb na szyje. Na pierwszej stronie masz podpowiedzi, rusz troche intelektem. Części mapy:
1) Pierwszy (oznaczony nr 1) fragment mapy otrzymujemy od questowego stalkera. Postać pojawia się po wzięciu od przywódcy Bandytów zadania z nim związanego.
2) U jednego z Bandytów w Dolinie Mroku podczas wypełniania jednego z zadań Woronina.
3) U jednego z Najemników. Pojawi się po wzięciu od Biesa zadania odniesienia 2 karabinów Pietrience. (Wysypisko, przed przejsciem na Doline Mroku zaatakują nas Najemnikatorzy;) )
4) U Majora. Major pojawi się po wykonaniu zadania Warega. (Kordon, Posterunek Wojskowy)
5) Podczas wypełniania misji zlikwidowania Naukowców w Dolinie Mroku.
6) U Bandyty, przy ograbieniu. (wracając z Jantaru, przechodząc w przez tunel ze spalaczami, ograbią nas bandyci, ten ktory bedzie w wagnie , chyba bedzie miał część mapy)
7) U jednego z Najemników atakujących Kła w Magazynach Wojskowych. (gospodarstwo na prawo jak wchodzimy do Magazynów Wojskowych)
8) U jednego z Monolitowców (ostatni fragment mapy) podczas wykonywania misji zleconej przez Kła ( w X18, Dolina Mroku)
Po zebraniu wszystkich części pojawi się w PDA znacznik na schowek Siemieckiego w Radarze
No ja tak zrobiłem i się pojawił. Przeanalizuj jeszcze raz powyższe punkty, może któryś przegapiłeś
Ostatnio edytowany przez Jerycho, 26 Kwi 2012, 20:53, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez KubassPL w 26 Kwi 2012, 20:52

właśnie nie wiem ale zaczynam gierkę od nowa więc na pewno wykorzystam twój post :)
KubassPL
Kot

Postprzez Jerycho w 26 Kwi 2012, 20:56

Rób sobie częste zapisy, jak np znajdziesz gdzieś część mapy, to zrób sobie zapis u kogo ją znalazleś np. najemnik-wysypisko-mapa itp.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez KubassPL w 28 Kwi 2012, 12:42

Wiem wiem robie co chwile jak np: mam jakieś zadanie coś pójdzie nie tak to sie wczytam i jest ok

- - -

Ej a gdzie są te skrzynki z jedzeniem w misji dla Salomona :?:

Uwagi moderatora:

Dobule post, warn - Wheeljack
KubassPL
Kot

Postprzez Krol1979 w 28 Kwi 2012, 16:07

zaraz niedaleko autobusu gdzie zaczynamy grę ,musisz szukać pod schodami w środku budynku.Jeszcze jedno tam zawsze są trzy Pijawki więc uważaj
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości